Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Acer Predator Triton 500

Worstellegende Ric Flair zei ooit: ‘Om de man te zijn, moet je de man verslaan.’ Ik weet niet zeker of Acer deze spreekwoordelijke man al heeft verslagen, maar hij is zeker een kanshebber met de Predator Triton 500. Deze gaming-laptop van $ 2.999 maakt indruk met zijn slanke en lichte chassis en bevat een groot aantal krachtige componenten, waaronder een 8e generatie Intel-processor en een van Nvidia’s nieuwe RTX 2080 Max-Q grafische kaarten. De ondermaatse batterijduur en het relatief zwakke scherm laten echter zien dat Acer nog wat meer werk te doen heeft voordat het in onze lijst met de beste gaming-laptops terecht kan komen.

Artikel hieronder

Acer Predator Triton 500 prijs en configuraties

Ik heb een geweldige tijd gehad met het testen van de topklasse Acer Predator Triton 500 van $ 2.999, die een 2,2 GHz Intel Core i7-8750H-processor heeft met 32 ​​GB RAM, twee 512 GB NVMe PCIe SSD’s in RAID 0-configuratie en een Nvidia GeForce RTX 2080 Max-Q GPU met 8 GB VRAM. Het middelste kind van $ 2.499 halveert slechts het RAM-geheugen en de opslag.

Het basismodel van $ 1.799 biedt een 2,2 GHz Intel Core i7-8750H CPU, 16 GB RAM, een 512 NVMe PCIe SSD en een Nvidia GeForce RTX 2060 GPU met 6 GB VRAM.

ontwerp

Ik weet niet of dit het gloeiende Acer Predator-logo in Transformers-stijl in het midden van de zwarte aluminium deksel is of het algehele slanke Triton-frame, maar ik had het duidelijke gevoel dat de laptop elk moment kon transformeren. Het aluminium chassis van de Triton alleen maakt niet veel indruk, maar het zijn de kleine dingen – zoals de turquoise ventilatieopeningen en poorten – die ervoor zorgen dat je van deze machine geniet. Ik raad u aan een schoonmaakdoekje bij de hand te hebben, aangezien het Onyx-metaal een vingerafdrukmagneet is.

Acer zet het bloeiende kiekeboe-spel voort in de notebook en bekleedt bepaalde toetsen met semi-transparant plastic dat de achtergrondverlichting verbetert. Ook het touchpad heeft een vleugje flair dankzij de chromen randen en driehoekige openingen aan de bovenzijde van het deck, waardoor de laptop een speels uiterlijk krijgt. De Turbo-knop boven de F1- en F2-knoppen toont de prestaties.

Acer Predator Triton 500 - Volledige test en benchmarks 2

Zoals het bij 15-inch systemen gaat, is de Triton 500 van 4,8 pond, 14,1 x 10 x 0,7 inch een middengewicht. De MSI GS75 Stealth (15,6 x 10,2 x 0,7 inch) is met 5 pond iets zwaarder, terwijl de Razer Blade 15 (14 x 9,3 x 0,7 inch) lichter is.

Poorten

De gestroomlijnde maar volgepakte Triton 500, met zijn overvloed aan poorten, wacht erop om te worden omgevormd tot een mobiel gevechtsstation.

Acer Predator Triton 500 - Volledige test en benchmarks 3

Aan de rechterkant bevinden zich enkele USB 3.1-poorten, een Thunderbolt 3-poort, een mini DisplayPort 1.4 en een Kensington-slot.

Acer Predator Triton 500 - Volledige recensie en benchmarks 4

Dat is genoeg om een ​​paar monitoren en een muis of twee aan te sluiten, maar je hebt nog een USB 3.1-poort aan de linkerkant naast een HDMI 2.0-poort, Ethernet- en koptelefoon-, microfoon- en stroompoorten.

Advertentie

Het 15,6-inch scherm van de Triton 500 biedt behoorlijk krachtige kleuren, die worden tegengehouden door een nogal gedempt scherm. Ik zag paarse bloeddruppels van verschillende grootte uit de borst van een man stromen toen hij achterover door een raam werd gegooid tijdens de “Shaft”-hit. De details waren zo duidelijk dat ik het glas kon zien terwijl het in scherven uiteenspatte.

Het uitzicht was net zo mooi (en bloederig) tijdens mijn playthrough “Battlefield V”. Ik stopte even om de delicate sneeuwvlokken te bewonderen die dansten in de inktzwarte lucht en het iriserende groen van de Aurora Borealis verlichtten voordat ik op weg ging naar mijn bestemming. Ik kroop stilletjes naar de vijandelijke basis en schakelde een bewaker uit met een werpmes. zijn bloed kleurde de met sneeuw bedekte grond donkerrood.

De details op het display waren zo duidelijk dat ik het glas kon zien terwijl het in scherven uiteenspatte.

Het paneel van de notebook reproduceerde 117 procent van het sRGB-kleurengamma, wat boven ons minimum van 100 procent ligt, maar onder het gemiddelde van 138 procent voor premium gaming. De Razer Blade 15 en MSI GS65 Stealth behaalden respectievelijk 149 en 161 procent.

MEER: Laptops met de meest kleurrijke schermen

Ik kon al zien dat het scherm een ​​beetje zwak was, dus het verbaasde me niet dat het resultaat van 277 nits niet overeenkwam met het gemiddelde van 281 nits. De Predator Triton 500 is in dit opzicht beter dan de Blade 15 (262 nits), maar verslaat de Stealth (339 nits) niet.

Audio

De luidsprekers van de Triton 500 bevinden zich op de onderste voorlip van de laptop en zijn klein maar luid. Gecombineerd met de vooraf geïnstalleerde Waves MaxxAudio- en Acer TrueHarmony-software slaagde de notebook erin ons laboratorium te vullen met luide, zij het enigszins drukke, audio.

Toen ik het eerbetoon van Cardi B en Bruno Mars aan het R&B-nummer ‘Please Me’ uit de jaren 90 hoorde, waardeerde ik het volume, maar ik was teleurgesteld door de vervormde toetsenborden en synthesizers, en het nauwelijks aanwezige lage bereik was een mislukking. De zang van Cardi en Mars was helder, maar klonk wat vlak.

MEER: De beste headsets voor meeslepend gamen

Dit is een van de weinige keren dat ik aanbeveel om te spelen met de audiovoorinstellingen (Gaming Algemeen, Gaming FPS, Gaming Sports, Films, Muziek en Spraak). De muziekpreset is een absolute must bij het streamen van muziek. Toen ik ‘Battlefield V’ voor het eerst begon te spelen, was de instelling ‘Gaming FPS’ wat meer gericht op geluidseffecten, waardoor het geweervuur ​​en de explosies van gevechten een beetje reëler werden. De vioolbegeleiding klonk echter afstandelijk.

Toetsenbord en touchpad

Het is geen mechanisch toetsenbord, maar de toetsen van de Triton voelden prettig aan om op te typen. De diepe toetsafstand van 1,7 millimeter (minimaal 1,5 mm) en een bediening van 70 gram (minimaal 60 gram) voelden aan als springen op een stel stevige, verende matrassen. Bij de 10FastFingers-typetest haalde ik 75 woorden per minuut, wat hoger is dan mijn gebruikelijke 70 wpm.

Acer Predator Triton 500 - Volledige recensie en benchmarks 5

Het 4,1 x 2,5-inch touchpad biedt snelle, vloeiende actie met meerdere gebaren, waaronder knijpzoom, tikken met drie vingers en vegen met vier vingers. De onderste hoeken van het touchpad zorgen voor verende feedback met een mooie klik.

PredatorSense

Standaard is de standaard toetsenbordkleur van de Triton 500 blauwgroen, maar je kunt de boel nog spannender maken met de PredatorSense-software van Acer. Bij de verlichtingsselectie kun je de hoofdkleur wijzigen met een van de negen primaire kleuren of voor een exotischer tintje gaan met de overige 16,8 miljoen beschikbare tinten. Je kunt ook spelen met negen effecten, waaronder ademhaling, zoom, meteoor en schittering.

Acer Predator Triton 500 - Volledige recensie en benchmarks 6

Naast het creëren van een cavalcade van kleuren, kunt u met PredatorSense systeemdiagnostiek controleren, de grafische kaart overklokken, de ventilatorsnelheid wijzigen, audiovoorinstellingen selecteren en aangepaste profielen maken voor al uw games. Je hebt ook toegang tot een aantal apps, waaronder XSplit Gamecaster en Nvidia GeForce Experience.

Gamen, graphics en VR

Acer is de nieuwste pc-maker die zich bij de RTX-band voegt. Het bedrijf heeft de Triton 500, een vrij slanke laptop, uitgerust met een Nvidia GeForce RTX 2080 Max-Q GPU met 8GB VRAM, een van de krachtigste grafische processors voor mobiele systemen. Naast hoge framesnelheden zijn de krachtige nieuwe RTX-kaarten voorzien van Nvidia’s nieuwe Ray Tracing- en DLSS-technologieën, die het gedrag van licht in het echte leven nabootsen voor realistische reflecties en over het algemeen mooiere graphics.

Acer Predator Triton 500 - Volledige recensie en benchmarks 7

De Triton 500 kon meedoen aan de “Rise of the Tomb Raider” -test met 62 frames per seconde op Very High (1080). Dat is een beeld dat onder het gemiddelde van 63 frames per seconde in de premium gamingcategorie ligt, maar ook binnen het bereik van de Razer Blade 15 (60 fps, RTX 2070 Max-Q) en de MSI Stealth (65 fps, RTX 2080 Max-Q) ligt. ) met RTX 2070 en 2080 Max-Q GPU’s.

Als u de Turbo-functie van de Triton 500 inschakelt, wordt de laptop feitelijk overbelast, waardoor de grafische weergave aanzienlijk verbetert. Met deze functie werd de framesnelheid verhoogd naar 69 fps.

De turboversnelling was niet zo sterk in onze Shadow of the Tomb Raider-benchmark, waarbij de laptop 68 fps haalde, vergeleken met de 66 fps die hij behaalde zonder dat de functie was ingeschakeld. Toch verslaan beide waarden het gemiddelde van 54 fps en de 65 fps van de Stealth.

Als u de Turbo-functie van de Triton 500 inschakelt, wordt de laptop feitelijk overbelast, waardoor de grafische weergave aanzienlijk verbetert.

Toen we de “Hitman” -test uitvoerden, leverde de Triton 500 86 fps op normale instellingen, wat lager was dan het gemiddelde van 96 fps, de Blade 15 en de Stealth. Als Turbo was ingeschakeld, nam de snelheid toe tot 90 fps.

“Grand Theft Auto V” leverde een van de grotere prestatieverbeteringen op; De Triton produceerde 60 fps op Normal en 82 fps op Turbo, genoeg om de 76 fps van de Blade 15, het categoriegemiddelde, en de 77 fps van de Stealth te verslaan.

Tijdens de Middle-earth: Shadow of War-benchmark behaalde de Triton 500 80 fps, wat onder het gemiddelde van 87 fps was en de Blade 15’s 91 fps. De turbomodus bereikt 102 fps.

MEER: De beste gaming-laptops

Alleen omdat hij niet zo krachtig is als een volledige 2080 GPU, kan de Triton 500 de Oculus Rift of HTC Vive volledig ondersteunen. De notebook heeft de SteamVR-prestatietest doorstaan ​​met 11 punten voor Stealth en Blade 15.

prestatie

Dankzij zijn 2,2 GHz Intel Core i7-8750H processor met 32 ​​GB RAM is de Triton 500 ook in de multimediasector een must. De notebook doorzocht 35 tabbladen van Google Chrome, waarvan sommige Twitch-streams, Tweetdeck- en YouTube-video’s draaiden, terwijl ik een aflevering van “The Dragon Prince” op Netflix bekeek.

Toen we de algemene prestatietest van Geekbench 4.1 uitvoerden, scoorde de laptop 21.290, wat net onder het gemiddelde van premium gaming-laptops ligt. Uitgerust met hun eigen 8750H CPU’s behaalden de Blade en Stealth respectievelijk 20.437 en 20.843.

In de Excel-productiviteitstest matchte de Triton 500 65.000 namen en adressen in 45 seconden, wat overeenkomt met de Blade 15 en nauwelijks het gemiddelde van 42 seconden miste. De Stealth was met 44 seconden slechts één seconde sneller.

MEER: Laptops met de beste productiviteitsprestaties

Tijdens de test voor bestandsoverdracht dupliceerden de dubbele 512 GB NVMe PCIe SSD’s van de Triton 500 in RAID 0-configuratie 4,97 GB aan gemengde mediabestanden binnen 3 seconden. Dit komt neer op een ongelooflijke overdrachtssnelheid van 1696,4 megabyte, waarmee het gemiddelde van 642,1 wordt verpletterd, evenals de 848 MBps van de GS75 Stealth en de 636,22 MBps van de Blade 15, elk met SSD’s van 512 GB.

Batterijduur

Gaming-laptops staan ​​niet bekend om hun batterijduur, en de Triton 500 zal dat imago niet helpen veranderen. De laptop ging slechts 3 uur en 4 minuten mee tijdens de Laptop Mag Battery Test, waarvoor wifi-surfen met een schermhelderheid van 150 nits vereist is. Deze looptijd ligt onder het gemiddelde van 3 uur en 20 minuten voor premium gaming-laptops – maar niet veel. De Acer versloeg de 2 uur en 29 minuten van de Stealth, maar niet de indrukwekkende 5 uur en 2 minuten van de Blade 15.

warmte

Om te voorkomen dat de componenten van de Triton 500 oververhit raken, gebruikt Acer een systeem met drie ventilatoren en vijf heatpipes. De ventilatoren maken gebruik van het AeroBlade-systeem van de vierde generatie van het bedrijf, dat volgens Acer de luchtstroom met 45 procent verhoogt. Ondanks al het werk van Acer kampen ze nog steeds met één fundamenteel probleem: voldoende lucht naar componenten krijgen in een kleine ruimte. De uiteindelijke resultaten waren gemengd.

Acer Predator Triton 500 - Volledige recensie en benchmarks 8

In Battlefield V besteedde ik 15 minuten aan het neerschieten van vijandelijke strijders. Toen ik klaar was, controleerde ik het touchpad van de Triton 500, dat een temperatuur van 92 graden Fahrenheit bereikte – iets onder onze comfortdrempel van 95 graden. Het midden van het toetsenbord en de schijf van het systeem bereikten respectievelijk 107 en 125 graden. Het landingsgestel sloeg 120 graden.

De ventilatoren waren in de normale stand vrij stil, wat te verwachten is van een Max-Q systeem. Zodra je echter op de Turbo-knop drukt om de GPU te overklokken, worden de ventilatoren luidruchtig. Ik gebruikte het in onze open kantoorindeling en hoorde wat opmerkingen over het geluid.

Na een lange cooldown-sessie voerden we de test opnieuw uit, maar deze keer met een 15 minuten durende HD-video op volledig scherm. Het touchpad in het midden en de onderkant had een hoek van respectievelijk 86, 91 en 101 graden.

Webcam

Ingebouwde webcams zijn een spelletje visuele roulette: je krijgt goede kleuren of details, maar zelden kun je beide krijgen. Met de Triton 500 zie je nauwkeurige kleuren, zoals mijn testopnames bewijzen. Ondanks het fluorescerende licht zag mijn bruine huid er goed uit en de Triton kon zelfs de oranje wortels van mijn haar vastleggen. Wat de details betreft, heeft de webcam het kruislingse patroon in mijn crèmekleurige trui vrij goed vastgelegd, maar de randen van de opbergdoos zagen er wazig uit.

Software en garantie

Naast PredatorSense heeft Acer Care-software vooraf geïnstalleerd, zodat u de systeemdiagnostiek kunt controleren, ongewenste bestanden kunt verwijderen en uw schijf zo nu en dan kunt optimaliseren. Het bedrijf heeft een aantal nuttige applicaties van derden meegeleverd die speciaal zijn ontworpen voor gaming, zoals: B. het Killer Control Center, waarmee u de prioriteit voor de netwerkbandbreedte kunt instellen. Nvidia’s GeForce Experience biedt een reeks apps om optimale gameprestaties te bereiken, zoals: B. fluistermodus en batterijoptimalisatie. Met XSplit Gamecaster kun je je exploits live uitzenden.

Acer Predator Triton 500 - Volledige recensie en benchmarks 9

Andere apps van derden zijn Amazon, Netflix, Plex, CyberLink PowerDirector en CyberLink PhotoDirector. Je krijgt ook veel Windows 10-bloatware, zoals “Candy Crush Soda Saga”, “Candy Crush Friends Saga” en “Township”. Voor drieduizend zou Acer hier een lichtere toets moeten aanbrengen.

De Acer Predator Triton 500 wordt geleverd met een garantie van één jaar. Ontdek hoe Acer het heeft gedaan in onze jaarlijkse Tech Support Showdown, Beste en slechtste merken, en Beste en slechtste gamingmerken.

Kortom

Van de verleidelijke Acer Swift 7 tot de agressieve balans van de Predator Triton 500, Acer heeft misschien wel het dunne en lichte spel onder de knie. Voor $ 2.999 krijgen gamers een echt draagbaar systeem dat een geweldige mix van graphics en algemene prestaties biedt. En dankzij de Turbo-optie kun je nog meer prestaties uit de GPU halen, zolang je het luide gezoem van de ventilatoren maar niet erg vindt.

Maar voor een paar honderd dollar goedkoper kun je het Advanced Model van de Razer Blade 15 van $ 2.649 krijgen, dat niet zo krachtig is als de Triton 500, maar slanker is, met een langere batterijduur en een beter scherm. Hij wordt ook geleverd in een prachtig Mercury White aluminium chassis. Als je echter serieuze prestaties in een prachtig draagbaar ontwerp wilt, zou de Acer Predator Triton bovenaan je lijstje moeten staan.

Fotocredit: Laptop Mag