Afbeeldingen en andere mediabestanden kunnen uw website interessanter en aantrekkelijker maken voor gebruikers. Na verloop van tijd kan uw WordPress-mediabibliotheek echter rommelig en ongeorganiseerd raken. Dit maakt het moeilijk om de bestanden te vinden die u nodig heeft en kan uw website zelfs vertragen.
In dit bericht laten we u kennismaken met tien plug-ins die u kunt gebruiken om uw WordPress-mediabibliotheek te verbeteren. Laten we er meteen in springen!
Tien plug-ins om de WordPress-mediabibliotheek te verbeteren
1. FileBird
Met mappen en categorieën kunt u uw bestanden sneller vinden. Het geeft uw WordPress-mediabibliotheek ook een netter uiterlijk.
FileBird kan hierbij helpen. Het biedt:
- Een gebruiksvriendelijke drag-and-drop-interface
- De mogelijkheid om meerdere mappen en submappen te maken
- Bestandsfilterfuncties in de WordPress-editor
- Compatibiliteit met Page Builder, WooCommerce en WPML
Met de gratis versie van FileBird kunt u maximaal tien unieke mappen en categorieën maken. Upgraden naar FileBird Progeeft u echter onbeperkt gebruik. Prijzen beginnen bij $ 25 voor een licentie van zes maanden.
2. Map WordPress Mediabibliotheek
Als alternatief kunt u WordPress-mediabibliotheekmappen gebruiken voor de behoeften van uw bedrijf. Hoewel het erg op FileBird lijkt, zijn er enkele verschillen die het aantrekkelijker kunnen maken, zoals:
- Unieke URL’s gebaseerd op map- en bestandsnamen – wat betekent dat echte mappen worden aangemaakt op basis van de bestandsstructuur van uw server, in plaats van “virtuele” mappen die alleen bedoeld zijn voor de organisatie
- Verminderde belasting van uw server voor betere prestaties
- Integratie met MaxGalleria En Volgende generatie (Alleen Pro) voor het maken van afbeeldingsgalerijen
- Geautomatiseerde zoekmachineoptimalisatie (SEO) die tijdens het uploaden alt- en title-tags aan uw afbeeldingen toevoegt
Voor sites met een bijzonder groot aantal mediabestanden kan deze plug-in het organiseren en optimaliseren van uw mediabibliotheek effectiever maken. Bovendien kunnen geautomatiseerde SEO en het maken van galerijen u tijd besparen.
De gratis versie van WordPress Media Library Folders kan veel. Met deze woorden heeft de Pro-versie biedt extra add-ons, waaronder WordPress multisite-integratie, het maken van WooCommerce-productgalerijen en diepe integratie met Amazon S3 en DigitalOcean Spaces voor het overbrengen van mediabestanden. Prijzen beginnen bij $ 29 per jaar.
3. Hernoemer van mediabestanden
Vooral als u een website met meerdere auteurs beheert, kan het frustrerend zijn om met honderden mediabestanden om te gaan zonder een consistent naamgevingssysteem. Afbeeldingen met willekeurige tekens of met individuele auteursinstellingen kunnen resulteren in een verwarrende, moeilijk te navigeren WordPress-mediabibliotheek.
Om deze reden wilt u wellicht Media File Renamer installeren. Met deze plugin kun je makkelijker het bestand vinden dat je zoekt:
- Suggesties voor geoptimaliseerde bestandsnamen om standaardtitels te vervangen
- Hierdoor kunt u suggesties met één klik en in bulk accepteren
- Update automatisch bestandsnaamwijzigingen op uw site
- Biedt een vergrendelingsfunctie om wijzigingen in opgegeven bestandsnamen te voorkomen
Dit zorgt ervoor dat uw bestanden consistent en beschrijvend worden benoemd. Als u upgradet naar de Pro-versieU kunt uw bestandsnamen ook handmatig wijzigen. Licenties beginnen bij $ 24 per jaar.
4. Categorieën van mediabibliotheken
Als WordPress-gebruiker bent u waarschijnlijk bekend met het gebruik van categorieën om berichten te ordenen. U kunt dit concept ook toepassen op uw mediabestanden met behulp van mediabibliotheekcategorieën. Deze plug-in biedt:
- Aangepaste categorieën toegankelijk via een vervolgkeuzemenu in uw mediabibliotheek
- Categoriefiltering voor afbeeldingsgalerijen
- Filter op categorie in WordPress Editor (alleen Premium-versie)
Met de gratis versie van Mediabibliotheekcategorieën kunt u uw WordPress-mediabibliotheek in topvorm krijgen. Als u echter bereid bent $ 21 te investeren voor een licentie van zes maanden, kunt u de Premium-versie kan ook het bewerken van inhoud versnellen. Hiermee kunt u eenvoudig bestanden filteren wanneer u ze in berichten en pagina’s invoegt.
5. Mediabibliotheek-assistent
Het kort samenvatten van deze plug-in is een uitdaging omdat Media Library Assistant een verscheidenheid aan unieke functies biedt waarmee u meer controle over uw mediabestanden kunt krijgen. Enkele hoogtepunten zijn:
- Shortcodes voor het weergeven van galerijen, tagwolken en termenlijsten
- Extra kolommen voor mediabibliotheekbestanden, inclusief lijsten met berichten en pagina’s waarop het bestand werd vermeld of opgenomen
- Geavanceerde bestandsbewerking met extra velden zoals bestandsauteurs en taxonomieën
- Filter op aanvullende bestandskwaliteiten, waaronder grootte, titel, datum en meer
Met deze plug-in kunt u bijhouden waar bestanden op uw website worden gebruikt en daar gedetailleerdere metadata voor verstrekken. Bovendien is Media Library Assistant volledig gratis.
6. Map
Hoewel het belangrijk is dat uw afbeeldingen, video’s en andere mediabestanden geordend zijn, is het ook verstandig om structuur in uw website aan te brengen. Met Mappen kunt u precies dat doen. Met deze plug-in kunt u:
- Organiseer mediabestanden, berichten en pagina’s in mappen en submappen
- Markeer specifieke mappen als belangrijk, zodat u ze gemakkelijk tussen uw andere mappen kunt vinden
- Voeg bestanden toe aan meerdere submappen, b.v. Bijvoorbeeld voor afbeeldingen die in meerdere berichten worden gebruikt
- Gebruik de werkbalk van de mediabibliotheek voor eenvoudige navigatie
De eenvoud van mappen maakt ze gemakkelijk te gebruiken en het is vooral handig om al uw inhoud te ordenen met behulp van één enkele plug-in. Deze plug-in zal vooral nuttig zijn voor bloggers en eigenaren van portfoliosites. Met de gratis versie kunt u maximaal tien mappen maken. Als je meer nodig hebt, upgrade dan naar Map Pro slechts 19 dollar per jaar.
7. Mediareiniger
Wanneer u een grote website met veel inhoud probeert te beheren, kunt u eenvoudig afbeeldingen uploaden om ze te gebruiken en ze vervolgens helemaal te vergeten. Deze extra bestanden kunnen uw site onder druk zetten. Met behulp van Media Cleaner kunt u echter:
- Verplaats ongebruikte en beschadigde mediabestanden automatisch naar een prullenbak
- Controleer verwijderde bestanden voordat u ze definitief verwijdert om fouten te voorkomen
- Analyseer uw live site om de nauwkeurigheid van plug-ins te verbeteren (alleen Pro-versie)
Hoewel de gratis versie voor veel websites goed genoeg werkt, Media Cleaner Pro Biedt geavanceerde functies en verbeterde nauwkeurigheid. Naast paginabuilder en WP CLI Voor compatibiliteit bevat het ook een “Live Site”-optie die uw prullenbak vergelijkt met uw website. Licenties beginnen bij $ 24 per jaar.
8. Exporteer de mediabibliotheek
Hoewel de meeste plug-ins in deze lijst zeer specifieke functionaliteit bieden, geldt dit vooral voor de exportmediabibliotheek. Het heeft eigenlijk maar één functie: het exporteert uw WordPress-mediabestanden als een ZIP-bestand.
U kunt de mapstructuur van uw bestand kiezen en beslissen of u elk bestand wilt comprimeren voordat u het comprimeert. Dat is alles wat deze eenvoudige plug-in te bieden heeft!
Als u bestanden naar een andere site moet verplaatsen, kopieën van uw media nodig hebt voor bewaring of op een andere manier de inhoud van uw mediabibliotheek van uw site wilt verwijderen, dan is dit de plug-in voor u. Omdat er geen premiumversie is, ben je na een snelle installatie helemaal klaar.
9. Schakel Media vervangen in
Als u ooit een afbeelding in de mediabibliotheek heeft moeten vervangen, weet u hoe vervelend de taak kan zijn. In plaats van bestanden te uploaden, verwijderen en hernoemen, kunt u het proces stroomlijnen met Mediavervanging inschakelen. De belangrijkste kenmerken zijn:
Als u regelmatig afbeeldingen en andere media op uw website bijwerkt, kan deze plug-in u realtime tijd besparen. Bovendien vermijdt u een opgeblazen gevoel in de WordPress-mediabibliotheek, wat uw website zou kunnen vertragen. Deze plug-in is volledig gratis en er is geen premiumversie beschikbaar.
10. WP Offload-media
Als u echt een prestatieverbetering op uw site wilt, raden we u aan WP Offload Media te gebruiken. De plug-in slaat uw mediabestanden automatisch extern op en genereert vervolgens URL’s om uw bestanden naar de relevante berichten en pagina’s te sturen.
Opties voor externe opslag zijn onder meer:
Dat is alles wat er is voor de gratis versie van deze plug-in. Met WP Offload MediaProU kunt echter bestaande bestanden in uw mediabibliotheek naar een andere locatie verplaatsen, overgedragen bestanden beheren vanaf uw WordPress-dashboard en profiteren van WooCommerce en Gemakkelijk digitaal downloaden Integraties. Prijzen beginnen bij $ 69 per jaar.
Conclusie
Er zijn veel plug-ins voor mediabibliotheken waaruit u kunt kiezen. U kunt deze bijvoorbeeld gebruiken om uw bestanden netjes te ordenen WordPress-mediabibliotheekmapen verwijder ongebruikte bestanden met Mediareiniger. Als u de laadtijden van uw website wilt wijzigen, kunt u uw bestanden ook extern opslaan WordPress Offload-media.
Heeft u vragen over het gebruik van plug-ins om uw WordPress-mediabibliotheek te verbeteren? Laat het ons weten in de reacties hieronder!