Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

15 meest bekeken YouTube-video’s die je nodig hebt in 2023

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: 15 meest bekeken YouTube-video’s die je nodig hebt in 2022

Geef het toe.

Je brengt het grootste deel van je tijd door op YouTube in plaats van productief te zijn.

Ik veroordeel je niet! Het is een eindeloze stroom aan inhoud: er wordt elke minuut 500 uur aan video geüpload!

Dat zijn veel kattenvideo’s.

Echter.

Je bent misschien nieuwsgierig naar wat kijkers het meest aantrekt. Ik weet dat ik het was, dus heb ik deze lijst gemaakt met de 15 meest bekeken YouTube-video’s.

Je hebt er waarschijnlijk al een paar geraden (je kunt niet ontsnappen aan “Despacito”), maar er zijn ook meer dan een paar verrassingen.

Luisteren!

Ongelooflijke YouTube-statistieken

In dit duizelingwekkende informatietijdperk verschijnen virale hits plotseling en vervagen ze als vallende sterren.

Wat zijn op dit moment de meest bekeken YouTube-video’s?

Laten we eerst eens enkele overtuigende YouTube-statistieken samen bekijken, als een leuk voorproefje van wat ons te wachten staat:

  • De top vier inhoudscategorieën die door gebruikers wereldwijd worden bekeken, zijn komedie, muziek, entertainment/popcultuur en how-to.
  • Mannen kijken het vaakst naar video’s uit de volgende vijf categorieën: voetbal, strategiespellen, Xbox, basketbal en schietspellen.
  • Vrouwen geven de voorkeur aan vijf categorieën: make-up, huid- en nagelverzorging, gewichtsverlies, Oost-Azië en popmuziek.
  • 86% van de Millennial-vaders vertrouwt op instructievideo’s op YouTube voor praktische begeleiding bij ouderschap.
  • 94% van de Amerikaanse jongvolwassenen (18-24 jaar) gebruikt YouTube regelmatig.

Sommige van deze statistieken zullen volkomen logisch zijn als u zich een weg door de lijst baant. En uiteindelijk kun je één clip vinden die ze allemaal regeert: de meest bekeken YouTube-video.

Laten we erin duiken!

15. Katy Perry – Gebrul

Aantal views: 3,41 miljard

Perry’s poplied ‘Roar’ uit 2013 doet het nog steeds goed. In februari 2020 schreef het geschiedenis: het werd de eerste door vrouwen geleide video die 3 miljard keer bekeken werd. Geen wonder dat het een van de populairste YouTube-muziekvideo’s is.

De actievolle clip begint met een vliegtuig dat midden in de jungle neerstort. Perry en haar vriend gaan zo goed mogelijk om met de vijandige omgeving totdat er een tijger verschijnt. De ongelukkige vriend wordt tijgervoedsel en Perry zet haar avonturen alleen voort. Dat is een rommelige breuk!

De clip culmineert in een goedkope metafoor voor zelfgroei en vrouwelijke empowerment, waarbij Perry haar naaldhak als speer gebruikt en de tijger temt door ertegen te brullen.

14. Justin Bieber – Sorry

Aantal views: 3,46 miljard

Biebers tropische pop/house-stuk uit 2015 is nog een klein stukje verder. Deze YouTube-dansmuziekvideo is eenvoudig maar pakkend: een explosie van neonkleuren vol krachtige moves. Interessant genoeg is de popster er niet eens. De getalenteerde ReQuest Dance Crew en de Royal Family Dance Crew staan ​​in de spotlight.

Al met al een echte zomerhit waar nostalgische kijkers keer op keer naar terugkeren.

13. Maroon 5 – Suiker

Aantal views: 3,53 miljard

Het gaat verder in een (teleurstellend) niet-vreemde richting. De volgende op de lijst is de radiohit Sugar van Maroon 5 uit 2014. De verbluffende YouTube-clip van de band liet kijkers raden of het echt was of in scène gezet.

Dit is waarom:

Net als in de romcom crashte Maroon 5 vijf bruiloften in Los Angeles voor hun clip. Dit riskante idee was de moeite waard omdat je duidelijk kunt zien dat het bruidspaar de tijd van hun leven heeft.

Tijdens het filmen van de video raakten geen bruiloften gewond.

12. El Chombo — Dame Tu Cosita feat. Cutty-rangen

Aantal views: 3,56 miljard

En nu, dames en heren: dansende aliens! Het is een van die internetdingen die moeilijk uit te leggen zijn aan je ouders. Desondanks is het tegenwoordig een van de meest bekeken YouTube-video’s.

Dit filmische meesterwerk uit 2018 is eigenlijk een remix van de originele release uit 1997. Het kreeg bekendheid na een reeks lipsynchronisatie-uitdagingen op Musical.ly. Mensen over de hele wereld probeerden te dansen als het kleine groene mannetje.

11. Phonics-lied met TWEE woorden – A voor Apple – ABC

Aantal views: 4,11 miljard

Je verwachtte waarschijnlijk geen ABC-nummer.

Maar hier is de deal: er zijn nog veel meer vergelijkbare videoclips met miljarden YouTube-weergaven. Het zijn allemaal enigszins griezelige, surrealistische geanimeerde kinderliedjes die je dagenlang zullen achtervolgen. Kinderen daarentegen zijn dol op het spul.

Je kunt al raden waar dit filmpje over gaat: het is bedoeld om kleine kijkers het alfabet te leren, met schattige voorbeelden van elke letter.

10. PSY – Gangnam-stijl

Aantal views: 4,16 miljard

Je wist dat dit eraan zat te komen, toch? Je kunt geen lijst hebben met de populairste YouTube-video’s zonder Gangnam Style te vermelden! De megahit uit 2012 gaf een nieuwe betekenis aan de term ‘viraal’. Het was de eerste video in de geschiedenis van YouTube die een miljard keer bekeken werd.

Het geheim?

Het zijn de memorabele rijbewegingen van PSY. Ze hadden de hele wereld in vervoering gebracht, inclusief beroemde atleten, activisten en politici. De iconische choreografie heeft talloze parodieën geïnspireerd.

Zelfs nu is het nog steeds een popcultuurkracht waarmee rekening moet worden gehouden.

9. Mark Ronson – Uptown Funk met Bruno Mars

Aantal views: 4,27 miljard

Een andere populaire YouTube-muzikale kolos is de funky samenwerking uit 2014 tussen Mark Ronson en Bruno Mars. De video in retrostijl volgt het boogie-funkgeluid uit de jaren 80 nauwgezet, waarbij Ronson, Mars en de begeleidingsband door de straat dansen en steigeren. Op een gegeven moment laten ze hun haar zelfs permanent doen. Eerlijk gezegd doet Mars het grootste deel van de beweging, terwijl Ronson zich concentreert op het knikken van zijn hoofd op de maat.

Hoewel het niet het meest originele concept is (echt dansen op straat?), wordt het beschouwd als een van de beste muziekvideo’s aller tijden. De clip won de Beste Mannelijke Video tijdens de MTV Video Music Awards 2015.

8. Masha en de Beer – recept voor een ramp

Aantal views: 4,45 miljard

Deze specifieke aflevering van Masha and the Bear heeft de meeste YouTube-weergaven. De Russische animatieserie laat kinderen over de hele wereld aan hun scherm gekluisterd. Het volgt de verschillende (tegen)avonturen van de ondeugende Masha en haar berenverzorger.

Bij ‘Recipe for Disaster’ is het niet anders: de beer probeert dammen te spelen terwijl Masha per ongeluk zoveel pap maakt dat ze de keuken ermee overspoelt.

Ik kook pasta op dezelfde manier, dus ik zal niet oordelen.

7. Leer kleuren – kleurrijke eieren op de boerderij

Aantal views: 4,47 miljard

Ja, deze koortsdroom is ook een van de meest bekeken videoclips. Het is iets dat alleen driejarigen en David Lynch zouden zien.

De titel zegt het al, en toch had niets mij kunnen voorbereiden op wat ik zag.

Op de melodie van ‘Old MacDonald Had a Farm’ springen zes grijnzende, geanimeerde eieren in het rond, breken (een heleboel!) en worden doormidden gesneden. Ze veranderen dan in een gigantisch destructief ei van de allerhoogste opperheer.

Uiteindelijk heb ik de namen van de kleuren in het Russisch geleerd, dus ik mag niet echt klagen.

6. Badliedje – CoComelon kinderliedjes en kinderliedjes

Aantal views: 4,47 miljard

Ja, dat zijn drie op kinderen gerichte video’s op rij op YouTube. Zeker een patroon hier.

Kinderliedjesclips zijn een grote hit bij peuters en hun ouders. Er is dus een merkbare toestroom van dergelijke inhoud op YouTube. Dit bood op zijn beurt een gemakkelijke kans voor adverteerders en makers van inhoud.

Dingen nemen een beslissende wending met kanalen die alleen volledig geautomatiseerde oneindige herhalingen van dezelfde populaire kindervideo’s posten, verrijkt met een flinke dosis zoekwoorden en hashtags.

Hoe dan ook, deze 3D-geanimeerde YouTube-clip gaat over het plezier van baden en schoonmaken. Net als de vorige animaties zijn de modellen een beetje griezelig. Het nummer is ongelooflijk pakkend – en een bijna perfecte kopie van het nummer “Baby Shark Dance”.

Sorry voor het pakkende deuntje, jongens.

5. Wiz Khalifa – See You Again ft. Charlie Puth

Aantal views: 5,23 miljard

De eenvoudige en donkere muziekvideo was gedurende een korte periode (van 10 juli tot 4 augustus 2017) de meest bekeken YouTube-video. Het nummer maakt deel uit van de soundtrack van Furious 7 (2015), een eerbetoon aan Paul Walker.

Wiz Khalifa en Charlie Puth (ft. a lot of car) laten hun emoties de vrije loop in de bijbehorende clip. Het eindigt op een bitterzoete toon, waarbij de woorden ‘For Paul’ verschijnen en vervolgens vervagen.

Fans komen nog steeds op bezoek en brengen in de reacties hulde aan de overleden acteur.

4. Ed Sheeran – Vorm van jou

Aantal views: 5,43 miljard

“Shape of You” (2017) is een van de populairste nummers aller tijden: het staat op de negende plaats in de Billboard Hot 100-ranglijst. Het werd ook het meest gestreamde nummer van het decennium van 2010 op Spotify.

Dit is niet het typische trieste, tokkelende Sheeran-gitaarnummer. Het is een vrolijk tropisch housenummer over de meer fysieke kant van de liefde. De videoclip weerspiegelt dit perfect.

Sheeran en de Amerikaanse danseres en model Jennie Pegouskie trainen samen, pakken wat eten, kussen elkaar in een taxi en vechten tegen een sumoworstelaar van 220 kilo – je weet wel, romantische dingen.

3. Johny Johny Ja Papa – LooLoo Kids

Aantal views: 5,65 miljard

Sorry Ed Sheeran, dat kinderliedje dat in 2018 een meme werd, heeft meer YouTube-weergaven dan jouw muziekvideo.

Op de klanken van “Twinkle Twinkle Little Star” probeert Johny herhaaldelijk suiker te eten achter de rug van zijn vader, maar wordt betrapt.

Uiteindelijk lacht Johny het laatst. Hij slaagt erin een hele stapel suikerklontjes vlak onder de neus van zijn snurkende vader te smokkelen.

Ja, het heeft geen enkele zin.

2. Luis Fonsi – Despacito ft. Daddy Yankee

Aantal views: 7,50 miljard

Zou je me geloven als ik je vertelde dat ik een diepe opluchting voelde toen ik ‘Despacito’ zo hoog op de ranglijst van meest bekeken video’s van YouTube zag? Op dit moment zou ik de voorkeur geven aan een ander verontrustend kinderliedje.

De clip uit 2017 voor deze Latin-popgigant werd de eerste video in de geschiedenis die zeven miljard keer bekeken werd op YouTube.

De video gaat helemaal over plezier maken. Het is een momentopname van de levendige wijk La Perla in San Juan, Puerto Rico. Miss Universe 2006, Zuleyka Rivera, verschijnt ook in de video.

1. Babyhaaiendans

Aantal views: 9,21 miljard

Met maar liefst 9,2 miljard views is “Baby Shark Dance” de meest bekeken YouTube-video! Het bevat om te beginnen echte kinderen – geen vreemd zielloze 3D-animatie.

Maar waarom is het zo populair?

De pakkende melodie en lieve, gemakkelijk te volgen dansbewegingen hebben ‘Baby Shark Dance’ beroemd gemaakt. K-popgroepen als Red Velvet en Black Pink hebben ook hun eigen versies uitgevoerd, wat tot verschillende dansuitdagingen leidde. Een fantastisch voorbeeld van een internetkettingreactie.

Conclusie

Het ding aan dit specifieke platform is dat je zelden kunt raden welk type inhoud de meeste YouTube-weergaven zal krijgen.

Op dit moment ziet de lijst er vrij eenvoudig uit. We hebben de met sterren bezaaide muziekvideo’s en dan hebben we geanimeerde inhoud gericht op kinderen en peuters. Oh, en er is “Dame Tu Cosita” als een willekeurig buitenaards element.

Zowel “Baby Shark Dance” als “Despacito” staan ​​bovenaan, en het inhalen ervan zal moeilijk zijn – maar niet onmogelijk.

Op te sommen:

Onderschat nooit de gecombineerde nummerverhogende krachten van peuters met telefoons, nostalgie, bots, memes en internetuitdagingen.

Hopelijk heeft deze ranglijst van de meest bekeken YouTube-video’s je nieuwsgierigheid bevredigd. En sorry voor de pakkende liedjes.