Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Airlift sluit operaties in Pakistan te midden van mondiale recessie

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Airlift sluit operaties in Pakistan te midden van een wereldwijde recessie

Luchtbrug is een van de machtigste startups in Pakistan. Het heeft bewezen een van de meest veerkrachtige en wendbare startups in opkomende markten te zijn. De afgelopen jaren heeft het bedrijf keihard gewerkt om zich goed in de markt te positioneren. Het overwon de Covid-crisis, richtte zich op Q-commerce en bouwde schaal op een nieuw gebied. Het trieste nieuws is echter dat Airlift heeft aangekondigd dat het zijn activiteiten in Pakistan zal stopzetten na de financieringscrisis.

De luchtbrug stopt op 12 juli met haar activiteiten

Volgens recente rapporten zal de best presterende startup in Pakistan op 12 juli definitief afscheid nemen. We weten allemaal dat de economische activiteit is getroffen door de mondiale recessie en de recente sluiting van de Pakistaanse kapitaalmarkten. Het had een verwoestende impact op veel startups in Pakistan. Eén daarvan is de luchtbrug. De financieringscrisis heeft de shutdown onvermijdelijk gemaakt, wat zeker gevolgen zal hebben voor een grote groep belanghebbenden en het opkomende technologie-ecosysteem.

Het bedrijf maakte bekend dat Airlift een van de eerste startups in Pakistan is die zijn bedrijfsactiviteiten heeft geherstructureerd. Zijn responscode omvatte drie aanpassingen, die hieronder worden vermeld:

  • een onmiddellijke personeelsinkrimping
  • Sluiting van de activiteiten in alle expansiemarkten
  • Vernieuwde platformconfiguraties om het genereren van inkomsten te vergroten

De startup behaalde dankzij deze aanpassingen winstgevendheid op orderniveau om de juiste schaal te behouden en de financiële overhead met 66% te verminderen. Het bedrijf was vanaf juli 2022 bijna drie maanden verwijderd van een positieve cashflow en ongeveer zes tot negen maanden verwijderd van de vrije cashflow. De mondiale recessie en de recente neergang op de kapitaalmarkten zijn dus de belangrijkste redenen voor de sluiting ervan.

Het bedrijf verklaarde dat:

De Vennootschap is bereid om betalingsachterstanden en schulden proactief te beheren als onderdeel van het lopende afsluitingsproces. Er wordt voor gezorgd dat alle medewerkers voldoende worden beschermd en verzorgd. Het bedrijf heeft ook een ontslagvergoeding aangekondigd voor zijn werknemers, waarbij hen twee maanden salaris wordt aangeboden en een arbeidsbemiddelingsplatform wordt opgezet.

Het succes van Airlift werd gezien als een mijlpaal voor het snelgroeiende technologie-ecosysteem in opkomende markten. Oh! Nu loopt zijn reis ten einde. Het bedrijf hoopt dat zijn missie om positieve verandering te creëren zeker een nieuw leven zal krijgen. Bovendien wordt niet verwacht dat de shutdown gevolgen zal hebben voor het algehele technologie-ecosysteem van het land. Het enige wat we nodig hebben is om als natie te blijven bloeien, aangezien enkele van de meest waardevolle technologiebedrijven in de opkomende markten nog moeten worden opgericht. Laten we er maar het beste van hopen voor ons land.

Lees ook: Digital Banking Startup YAP haalt $41 miljoen op