Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

15% van de Pakistaanse bevolking heeft geen toegang tot mobiele en telecommunicatiediensten

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: 15% van de Pakistaanse bevolking heeft geen toegang tot mobiele en telecommunicatiediensten

We weten allemaal dat Pakistan de thuisbasis is van meer dan 212 miljoen mensen en is het vijfde meest bevolkte land ter wereld. Om mobiel, breedbandinternet, glasvezel en andere telecommunicatiediensten uit te breiden naar niet-bediende of onderbediende gebieden van Pakistan, werd in 2007 een fonds opgericht. Uit de bronnen bleek dat het Universal Service Fund (USF) ongeveer Rs. 93 miljard tot nu toe (sinds 2006-2007), maar ongeveer 15% van de Pakistaanse bevolking heeft nog steeds geen toegang tot mobiele en telecomdiensten.

15% van de Pakistaanse bevolking beschikt nog steeds niet over een basistelefoondienst

Volgens officiële bronnen hebben sommige van de niet-bediende en onderbediende gebieden in Balochistan en FATA nog steeds geen toegang tot basistelefoon- en mobiele breedbanddiensten. Vóór het Universal Service Fund bedroeg de telecommunicatiedekking ongeveer 44 procent. De telecommunicatiebedrijven droegen echter 1,5% van hun inkomsten bij aan het fonds. De USF heeft ook Rs. 92,797 miljard tot nu toe voor het uitbreiden van telecommunicatiediensten naar de achtergestelde en niet-bediende gebieden van het land, maar het heeft nog steeds niet gewerkt.

Uitdagingen voor USF

Het beweerde bepaalde uitdagingen waarmee USF te maken kreeg toen het probeerde telecommunicatiediensten uit te breiden naar de achtergestelde gebieden. Deze omvatten:

 • Ruig terrein
 • Lage bevolking
 • Barre weersomstandigheden
 • Gebrek aan elektriciteit
 • Geen retourtransport
 • Slechte logistiek
 • Veiligheidscontrole

De Pakistaanse overheid subsidieerde zelfs projecten voor gebieden die de businessplannen van telecomoperatoren niet ondersteunen. Ze hebben deze stap gezet om de achtergestelde en niet-bediende gebieden in Pakistan te bereiken. Volgens bronnen nam PTCL van de totale subsidies van Rs. 92.797 miljard een groot deel van Rs. 25.975 miljard (28%), Ufone Rs. 22.174 miljard (23,90%), Telenor Rs. 22.947 miljard (24,73%), Zong Rs. 5.637 miljard (6,07%), Wateen Rs. 4.847 (5,22%), World Call Rs. 1.273 miljard (1,37%), Jazz Rs. 4.833 miljoen (5,21%) en Nayatel Rs. 3,314 miljard (3,57%).

USF introduceerde ook een glasvezelprogramma. Het is eigenlijk een ander initiatief onder de USF, gericht op het bevorderen van de ontwikkeling van telecommunicatiediensten in niet-bediende en onderbediende plattelandsgebieden. Het is een zeer goed initiatief om betaalbare spraak-, telefonie- en basisdatadiensten in dergelijke gebieden mogelijk te maken. Voorwaarde hiervoor is echter de aanleg van een stabiel en betrouwbaar glasvezelnetwerk in alle uithoeken van het land.

Het is een zeer grootschalig project dat de glasvezelconnectiviteit moet uitbreiden naar het ongebruikte hoofdkantoor van Tehsil om te voldoen aan de groeiende spraak-, data- en videovereisten in deze gebieden. Het uitbreiden van glasvezelkabels naar tehsils zal telecomproviders helpen alle soorten telecomdiensten naar deze gebieden uit te breiden. Volgens recente rapporten is er al 6.447 km glasvezel aangelegd om 56 tehsils en 26 steden met elkaar te verbinden.

Het goede nieuws is dat er inmiddels verschillende initiatieven via e-commerce zijn gelanceerd. Ze bevatten:

 • ICT voor meisjes
 • Oprichting van 13 computerlaboratoria in geselecteerde instellingen
 • Mensen met een beperking in staat stellen gebruik te maken van telecommunicatiediensten
 • Telemedische netwerkeinddiensten
 • Telecentra opzetten
 • Versterking van het ambachtelijke MKB

Wij als natie moeten bijdragen aan de verbetering van ons land door gebruik te maken van onze kennis en vaardigheden. Het zal er zeker toe bijdragen dat onze economie elke dag beter wordt.