Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Alexa, hoe ziet de nieuwe Fitbit smartwatch eruit?

Fitbit kondigde de nieuwste toevoeging aan zijn portfolio aan – de Versa 2 smartwatch – tijdens een evenement eind augustus 2019. De nieuwe smartwatch is de opvolger van de Fitbit Versa die in maart 2018 werd gelanceerd en bevat naast enkele ontwerpverfijningen en softwaretoevoegingen ook een paar belangrijke verschillen: de geïntegreerde stembediening van Alexa.

We hebben de Versa 2 smartwatch in handen gekregen om te zien wat er in 18 maanden is veranderd en hoe de nieuwe Fitbit smartwatch eruit ziet. Hier zijn onze eerste indrukken.

Ontwerp en weergave

 • AMOLED-display
 • 2,5D gebogen glas
 • Verwisselbare bandjes
 • Drie kleuropties

De Fitbit Versa 2 heeft een zeer bekend ontwerp als de originele Versa en Versa Lite, maar biedt meer rondingen voor een algeheel zachter en verfijnder uiterlijk dan zijn voorgangers.

Het vierkante display, nu AMOLED in plaats van LCD maar acht procent groter dan de Versa, heeft 2,5D gebogen glas, terwijl het AMOLED-paneel rijkere kleuren en zwarter zwart biedt, waardoor het scherm meer dan voorheen opgaat in de surround.

De hoeken van het scherm zijn ook gebogen zoals bij de originele Versa, maar de achterkant van de behuizing, waar de hartslagsensor en de oplaadpoort zich bevinden, is nu ook afgerond, wat het dagelijks comfort ten goede komt.

Het aluminium chassis behoudt nog steeds zijn kenmerkende schuine lijn, maar er is slechts één functieknop zoals de Versa Lite in plaats van drie zoals de originele Versa, wat zorgt voor een meer gestroomlijnd uiterlijk. Deze enkele knop is ook gepolijst voor de Versa 2, wat bijdraagt ​​aan de premium aantrekkingskracht van de nieuwe smartwatch.

Fitbit Versa 2: Alexa, hoe ziet de nieuwe Fitbit smartwatch eruit? 2

Verwisselbare banden worden nog steeds aangeboden met hetzelfde snelontgrendelingsmechanisme als eerdere Versa-apparaten, en de Versa 2 wordt standaard geleverd met een siliconen band die aan de behuizing wordt bevestigd met een sluiting in bijpassende kleur.

De Versa 2 is verkrijgbaar in drie kleurvarianten, waaronder een koolstof- en zwarte band, een koperen roze- en kiezelband en een grijze nevel- en steenband. Er zijn ook twee speciale modellen met speciaal geweven banden met geometrische patronen en een siliconen band.

Er is ook een vrij uitgebreid assortiment accessoires beschikbaar voor de Versa 2, wat geweldig is voor mensen die hun smartwatch willen personaliseren.

Kenmerken

 • 5ATM zwembestendig
 • Automatische trainingsherkenning
 • Activiteits- en slaapregistratie
 • Verbonden GPS

De Fitbit Versa 2 biedt veel van dezelfde functies als de originele Versa, waaronder zwemveiligheid tot 50 meter, automatische bewegingsdetectie voor 15 oefeningen, automatische activiteits- en slaapregistratie, PurePulse hartslagmeting en verbonden GPS. Fitbit Pay wordt ook standaard meegeleverd.

Fitbit Versa 2: Alexa, hoe ziet de nieuwe Fitbit smartwatch eruit? 3

Er zijn echter enkele nieuwe functies op de Versa 2 op het gebied van functies, waaronder de Slaapscore, die beschikbaar is in bèta voor de huidige Fitbit HR-apparaten en gebruikers een score tussen 1 en 100 geeft op basis van drie factoren: tijd om in slaap te vallen, diepe slaap en REM-slaapherstel.

Smart Alarms wordt ook gelanceerd met de Versa 2, maar zal ook beschikbaar zijn op andere Fitbit-apparaten. Hierdoor kunnen gebruikers een tijd instellen waarop ze wakker worden en kan Fitbit machine learning op het apparaat gebruiken om te bepalen wat de beste tijd is om je wakker te maken in een venster om ervoor te zorgen dat je niet diep slaapt als het alarm afgaat.

Fitbit Versa 2: Alexa, hoe ziet de nieuwe Fitbit smartwatch eruit? 4

De Versa 2 verlengt de beloofde batterijduur ten opzichte van de originele Versa tot vijf dagen in plaats van vier – hoewel we nog geen kans hebben gehad om dit te testen – en voegt de optie toe van een Always On-display en een slaapmodus.

Er wordt gezegd dat de levensduur van de batterij wordt verkort tot twee dagen als u de Always On-weergavemodus inschakelt. Dit is echter een geweldige optie om aan boord te hebben en die we graag zouden zien op smartwatches zoals de Apple Watch. We hadden graag gezien dat de Versa 2 met ingebouwde GPS werd geleverd, maar we veronderstellen dat je niet alles kunt hebben, hé.

Alexa op Versa2

 • Ingebouwde Alexa
 • Houd de knop ingedrukt om te activeren
 • Alexa-timers, herinneringen en alarmen worden ondersteund

Waar de Versa 2 echt verschilt van zijn voorganger is de stembediening. De Versa 2 biedt ingebouwde Amazon Alexa, die gebruikers kunnen starten door de functieknop aan de linkerkant van het Versa 2-scherm ingedrukt te houden.

Fitbit Versa 2: Alexa, hoe ziet de nieuwe Fitbit smartwatch eruit? 5

Vervolgens kun je Alexa vragen hoe het weer is, hoeveel calorieën er in de donut die je eet (of de avocado) zitten, en haar vragen je agenda te lezen op Apple Watch en Siri of WearOS smartwatches en Google Assistant.

Gebruikers kunnen in de Alexa-app hun vaardigheden instellen zoals ze dat op een Amazon Echo-apparaat zouden doen, waarna ze Alexa kunnen vragen taken uit te voeren die verband houden met die vaardigheden, zoals: B. een Uber bestellen of de slimme lampen in de woonkamer uitdoen.

We hebben in de korte tijd die we met het apparaat hadden niet de kans gehad om goed te testen hoe Alexa werkt op de Versa 2, maar we zullen dit zeker doen in onze volledige review.

Fitbit Versa 2: Alexa, hoe ziet de nieuwe Fitbit smartwatch eruit? 6

Bij het starten van Alexa is het proces snel genoeg. Het ingedrukt houden van de functieknop op de Versa 2 zou geen invloed moeten hebben op de levensduur van de batterij, aangezien de smartwatch niet altijd wacht op een wekwoord. Hoewel de privacy beter zou moeten zijn, zou het apparaat nooit moeten luisteren, tenzij je die knop ingedrukt houdt.

Wanneer je de functieknop op de Versa 2 ingedrukt houdt, verschijnt niet alleen het Alexa-logo voor je opdracht, maar vind je ook timers, herinneringen en alarmen die je met Alexa hebt ingesteld op het scherm.

software

 • Fitbit-platform
 • Ondersteuning voor Spotify
 • Fitbit Premium

De Fitbit Versa 2 draait dezelfde software als de originele Versa, dus Versa-gebruikers zullen zeer vertrouwd zijn met de schermen en functies van de Versa 2.

Er is beperkte app-ondersteuning van derden op de Versa 2 vergeleken met WearOS smartwatches en vergelijkbare Apple Watch-modellen, maar dit wordt verbeterd door de toevoeging van Spotify op de Versa 2.

Fitbit Versa 2: Alexa, hoe ziet de nieuwe Fitbit smartwatch eruit? 7

Fitbit beweert dat de interface van de Versa 2 sneller zal zijn dan de originele Versa en soepel en vloeiend zal lijken, hoewel we meer tijd nodig hebben om dit in de echte wereld goed te testen.

Als het om de Fitbit-app gaat, krijgen gebruikers dezelfde ervaringen die ze altijd met Fitbit hebben gehad. Voor degenen die het platform nog niet eerder hebben gebruikt, is dit een geweldige ervaring. Het is een eenvoudig te gebruiken app met veel gegevens in een gebruiksvriendelijk formaat. Lees meer over de software van Fitbit en wat u kunt doen met onze Fitbit-tips en -trucs.

Fitbit Versa 2: Alexa, hoe ziet de nieuwe Fitbit smartwatch eruit? 8e

Vanaf dit najaar is het ook mogelijk om je te abonneren op de dienst Fitbit Premium. Dit is een betaalde service die is ontworpen om je Fitbit-ervaring te verbeteren met meer gegevens, zoals: B. het gedrag van uw hartslag terwijl u slaapt en uitgebreide informatie die onder meer op u is afgestemd. We hebben een aparte functie die beschrijft wat Fitbit Premium is, wat het biedt en hoeveel het kost.