Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

6G-straling kan de omvang van hersencellen vergroten – Chinese wetenschappers

Let op: het volgende artikel zal je helpen: 6G-straling kan de omvang van hersencellen vergroten – Chinese wetenschappers

Vandaag deel ik een heel interessant nieuwtje met jullie 6G straling kan de omvang van hersencellen vergroten. Is het niet geweldig? Rechts? Sommige Chinese wetenschappers hebben de versnelde groei van neuronen bij muizen waargenomen, wat aantoont dat hun bevindingen implicaties hebben voor toekomstige communicatieapparatuur.

6G-straling kan helpen bij het ontwikkelen van nieuwe therapieën om hersenziekten te behandelen

Volgens recente rapporten hebben de radiogolven in de terahertz-band het vermogen om de bandbreedte van een smartphone te vergroten tot 1 terabit per seconde (Tbps). Het lijkt een goede kandidaat voor de communicatietechnologie van de volgende generatie, met name 6G.

Chinese onderzoekers experimenteerden dat muisneuronen bijna 150 procent sneller groeiden dan normaal na drie minuten blootstelling aan gepulseerde straling van 100 microwatt met brede frequenties van 0,3 tot 3 terahertz in een petrischaaltje. Het verbazingwekkende aan het nieuws is dat de totale lengte van de verbindingen tussen deze neuronen in slechts drie dagen tijd ook is verdubbeld. De wetenschappers onthulden verder dat ondanks de supersnelle groei de blootgestelde hersencellen gezond bleven vergeleken met een controlegroep.

Li Xiaoli, de hoofdwetenschapper van het onderzoek, schreef in het tijdschrift Acta Physica Sinica het volgende:

“De veiligheid van het terahertz-stralingsprotocol is een topprioriteit”

Onderzoekers beweren dat deze volledig nieuwe ontdekking kan helpen de veiligheid van nieuwe communicatietechnologieën te evalueren en ook therapieën kan ontwikkelen om hersenziekten te behandelen. Volgens de bevindingen kunnen “terahertz-golven met specifieke frequenties en energieën worden ontwikkeld als een nieuwe neuromodulatietechnologie” om ziekten zoals neurologische ontwikkelingsstoornissen te behandelen of in te grijpen.

Een onderzoek uit 2009 door onderzoekers van de Russische Academie van Wetenschappen stelde verder dat blootstelling aan krachtige terahertzstraling gedurende enkele uren per dag met een vermogen van een paar watt het vermogen heeft om de temperatuur in hersencellen te verhogen, waardoor hun ontwikkeling wordt verstoord en uitdroging kan veroorzaken. waardoor de celgrootte en andere schade worden verminderd. Een lagere dosis terahertzstraling kan echter de productie en activiteit van bepaalde eiwitten verhogen om de neuronengroei te stimuleren.

Lees ook: Experimenten keren veroudering bij ratten met succes tegen – mensen kunnen volgen – PhoneWorld