Android-telefoons domineren de smartphonemarkt en hebben veel innovaties gebracht, zoals een drievoudige camera, een camerascherm aan de voorkant en zelfs 5G-internet. Sommige mythen over Android hangen echter nog steeds boven de hoofden van veel mensen die het Google-systeem niet vertrouwen.
Om deze overtuigingen te temperen hebben we 5 mythen over Android op een rij gezet die je niet moet geloven. Vind Android-telefoons in de Claro online winkel en koop ze tegen een speciale prijs wanneer u zich aanmeldt voor een mobiel abonnement.
Achtergrondtoepassingen hebben invloed op de prestaties
Besturingssystemen zoals Android zijn aanzienlijk geëvolueerd. Zo sluiten de nieuwste versies van het Google-systeem applicaties niet meer af wanneer de gebruiker de smartphone uitzet of opnieuw opstart.
Dit komt omdat Android is verbeterd, zodat achtergrondapplicaties in de multitasking-modus draaien en geen RAM verbruiken of de prestaties van voorgrondapplicaties beïnvloeden.
Mobiele telefoons Apple Ze zijn beter dan Android
Apple Het staat bekend om het aanbieden van premium mobiele telefoons. Dit feit is een van de redenen voor de mythe dat Android-telefoons inferieur zijn aan die van het merk Apple.
Hoewel er verschillende Android-telefoons op de markt zijn, zijn de modellen van Apple zeer beperkt en worden ze allemaal geleverd met geavanceerde specificaties. Daarom kun je een inkomende of middelgrote mobiele telefoon bijvoorbeeld niet vergelijken met Android en een iPhone.
Als je de beste Google-systeemtelefoons vergelijkt met de modellen van Apple, zul je er veel vinden die qua camera en afwerking gelijk zijn aan of zelfs beter zijn dan de nieuwste iPhone-modellen.
Daarnaast biedt Android enkele voordelen, zoals: B. grotere compatibiliteit met accessoires, meer aanpassingsmogelijkheden en gegevensbescherming.
Rooten is illegaal
Het rooten van uw Android-telefoon om toegang te krijgen tot meer functies of om het systeem aan te passen, wordt niet als illegaal beschouwd.
Door dit soort systeemhacking verliest de gebruiker echter de fabrieksgarantie van het apparaat. Als u bijvoorbeeld niet over voldoende kennis beschikt, kan een slecht uitgevoerde root uw telefoon beschadigen en zelfs stopzetten.
Gestolen Android-telefoon kan niet worden gevolgd
Een andere mythe over Android heeft te maken met de tracking-apparaten die het systeem gebruiken. Veel mensen geloven dat dit een exclusieve functie van Apple is. U kunt echter ook een Android-apparaat terugvinden dat bijvoorbeeld verloren of gestolen is.
Deze tracking kan zelfs plaatsvinden als de GPS van de telefoon is uitgeschakeld. De gebruiker moet de functie echter activeren om deze te kunnen gebruiken.
Android-telefoon crasht
Ten slotte heeft één mythe over Android betrekking op de manier waarop het werkt. Om dit geloof te verduidelijken, moet je eerst begrijpen waarom het ontstond.
Mobiele telefoons Apple Ze zijn samen met hun besturingssysteem ontwikkeld. Zozeer zelfs dat nieuwe apparaten en nieuwe versies van iOS meestal samen worden uitgebracht. Dit komt omdat het hetzelfde bedrijf is dat beide ontwikkelt.
In het geval van Android ontwikkelt Google het besturingssysteem en gebruiken verschillende fabrikanten het platform op hun smartphones. Hoewel de technologiegigant is geïntegreerd in de merken mobiele telefoons, kunnen er vertragingen optreden in software-updates wanneer een nieuwe versie van het systeem wordt uitgebracht. In de tussentijd kunnen er enkele defecten optreden.
Over het algemeen gaat Android echter meestal niet kapot. Zeker als je kiest voor een goed model met gemiddelde of geavanceerde hardware.