Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

5 beste apps om muziek over te zetten tussen Android-telefoons

Stel je voor: je bent onderweg en je speelt muziek van je telefoon af via de muziekspeler van de auto. Je vrienden zijn dol op je afspeellijst. Ze vragen je om de nummers over te zetten naar hun Android-telefoons. Maar je hebt je laptop niet bij je. Wat doe je in zo’n situatie? Hoe muziek overbrengen van de ene Android-telefoon naar de andere?

Nou, het is geen rocket science. Dit is eenvoudig zonder computer. Het enige dat u nodig hebt, is een app voor het delen van muziek die op uw telefoon is geïnstalleerd. Met deze apps kun je lokale of offline muziek overbrengen tussen Android-telefoons zonder je mobiele data te gebruiken.

We hebben 5 apps geselecteerd waarmee je nummers kunt overbrengen tussen Android-telefoons. Laten we ze eens bekijken.

1. DEEL het

Een van de apps die ik persoonlijk leuk vind, is de SHAREit-app. Als een van de oudste apps voor het delen van bestanden is het de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. Het proces van het overbrengen van muziek is eenvoudig. U moet de app downloaden en op de respectievelijke telefoons op de knoppen Verzenden en Ontvangen drukken. Selecteer vervolgens de audiobestanden op het tabblad Muziek.

Wat indrukwekkend is, is dat de audiobestanden zijn onderverdeeld in verschillende secties, zoals individuele bestanden, albums, mappen en artiesten. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om de gewenste bestanden te vinden, maar u kunt ook hele mappen of albums delen.

Muziek overbrengen tussen Android-telefoons 1Muziek overbrengen tussen Android-telefoons 2

Naast muziek kun je allerlei soorten bestanden overbrengen, zoals video’s, apps, foto’s, documenten, ZIP-bestanden en meer. Het biedt interessante functies zoals delen in groepen, deelzones en platformonafhankelijke ondersteuning.

Om deze app te gebruiken heb je geen werkende internetverbinding nodig. U moet echter verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk of dezelfde hotspot. Interessant is dat als de andere persoon de SHAREit-app niet heeft, je muziek kunt overbrengen via het installatievrij delen van bestanden, genaamd webdelen.

Voordelen:

  Web delenIngebouwde audiospeler

Nadelen:

  Advertenties en onnodige meldingen

Maat: 26 MB

2. Xender

Als advertenties in het geval van de SHAREit-app een dealbreaker lijken, kun je een van de geweldige alternatieven proberen, Xender. Met een vergelijkbare interface als SHAREit zal Xender zich niet significant anders voelen. Tik op het tabblad Muziek op de knoppen Verzenden en Ontvangen om de muziekbestanden te delen.

Hoewel het bekijken en overbrengen van mappen wordt ondersteund, ontbreekt categorisering op album of artiest. Maar als het helpt, kunt u de zoekfunctie gebruiken om uw audiobestanden te vinden. Het is ook beschikbaar voor verschillende platforms.

Muziek overbrengen tussen Android-telefoons 3Muziek overbrengen tussen Android-telefoons 4

Net als SHAREit kun je met deze app ook alle soorten bestanden overbrengen. Het biedt zelfs een telefoonreplicatiefunctie waarmee u uw gegevens van de ene telefoon naar de andere kunt overbrengen. Nogmaals, er is geen internet vereist voor bestandsoverdracht.

Voordelen:

  Geen advertenties Ingebouwde audiospeler

Nadelen:

  Geen artiest- en albumcategorisatie

Maat: 15 MB

3. Bestanden van Google

Als je merkt dat in de bovenstaande twee apps de muziekbestanden onder het kopje Muziek staan, maar in deze app heb je het tabblad Algemeen Audio.

Muziek overbrengen tussen Android-telefoons 5Muziek overbrengen tussen Android-telefoons 6

Dit komt omdat je audiobestanden in alle formaten kunt overbrengen. Of het nu gaat om vooraf geïnstalleerde beltonen, sms-tonen, .m4a- of .ogg-bestanden, alles kan worden gedeeld met de Files by Google-app. Categorisering van artiesten en albums ontbreekt ook in deze app. U kunt bestanden echter sorteren op basis van verschillende parameters, zoals datum, bestandsnaam en grootte.

Files by Google is een volwaardige bestandsbeheerder en schonere app van Google. Andere opvallende kenmerken zijn onder meer het bladeren door bestanden, het opschonen van telefoons, het offline delen van bestanden zonder mobiele data, enz.

Muziek overbrengen tussen Android-telefoons 8Muziek overbrengen tussen Android-telefoons 7

Voordelen:

  Ondersteunt alle soorten audiobestanden. Geen advertenties

Nadelen:

  Ontbrekende mapoverdrachtAlleen beschikbaar voor Android

Maat: 6 MB

4. Deel mij (Mi Drop)

ShareMe, voorheen bekend als Mi Drop, is afkomstig van het populaire smartphonemerk Xiaomi. Geïnspireerd door SHAREit categoriseert ShareMe ook muziekbestanden op nummer, artiest, album en map. U kunt zelfs zoeken naar het gewenste bestand.

Muziek overbrengen tussen Android-telefoons 9Muziek overbrengen tussen Android-telefoons 10

Om muziekbestanden te delen, tikt u op de knop Verzenden en gaat u vervolgens naar het tabblad Muziek. Met de app kun je ook andere bestanden delen, zoals documenten, video’s en contacten.

Voordelen:

  Geen advertentiesAantrekkelijke interface

Nadelen:

  Alleen beperkt tot Android-telefoons (FTP beschikbaar voor pc)

Maat: 6MB

5. Zapya

Een andere app voor het delen van bestanden die muziek van de ene telefoon naar de andere kan overbrengen, is de Zapya-app. Naast nummers kun je muziek delen op basis van artiesten, mappen (onder het tabblad Bestanden) en zelfs afspeellijsten.

Muziek overbrengen tussen Android-telefoons 11Muziek overbrengen tussen Android-telefoons 12

Andere interessante functies zijn onder meer het delen van groepen, het delen van QR-codes, shake-to-connect en telefoonreplicatie. Helaas wordt de app belast met onnodige zaken, zoals het vinden en aanbevolen tabbladen die bedoeld zijn om online inhoud aan te bieden, vergelijkbaar met SHAREit.

Voordelen:

Nadelen:

Maat: 11 MB

Is internet onmisbaar?

Voor bovenstaande apps is geen werkende internetverbinding vereist, maar deze moeten wel eerst gedownload worden. Dit is handig als je regelmatig zelf bestanden of muziek wilt overbrengen.

Als u slechts één nummer wilt delen, kunt u dit doen via alle instant messenger-apps die op uw telefoon zijn geïnstalleerd, zoals: B. WhatsApp, Telegram of Facebook Messenger. Gebruik de optie voor het delen van bestanden in deze apps om muziek over te zetten van het ene Android-apparaat naar het andere. Natuurlijk heb je internet nodig om gegevens over te zetten via instant messaging-apps.

Volgende: Vind je de vooraf geïnstalleerde muziek-app op je Android-telefoon niet leuk? Hier vind je de beste apps voor de lichtgewicht muziekspeler.

Mục lục