Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

6 beste Mac-reinigers om uw Mac sneller te maken in 2023

Wat gebeurt er als uw auto kapot gaat? Ze gaan naar een nabijgelegen winkel. Hetzelfde geldt ook voor uw Mac-apparaten. Als uw Mac traag werkt vanwege de opeenhoping van rommel, heeft u mogelijk een Mac-reiniger nodig die uw apparaat kan optimaliseren voor topprestaties.

Net zoals je talloze plaatsen hebt om je auto te repareren, zijn er veel Mac-reinigers beschikbaar, maar ze zijn niet allemaal legitiem. dr. Cleaner is zo’n bekende software die is betrapt op het stelen en uploaden van persoonlijke gegevens van gebruikers.

Daarom heb ik een lijst samengesteld met de beste en veiligste schoonmakers voor macOS die je nu op je apparaat kunt installeren –

Beste Mac-reinigers in 2019

1. CleanMyMacX

CleanMyMac Beste Mac-reiniger 2019

Veel gebruikers hebben de neiging software met generieke titels te associëren met bedrog. CleanMyMacX lijkt daar echter helemaal niet op. Clean My Mac is zelfs een van de beste Mac-opschoonprogramma’s van 2019. Eén reden is dat de software boordevol geweldige functies zit.

U kunt beginnen met een uniforme ‘Smart Scan’ die potentiële beveiligingsbedreigingen en prestatieproblemen blootlegt, afgezien van een gedetailleerde junkscan. Als alternatief kunt u beginnen met specifieke opruimsecties, zoals: Bijvoorbeeld foto-junk, e-mailbijlagen, verwijdering van malware en meer.

CleanMyMacX biedt een verbluffende glanzende gradiëntinterface die ook gemakkelijk te navigeren is. Je merkt dit het beste in de sectie Ruimtelens, waar grote bestanden in kleine belletjes worden afgebeeld en je ze daar meteen kunt verwijderen. Mac Cleaner heeft ook een Uninstaller- en Shredder-app die geen spoor achterlaat van verwijderde bestanden. Met de gratis proefperiode kunt u maximaal 500 MB aan bestanden verwijderen.

Waarom CleanMyMacX gebruiken?

  • Geweldige gebruiksvriendelijke interface
  • Overvloed aan functies
  • Malware-verwijderaar

Prijs – Gratis proefperiode / $ 34,95

2. OnyX

OnyX Het beste gratis Mac-hulpprogramma

Titanium’s OnyX is de enige gratis Mac-opschoonsoftware die heel dichtbij komt en zelfs beter presteert dan enkele van de beste Mac-opschoonprogramma’s in dit artikel. Op het eerste gezicht kan OxyX overweldigend overkomen met zijn brede scala aan tools en commando’s en onvriendelijke interface, maar het wordt behoorlijk handig zodra je het begint te verkennen.

jam nu

Gebruikers die hun Mac echt schoon willen houden, moeten begrijpen hoe OnyX werkt. Natuurlijk zal het een tijdrovend proces zijn, maar het harde werk zal zeker zijn vruchten afwerpen. Naast onderhouds- en opschoontaken bevat OnyX hulpprogramma’s voor het maken van databases en indexen.

Het bundelt ook een aantal macOS-hulpprogramma’s, waaronder opslagbeheer, scherm delen, netwerkdiagnostiek en meer. De secties Parameters bieden veel verborgen Mac-instellingen waarvoor normaal gesproken de Terminal nodig is.

Vaak klagen gebruikers dat de OnyX-functies niet duidelijk zijn en dat ze allemaal zelfs zonder de app toegankelijk zijn. Daar ben ik het mee eens, maar dit is waar, alle Mac-opschoonprogramma’s. Verward? Ga verder naar ‘Een Mac Cleaner nodig’ aan het einde van het artikel.

Waarom OnyX gebruiken?

  • Uitgebreide onderhoudstools
  • Verborgen instellingen

Prijs – Gratis

3. Daisy-schijf

DaisyDisk Beste voor het controleren van de opslag op MacHet kenmerkende kenmerk van DaisyDisk is de kleurrijke en visueel aantrekkelijke cirkelvormige lay-out van bestanden en mappen die zich ophopen op basis van hun grootte.

Alle bestanden zijn gegroepeerd in een visuele interactieve kaart in verschillende kleuren. Wanneer u op een dossieritem klikt, wordt u naar een verdere interactieve uitsplitsing van de bestanden geleid. U kunt bestanden eenvoudig naar de benedenhoek slepen en neerzetten en ze verwijderen.

jam nu

De Interactive Circle maakt het belachelijk eenvoudig om ruimte vrij te maken op de Mac. Ik zou het echter dankbaar zijn als de Mac Cleaner-app meer functies zou bieden dan we gewend zijn van andere beste Mac-reinigers.

Een belangrijke beperkende factor van DaisyDisk is dat u met de proefversie helemaal geen bestanden kunt verwijderen. U moet de betaalde versie aanschaffen. Als alternatief kunt u DaisyDisk nog steeds gebruiken als een gratis Mac-opschoningsapp als u niet van plan bent de volledige versie aan te schaffen. Gebruik de visuele interactieve kaart om naar grote bestanden te zoeken en deze handmatig te verwijderen.

Waarom DaisyDisk gebruiken?

  • Esthetische circulaire indeling van schijfopslag

Prijs – Gratis proefperiode / $ 9,99

4. AppCleaner

AppClearer voor Mac

Zoals de naam al doet vermoeden, is AppCleaner een gratis Mac-hulpprogramma waarmee je ongewenste apps van je Mac kunt verwijderen. Er zijn drie redenen waarom u deze app nodig heeft: Ten eerste is hij betrouwbaar. Ten tweede bieden de meeste Mac-opschoonprogramma’s alleen een gratis proefperiode. Ten slotte verwijdert de lichtgewicht Mac-software applicaties grondig.

Omdat er echter geen harde schijfreiniger bestaat, kun je de software het beste combineren met OnyX of andere gratis Mac-opschoonsoftware. AppCleaner is erg handig voor Mac-gebruikers die alle opslagruimte hebben opgebruikt vanwege ongewenste apps.

Naast het verwijderen van een applicatie verwijdert Mac Cleaner ook bestanden en mappen die een applicatie mogelijk heeft gedistribueerd tijdens de eerste installatie.

Waarom AppCleaner gebruiken?

  • Door applicaties te verwijderen

Prijs – Gratis

5. CCleaner

CCleaner is de beste gratis Mac-reiniger

CCleaner is een van de populairste gratis software voor het opschonen van ongewenste e-mail, niet alleen op Mac maar ook op Windows. De optimalisatiesoftware voor Mac is licht van gewicht en biedt een eenvoudige interface met geweldige opties.

Het beste aan CCleaner is het feit dat deze Mac-cleaner volledig gratis is. Hoewel er een Pro-versie van de software is, doet de gratis versie geen concessies aan de kernfuncties.

jam nu

Met CCleaner kunt u onnodige gegevens verwijderen van zowel het systeem als de geïnstalleerde applicaties. De software bevat ook vele andere tools voor systeemoptimalisatie, zoals: B. een verwijderprogramma voor applicaties en een vinder voor grote bestanden. Je kunt in de app ook meerdere opstartprogramma’s vinden en stoppen om je Mac sneller te laten werken.

Hoewel ik CCleaner heb genoemd als een van de beste gratis opschoonprogramma’s voor Mac, is het belangrijk om te weten dat de software een geschiedenis heeft. Van het ooit verspreiden van malware tot het schenden van rechten met de verouderde Active Monitoring-functie: de software heeft veel respect gekregen. Hoewel de app momenteel vrij is van enig duister gedrag, vond ik dat je dit moest weten.

Waarom CCleaner gebruiken?

  • Gratis en populaire Mac-reiniger
  • Hiermee kunt u opstartprogramma’s in de app pauzeren

Prijs – Gratis / $ 12,49

6. Malwarebytes

MalwareBytes-Beste gratis Malware Clearer voor Mac

Malware en Trojaanse paarden kunnen een reden zijn waarom uw Mac traag werkt. Daarom is hier nog een gratis Mac-cleaner voor jou. Malwarebytes is de beste malwarereiniger om virussen, ransomware en Trojaanse paarden van uw Mac te verwijderen.

Hoewel realtime monitoring alleen beschikbaar is voor premiumgebruikers, kunt u nog steeds gratis een volledige scan uitvoeren. De app biedt ook geplande scans. Malwarebytes is altijd een betere keuze dan traditionele antivirusprogramma’s, omdat het up-to-date blijft met de nieuwste malware-uitbraken.

Over het geheel genomen is Malwarebytes een van de beste Mac-hulpprogramma’s, ongeacht of er sprake is van een Mac-vertragingssituatie of niet.

Waarom zou u Malwarebytes gebruiken?

  • Blijf op de hoogte van de nieuwste malware

Prijs – Gratis / $ 39,99

Zijn Mac-reinigers veilig?

Momenteel is geen enkele Mac-software volledig veilig. Ongeacht het type software heeft een junkcleaner voor Mac toegang tot de ruimte op uw harde schijf nodig om goed te kunnen functioneren. Hoewel de ontwikkelaars beleid kunnen voeren met betrekking tot de privacy van gebruikers, kan een consument nooit weten wat er achter de deuren gebeurt.

jam nu

Het alternatief is kijken wat experts en mensen over bepaalde software zeggen. Op basis hiervan kunnen we twijfels wegnemen.

Er zijn maar weinig Mac-hulpprogramma’s die ook gebruiksrapporten naar hun servers sturen om ‘de efficiëntie van de software te vergroten’. De bedrijven kunnen het proces voortzetten met of zonder toestemming van de gebruiker, afhankelijk van de gebruiksvoorwaarden. Als je je ook zorgen maakt over een Mac-hulpprogramma dat mogelijk gegevens ophaalt, kan Little Snitch, een software die andere programma’s controleert, nuttig zijn.

Heeft u een Mac-reiniger nodig?

Dat zal een directe nee zijn. Hoewel CleanMyMac en anderen behoorlijk goed zijn in wat ze doen, heb je ze niet bepaald nodig. Dit komt omdat het verwijderen van “ongewenste” gegevens van de harde schijf niet noodzakelijkerwijs de prestaties van uw Mac verbetert.

Het is zelfs gebleken dat Mac-opschoonprogramma’s in veel gevallen daadwerkelijk schade toebrengen aan uw Mac. Dit komt omdat de cachebestanden en databaselogboeken belangrijk zijn voor een soepele werking van programma’s. Bovendien zorgt het verwijderen ervan er alleen maar voor dat de Mac de bestanden opnieuw aanmaakt.

Net als alle andere applicaties en persoonlijke bestanden kunt u deze handmatig en zonder software opschonen. Als het een luie dag is, kunt u Daisy Disk verbinden met AppCleaner om snel bestanden en applicaties met een hoog schijfgebruik te verwijderen.