Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

3 eenvoudige methoden om een ​​VPN op Smart TV in te stellen

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: 3 eenvoudige methoden om VPN op Smart TV in te stellen

Je hebt een smart-tv gekocht en kunt al je gestreamde content vanuit je luie stoel bekijken, zonder dat je achter een computerscherm hoeft te kruipen of met meerdere kabels hoeft te spelen. Er ontbreekt echter iets. Je kunt nog steeds niet alles zien wat je wilt zien, omdat veel ervan geografisch beperkt is. De ideale oplossing is een Virtual Private Network (VPN). Hier zijn vijf methoden om een ​​VPN op Smart TV in te stellen.

Met een VPN kunt u veilig wereldwijde inhoud vanaf uw Smart TV streamen. Omdat de VPN-installatie varieert afhankelijk van de tv, hebben we instructies samengesteld voor het installeren van een VPN op Smart TV.

Vrijwel iedere smart TV kan worden aangesloten op een VPN, maar de eenvoudigste methode verschilt enigszins per smart TV.

De eerste stap is, zoals bij elke software of dienst, om achteruit te werken, uitgaande van wat beschikbaar is voor uw besturingssysteem. Amazon Fire TV en Google’s Android TV- en Google TV-platforms zijn de meest VPN-vriendelijke smart tv-besturingssystemen. Als je echter Roku, Apple TV of de ingebouwde besturingssystemen van Samsung, Vizio, LG of een ander platform gebruikt, heb je extra opties.

Hier zijn enkele van de meest praktische methoden om een ​​VPN aan te sluiten.

Als u een Android/Google TV-apparaat bezit

Op dezelfde manier kunt u, als uw smart-tv het Android-besturingssysteem van Google gebruikt, een VPN instellen door de app van uw VPN te downloaden uit de Play Store en deze rechtstreeks op uw tv te installeren.

De potentieel moeilijkere (en duurdere) route

Als uw tv niet over het Android-besturingssysteem beschikt, kunt u een VPN op uw smart TV instellen door een VPN-verbinding via een router tot stand te brengen. Ga echter voorzichtig te werk. Omdat niet alle routers VPN-verbindingen ondersteunen, moet je er een aanschaffen als je er nog geen hebt.

Als je FireTV hebt

Als je een van de nieuwe Fire TV’s van Amazon hebt, kun je je VPN rechtstreeks naar je tv downloaden, op voorwaarde dat je VPN een Fire TV-app heeft. Als u besluit deze route te volgen, moet u een VPN kiezen die compatibel is met Amazon Fire-apparaten.

Wat je nodig hebt

  • Een smart-tv. Uiteraard het belangrijkste onderdeel. Het proces is eenvoudiger als je een Android TV hebt, maar het is mogelijk met vrijwel elke smart-tv op de markt.
  • Een VPN-lidmaatschap. Zorg er echter voor dat het een gerenommeerde VPN-aanbieder is; Afhankelijk van de gebruikte methode moet deze mogelijk ook routercompatibel zijn.
  • Een verbinding met internet. Een WiFi- of Ethernet-verbinding is voldoende, maar ze moeten op een iets andere manier worden aangesloten.