Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

15 beste open source gecodeerde berichten-Android-apps voor bezorgde privacy

Tegenwoordig ondersteunt bijna elke populaire chat-app die beschikbaar is voor Android dit gecodeerde berichten. Sommige daarvan behoren echter toe aan technologiegiganten als Facebook, wat ons doet twijfelen aan de geloofwaardigheid van deze apps als het gaat om onze privacy en veiligheid.

Met de opkomst van surveillanceprogramma’s door overheidsinstanties en andere grote technologiebedrijven is de behoefte aan een superveilige, open-source gecodeerde berichten-app voor Android van cruciaal belang om onze privacy te beschermen.

Ongeveer 50% van de mensen maakt zich zorgen over hun privacy bij het gebruik van Messenger- of VoIP-apps in Android. Wat de meesten van ons echter niet wisten, is dat er een handvol gecodeerde berichten-apps voor Android zijn uit de open source-gemeenschap – waarop we 100% kunnen vertrouwen.

Er zijn veel gratis en open source Android-apps op de markt, maar we hebben enkele van de beste mobiel gecodeerde berichten- en VoIP-apps geselecteerd die momenteel beschikbaar zijn voor Android. Al deze vermelde open source messenger- en VoIP-apps ondersteunen End-to-end-codering en downloadlinks zijn ook beschikbaar. En ze zijn allemaal de beste alternatieven voor WhatsApp, Viber, Facebook Messenger, Skype, enz.

Beste open source gecodeerde berichten-Android-apps:

1. Signaal

signaal is een end-to-end gecodeerde open source messenger. Ze exploiteren een eigen server en de cryptografie is vergelijkbaar met de beproefde OTR en wordt uitgevoerd door specialisten. Groepschat wordt ondersteund en u kunt mediabestanden verzenden. VoIP wordt ook ondersteund. Er is ook een iOS-versie.

Broncode: GitHub

2. Telegram

Misschien wel de favoriete open-source Android-app voor gecodeerde berichten van de meeste mensen. telegram is een gecodeerde messenger zoals WhatsApp en ondersteunt end-to-end-coderinggeheim praatje” optie. Het heeft ook alle andere dingen die je van een messenger verwacht, zoals groepschats en het delen van foto’s/video’s.

Broncode: GitHub

telegram telegram

3. Gesprekken

gesprekken is een gratis en open source Jabber/XMPP-client voor Android. Gemakkelijk te gebruiken, betrouwbaar, batterijvriendelijk. Met ingebouwde ondersteuning voor afbeeldingen, groepschats. Ondersteunt end-to-end-codering met OTR of OpenPGP.

De app kost $ 2,99 Google Spelen U kunt het echter gratis downloaden van F Droid.

Broncode: GitHub

Gesprekken (Jabber / XMPP) Gesprekken (Jabber / XMPP)

4. Xabber

Xabber – Nog een open source gecodeerde berichten-app met Jabber (XMPP)-client met ondersteuning voor meerdere accounts en een schone en eenvoudige moderne Material-interface.

Je kunt twee versies van Xabber vinden op Google Play: een gratis versie en een ondersteunde versie voor $ 2,99. Het is ook gratis verkrijgbaar in F Droid.

Broncode: GitHub

Xabber Xabber

5. Antox

Antox is een nieuw type open source gecodeerde Android-app die gebruikmaakt van het Tox-protocol, dat peer-to-peer is om u te verbinden met vrienden en familie zonder dat iemand anders meeluistert. Batterijgebruik en voorlopig alleen de WiFi-modus worden aanbevolen door de ontwikkelaar . Tox is volledig gratis en wordt geleverd zonder advertenties – voor altijd. Houd er rekening mee dat Antox zich nog steeds op alfaniveau bevindt en dat er mogelijk enkele bugs zijn.

Broncode: TokTok-project

Antox Antox

6. Kontalk Messenger

Contalk is een gecodeerde end-to-end messenger gebaseerd op open standaarden (XMPP en OpenPGP). Het codeert automatisch alle berichten en media zonder tussenkomst van de gebruiker.

Broncode: GitHub

Kontalk Messenger Kontalk Messenger

7. Surespot gecodeerde messenger

Alles verzonden met Zeker End-to-end-codering met symmetrische sleutelcodering (256-bit AES-GCM) wordt gedaan met behulp van sleutels die zijn gemaakt met een gedeelde geheime afgeleide van 521-bit ECDH, wat iets anders is.

Een van de opvallende kenmerken is dat u controle heeft over uw berichten wanneer u een verzonden bericht verwijdert. Dit wordt verwijderd van de telefoon van de ontvanger en afbeeldingen kunnen niet worden gedeeld tenzij u dit doet.

Broncode: GitHub

Surespot gecodeerde messenger Surespot gecodeerde messenger

8. Linfoon

Linfoon – Nog een VoIP Android-app met eenvoudig te gebruiken SIP-client met ondersteuning voor video en end-to-end-codering. Er worden ook audioconferenties met verschillende deelnemers aangeboden.

Broncode: GitHub

Linfoon Linfoon

9. Briar

Briar is een open source berichtenapp voor activisten, journalisten en iedereen die een veilige, eenvoudige en robuuste manier van communiceren nodig heeft. In Briar worden berichten rechtstreeks gesynchroniseerd tussen de apparaten van gebruikers. Berichten worden gesynchroniseerd via Bluetooth of Wi-Fi wanneer internet niet beschikbaar is, en wanneer internet beschikbaar is, worden berichten gesynchroniseerd via het Tor-netwerk.

Broncode: GitLab

Briar Briar

10. Draad – Veilige Messenger

draad Messenger is een veilig, open-sourceplatform met mogelijkheden voor videogesprekken en videoconferenties voor teams. Via de unieke gastenkamers kunnen partners, klanten en leveranciers worden uitgenodigd om samen te werken. Dankzij de platformonafhankelijke ondersteuning van Wire Messenger kunt u op kantoor of onderweg samenwerken.

Broncode: GitHub

Draad • Veilige Messenger Draad • Veilige Messenger

11. Deltachat

Delta-chat is een gedecentraliseerd en open communicatiesysteem dat gebruik maakt van het bestaande e-mailservernetwerk. Delta Chat vereist geen extra infrastructuur aan de serverzijde. Chat met andere mensen als u hun e-mailadres kent. U hoeft DeltaChat niet te installeren.

Broncode: GitHub

Delta-chat Delta-chat

12. Stilte

Zwijg is een volledige vervanging van de standaard SMS-applicatie, omdat alle berichten lokaal worden gecodeerd en berichten naar andere Silence-gebruikers draadloos worden gecodeerd. Het is dus een perfecte sms/mms-applicatie om uw privacy te beschermen en met vrienden te communiceren.

Broncode: GitLab

15 beste open source gecodeerde berichten-Android-apps voor bezorgde privacy

De app is niet gevonden in de winkel. ????

13. Q-communiceer

Q-communiceer is een open-source, platformonafhankelijke app met een verscheidenheid aan communicatiefuncties, waaronder gratis berichtenuitwisseling, bestandsoverdracht, pushmeldingen en audio-/videogesprekken.

Broncode: GitHub

Q-municate - instant messaging en videogesprekken Q-municate - instant messaging en videogesprekken

14. Riot.im

Opstand is een flexibele open source chat-app voor Android met gedecentraliseerde communicatie. Het is een soort open source-onenigheid zonder zich te concentreren op de gaminggemeenschap. Het is heel gemakkelijk te gebruiken en tegelijkertijd veilig omdat het end-to-end-codering ondersteunt. U kunt ook uw eigen server runnen en verbinding maken met alle anderen.

Broncode: GitHub

Riot.im - Communiceer op jouw manier Riot.im - Communiceer op jouw manier

15. Vuurchat

VuurChat is een uniek berichtenplatform dat werkt als er geen signaal of mobiele data is. Je kunt het overal gebruiken: vliegtuigen, openbaar vervoer, cruiseschepen, campussen en drukke evenementen. Met FireChat heb je alleen maar een paar mensen om je heen nodig. FireChat werkt zelfs als u verbonden bent met een mobiel netwerk of Wi-Fi-toegangspunt en het netwerk niet beschikbaar is. De app vereist Bluetooth en WiFi om berichten te verzenden en ontvangen.

Broncode: GitHub

VuurChat VuurChat

Gebruik deze open source gecodeerde berichten- en VoIP Android-apps en zorg ervoor dat niemand anders uw berichten kan zien. Omdat deze apps het bevestigen: alles wat u verzendt, kan alleen worden gelezen door de persoon naar wie u het heeft verzonden.

Welke app voor privéberichten gaat u gebruiken? En vergeet niet om de informatie met uw dierbaren te delen. En reageer als je een soortgelijke boodschapper kent.