Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Activision en NetEase annuleren de mobiele game Warcraft vanwege een geschil over de voorwaarden

Let op: het volgende artikel kan je helpen: Activision en NetEase annuleren mobiele game Warcraft vanwege geschil over voorwaarden

Een mobiele game van World of Warcraft die al drie jaar in productie is dankzij Activision Blizzard Inc. en NetEase Inc. is geannuleerd, wat twijfel doet rijzen over een van de meest lucratieve zakelijke partnerschappen in de branche. Deze stap roept vragen op over de relatie van Blizzard met China’s nummer 2 gaming-grootmacht, waardoor het Amerikaanse bedrijf een belangrijke toegangspoort krijgt tot ‘s werelds grootste mobiele markt. NetEase, met hoofdkantoor in Hangzhou, publiceert World of Warcraft en andere Blizzard-merken in China. Het bedrijf is ook mede-maker van het onlangs uitgebrachte Diablo Immortal, dat goed op weg is om een ​​commercieel succes te worden, ondanks kritiek op de in-game aankopen.

Activision en NetEase annuleren mobiele game Warcraft

Bovendien zeggen de bronnen dat slechts enkele van de meer dan 100 ontwikkelaars van het team dat verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van de inhoud van het spel, betaald werden. Het geheime initiatief werd geannuleerd vanwege meningsverschillen tussen de twee bedrijven over de voorwaarden, aldus een bron die bekend is met de deal.

Het afgebroken project kreeg de codenaam Neptune. Het zou geen directe bewerking zijn van de bekende online game, maar eerder een spin-off met een sterke historische achtergrond. Woordvoerders van beide bedrijven wilden geen commentaar geven op de zaak.

Sinds de lancering in 2004 is World of Warcraft een van de grootste geldmakers voor Activision Blizzard en NetEase gebleven. De komende Dragonflight-uitbreiding zal later dit jaar verschijnen. Met games als PUBG Mobile, AFK Arena en Genshin Impact hebben Chinese game-ontwikkelaars bewezen in staat te zijn internationale mobiele hits te creëren.

Uitchecken? Activision brengt naar verluidt de drie Call of Duty-games uit op de PlayStation