Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

5 beste Android-emulators voor Linux [2023 Edition]

Met 2,5 miljard apparaten waarop Android draait, is het daarom duidelijk dat bedrijven zich meer richten op het maken van Android-applicaties. Maar wat als u een apparaat met een laag energieverbruik heeft en toch hoogwaardige software wilt gebruiken? Zou je een dure telefoon kopen of kiezen voor een gratis Android-emulator?

Als u niet bekend bent met de Android-emulator, wil ik kort uitleggen dat het een softwareapplicatie is die zich gedraagt ​​als een echt Android-apparaat. U kunt het op uw desktopcomputer installeren om Android-apps uit te voeren. Het beste is dat u er niet eens extra hardwarecomponenten voor hoeft te kopen.

Ben je benieuwd welke gratis en betaalde Android-emulators je kunt gebruiken? Oke dan. Hier brengen we een samengestelde lijst van de top 5 Android-emulators voor Linux-besturingssystemen.

Als je een Android-emulator voor andere platforms wilt, kun je ons artikel over de beste Android-emulators voor Windows PC en Mac lezen.

5 beste Android-emulators voor Linux (2020)

  1. Android x86
  2. AVD (virtueel Android-apparaat)
  3. Genymotion
  4. BlissOS
  5. Anbox

1. Android x86

Prijs: Gratis

Als je Android-games of -apps wilt uitvoeren, is Android-x86 een van de beste alternatieven voor andere telefoonemulators. In plaats van te installeren via een specifiek besturingssysteem, start ISO op als een afzonderlijk Android-besturingssysteem.

Zoals de naam al doet vermoeden, richt Android-x86 zich op de x86-architectuur. Je kunt het ook uitvoeren zonder te installeren met behulp van de Live CD-optie. Standaard begint het met een interface die lijkt op een Android-app-opstartprogramma. Maar u kunt ook de Windows-bureaubladstijl wijzigen.

Android-x86: Quickstep-schermAndroid-x86: Quickstep-scherm

Bovendien kunt u ook thema’s downloaden uit de Google Play Store. Android-x86 biedt volledige ondersteuning voor Google-services.

Belangrijkste kenmerken van Android-x86:

  • Wi-Fi- en Bluetooth-ondersteuning met GUI
  • Bluetooth, G-sensorondersteuning
  • Externe opslag externe montagebeugel
  • Thema-ondersteuning voor GRUB-EFI
  • Vooraf geïnstalleerde terminalemulator
Android x86 met wifiAndroid x86 met wifi

Een ander ding dat deze Android-emulator echt betrouwbaarder maakt, is de tijdige software-update. Onlangs bracht de eerste stabiele release van Android-x86 op basis van Android Pie 9.0 verschillende nieuwe functies met zich mee, zoals experimentele Vulkan-ondersteuning voor de nieuwe Intel- en AMD-GPU’s.

Hoe installeer ik Android-x86 op Linux?

Om het Android x86-besturingssysteem op uw Linux-desktop te installeren, moet u eerst het ISO- of RPM-bestand downloaden van hier.

Opstarten met ISO

Maak vervolgens een opstartbare USB-stick met ISO. Maar daarvoor raad ik aan om de naam van het aangesloten USB-apparaat te controleren door de volgende opdracht uit te voeren:

$lsblk

Alle apparaten die op uw systeem zijn aangesloten, worden weergegeven. U moet de apparaatnaam noteren en deze in de volgende opdracht plakken:

$ dd if=android-x86_64-9.0-r1.iso of=/dev/sdX

Waarbij sdX de apparaatnaam van uw USB-station is.

Start nu het systeem opnieuw op en u krijgt een optie in het startmenu.

Android x86 opstartmenuAndroid x86 opstartmenu

Begin met het gebruik van RPM

Zodra je de RPM-image hebt, kun je de volgende opdracht uitvoeren als je een op Red Hat gebaseerde Linux-distributie gebruikt.

sudo rpm -Uvh android-x86-9.0-r1.x86_64.rpm

Als u echter een op Debian gebaseerde Linux-distributie gebruikt, kunt u de Alien-tool gebruiken om opstartbare USB te maken.

sudo apt installeer alien sudo alien -ci android-.rpm

Start daarna gewoon uw systeem opnieuw op en geniet van de Android-ervaring

Cijfer:: Om Android x86 op een huidig ​​hostsysteem uit te voeren, kunt u de QEMU Android-emulator gebruiken.

Hoe installeer en voer ik Android-apps uit op Android-x86?

Om Android-apps uit te voeren, kunt u naar een vooraf geïnstalleerde Google Play Store gaan waar u elke applicatie kunt zoeken en installeren.

2. AVD (virtueel Android-apparaat)

Prijs: Gratis

AVD is een van de schoonste Android-kopieën die niet alleen een Android-apparaat emuleert, maar ook vrijwel alle functies van een echt Android-apparaat biedt. Het wordt geleverd met Android Studio IDE die u ook kunt gebruiken voor app-ontwikkeling.

Het kan zelfs inkomende telefoontjes en sms-berichten, verschillende netwerksnelheden, rotatie- en andere hardwaresensoren simuleren. Je kunt via USB externe apparaten aansluiten om gegevens over te dragen of fouten in een Android-applicatie te debuggen.

Virtueel Android-apparaatVirtueel Android-apparaat

Omdat Android Studio een product van Google is, kun je directe ondersteuning van Google verwachten. AVD kan ook de beste keuze zijn voor ontwikkelaars die een code-editor met geavanceerde functies willen.

Een ontwikkelaar kan The Virtual Appliance gebruiken voor live testen via de grafische gebruikersinterface of opdrachtregel. Daarnaast kunnen ze ook Android-applicaties testen op basis van augmented reality.

Belangrijkste kenmerken van het virtuele Android-apparaat:

  • Directe ondersteuning van Google
  • Eenvoudig testen en debuggen
  • Navigatiegebaren
  • Screenshots en schermopname
  • Virtuele scènecamera en ARCore

Bovendien kunt u meerdere Android-emulators maken voor Linux en andere apparaten, zoals Android-tablets, Wear OS-smartwatches en Android TV-apparaten.

Hoe Android SDK op Linux installeren?

Voordat u Android Virtual Emulator kunt bouwen en uitvoeren, moet Android Studio eerst op uw computer zijn geïnstalleerd. Omdat het een wat langdurig proces is, raad ik u aan de officiële instructies van hier.

Android Studio: virtuele apparaten makenAndroid Studio: virtuele apparaten maken

Nadat de installatie is voltooid, kunt u Virtual Device Manager gebruiken om meerdere Android-emulators te maken met de door u gewenste configuratie

Hoe installeer en voer ik Android-apps uit op AVD?

Het is duidelijk dat u Google-services heeft. Je kunt dus een Google-account aanmaken en de app vanuit Play Store installeren.

3. Genymotion

Prijs: Desktop (vanaf $136/jaar), Cloud ($0,5/min voor PaaS, $00,05/min voor SaaS)

Als u ooit online naar de beste Android-emulator zoekt, vindt u gegarandeerd een veel voorkomende naam, d.w.z. H. Genymotion. Genymotion is een commercieel product dat beschikbaar is voor zowel cloud- als desktopversies. Maar een van de redenen waarom ik het lager beoordeelde, is omdat het niet open source en gratis is.

Als eigen emulator biedt het echter regelmatige ondersteuning en beveiliging. En als je een professionele ontwikkelaar bent, zou ik het zeker aanraden om het naast AVD te overwegen. De Android Studio IDE wordt ook volledig ondersteund, waardoor ontwikkelaars Android-applicaties kunnen testen en debuggen. Bovendien hebt u ADB-toegang om The Test Framework veilig te gebruiken.

GenymotionGenymotion

Bovendien heeft de Android Genymotion-emulator ingebouwde ondersteuning voor alle functies, zoals mobiel internet, WiFi, GPS en SD-kaart.

Belangrijkste kenmerken van Genymotion:

  • Wifi en GPS
  • Camera-opname
  • Ondersteuning voor Android Studio
  • Virtueel desktop- en cloudgebaseerd apparaat
  • Sms’en en bellen

Als u Genymotion Desktop niet wilt installeren, kunt u de applicatie ook in de browser uitvoeren met behulp van uw online Android-emulator. Met The Genymotion Cloud kun je genieten van zware games en applicaties op een groot desktopscherm zonder dat je iets hoeft te downloaden.

Genymotion: cloudgamen in de webbrowserGenymotion: cloudgamen in een webbrowser

Hoe installeer ik Genymotion op Linux?

Voordat u Genymotion installeert, moet u eerst de Desktop Edition aanschaffen. U kunt ook Cloud Edition aanschaffen om de online Android-emulator te gebruiken, waarvoor geen installatie vereist is. Prijsinformatie is te vinden op de officiële website van Wolk j Bureau.

Hoe installeer en start ik Android-apps in Genymotion?

Genymotion biedt volledige ondersteuning voor Google-services. Daarom kunt u elke Android-applicatie gebruiken en deze openen via uw pc.

4. Bliss-besturingssysteem

Prijs: Gratis

Een ander alternatief voor ISO op basis van Android-x86 dat je ook kunt overwegen is Happiness OS. Ondersteunt opstarten in MBR- of UEFI-modus om Android-apps soepel uit te voeren op elke Linux-computer of -tablet.

Naast de normale Android-functies heeft Bliss OS de beste gebruikersinterface. Bevat veel aanpassings- en thema-opties. U kunt ook kiezen tussen een desktop- of tabletinterface, afhankelijk van het opstartprogramma dat u gebruikt.

BlissOSBlissOS

Bovendien biedt Bliss OS hoge snelheid en stabiliteit om populaire apps uit te voeren op de gratis Android-emulator. U kunt het formaat van de app zelfs aanpassen aan het scherm van uw apparaat.

Belangrijkste kenmerken van Bliss OS:

  • Gepolijst ontwerp
  • Netwerk en WiFi
  • Google Play Store
  • ARM-applicatie
  • Beschikbaar voor mobiele apparaten en tablets

Om op ARM en ARM64 gebaseerde apps uit te voeren, kunt u de nieuwste bètaversie van Bliss OS op basis van Android 10 proberen.

BlissOSBliss OS – Tablet

Hoe installeer ik Bliss OS op Linux?

Het installatieproces voor Bliss OS is hetzelfde als Android-x86. U kunt de ISO-emulator downloaden en starten door dezelfde stappen te volgen. Je kunt ook de bètaversie proberen om Android Pie 10 te gebruiken hier.

Bliss-besturingssysteem downloaden

Hoe installeer en start ik Android-apps op Bliss OS?

Bliss OS volgt hetzelfde proces als het installeren van een applicatie via Google Play Store.

5. Anbox

Prijs: Gratis

Anbox is het product van Canonical, dat ook de bekendste en ook mijn favoriete Ubuntu Linux-distributie maakt. Maar ik zet het nog steeds op de laatste plaats omdat Anbox de Google Play Store niet ondersteunt.

Het is vergelijkbaar met een compatibiliteitslaag waarop Android-applicaties op elk GNU/Linux-besturingssysteem draaien. Daarom moet u in plaats van de Play Store de ADB-tool gebruiken om de applicatie te installeren met behulp van de gedownloade APK.

Anbox gebruikt de kernel en bronnen van de hostcomputer om het Android-besturingssysteem uit te voeren in plaats van een geëmuleerd systeem te creëren. Als gevolg hiervan werkt Anbox soepel en snel om applicaties uit te voeren op de gratis Android-emulator.

AnboxAnbox

Daarnaast biedt Anbox een uniek model voor het gebruik van LXC-containers om het Android-besturingssysteem volledig te scheiden van de hostcomputer. Op deze manier werkt het meer als een virtuele machine en geeft het de gebruiker het gevoel een draagbare Android-smartphone te gebruiken.

Belangrijkste kenmerken van Anbox:

Je kunt ook een ander mobiel besturingssysteem zoals Ubuntu Touch, Sailfish of LuneOS op Anbox installeren.

Hoe installeer ik Anbox op Linux?

Om Anbox te installeren, moet u eerst de Snap-softwarebeheertool installeren.

Voer de volgende opdracht uit om snap te installeren:

sudo apt update sudo apt install snapd

Voer nu voor The Anbox de volgende opdracht uit en geniet van The Android Experience op een Linux-systeem.

sudo snap install –devmode –beta anbox

Hoe installeer en start ik Android-apps op Anbox?

Hoewel Anbox niet wordt geleverd met Google Play-services, kunt u een applicatie nog steeds handmatig installeren met behulp van het APK-bestand. Installeren Eerst moet u ADB (Android Debug Bridge) op uw hostsysteem installeren.

U kunt de volgende opdracht uitvoeren:

$ adb installeer android-tools-adb

Nadat u alle benodigde tools hebt geïnstalleerd, downloadt u het APK-bestand van elke applicatie die u wilt installeren. Je kunt het van de website halen Apkmirror of Apkpuur.

Als u wilt controleren welke Android-emulatorapparaten op uw computer worden uitgevoerd, kunt u ze allemaal weergeven met de volgende opdracht:

$ adb-apparaten

Anbox: Commando om ADB-apparaten uit te voerenAnbox: Commando om ADB-apparaten uit te voeren

Voer vervolgens de volgende opdracht uit om de app te installeren. Het verschijnt automatisch in de Anbox

$ adb installatiepad/naar/mijn-app.apk

Anbox: Applicatie-installatie met adbAnbox: Een applicatie installeren met adb

Wilt u meer Android-emulators?

In The Lastly wil ik ook andere top-Android-emulators voor Linux noemen die erg nuttig zouden kunnen zijn. Om er maar een paar te noemen: er zijn Shashlik, ARChon, AndroVM, AndyOS en nog veel meer. Sommige zijn echter nog in ontwikkeling en andere hebben beperkte functies. Als je wilt, kun je het zeker proberen.

Lees The Fossbytes voor de beste inhoud over Linux en andere technologieën.