Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Alliance for Creativity controleert nu effectief de IPTV-domeinen van Vader

Ten minste twee belangrijke domeinen die voorheen werden beheerd door de ‘pirate’ IPTV-dienst Vader Streams, staan ​​nu onder controle van de Alliance For Creativity. Beide domeinen worden momenteel doorgestuurd naar de Alliance-website na een steeds wijdverspreide waarschuwing tegen piraterij. Er is echter nog geen bevestiging dat de MPAA de volledige eigendom heeft overgenomen, omdat een privacydienst de details verdoezelt.

In mei werd de populaire Vader Streams IPTV-piratendienst plotseling stopgezet.

Het was vanaf het begin vrij duidelijk dat de dienst in bijzondere problemen verkeerde, waarschijnlijk als gevolg van juridische stappen.

Er wordt al maanden gespeculeerd, maar vorige week werd eindelijk bevestigd dat de Global Anti-Piracy Coalition for Creativity and Entertainment achter de sluiting zat. Volgens de MPAA, een leidende kracht binnen de groep, moet Vader Streams nu een schadevergoeding van $10 miljoen betalen.

Volgens ACE moet Vader, als onderdeel van het overdrachtspakket, ook afstand doen van de administratieve controle over zijn gehele ‘piraterijinfrastructuur’. De volledige lijst met activa die Vader kan overdragen aan ACE-leden is niet duidelijk, maar TF houdt al maanden twee domeinen in de gaten waarvan we weten dat ze rechtstreeks verband houden met Vader.

Op het moment van de sluiting verwees Minihosts.org – een site waarmee gebruikers rechtstreeks konden inloggen op de Vader-dienst – naar een server in Nederland. Sindsdien wordt voortdurend naar hetzelfde IP-adres in Nederland verwezen. Hetzelfde geldt voor Vaders.tv [siehe Abbildung unten].

Vóór de aankondiging van vorige week zouden wijzigingen aan deze domeinen vroege aanwijzingen kunnen opleveren voor bevestigde juridische stappen, inclusief wie erachter zat. Deze keer wachtte de Alliance for Creativity echter op hun officiële aankondiging voordat ze wijzigingen aanbracht.

Nu tonen beide domeinen echter de bekende antipiraterijboodschap van ACE, hieronder weergegeven, voordat ze worden doorgestuurd naar het officiële webportaal van de alliantie, waar enkele, maar niet alle, acties tegen andere “piraten”-videodiensten worden beschreven.

Alliance for Creativity controleert nu effectief de IPTV-domeinen van Vader 1

In vergelijking met eerdere domeinbeslag ziet deze er echter een beetje anders uit. In andere gevallen, waarvan we er enkele eerder hebben beschreven, heeft de MPAA zelf de domeinen overgenomen. Dit werd verduidelijkt door WHOIS-zoekopdrachten waaruit bleek dat de Hollywood Group de nieuwe eigenaar is.

Deze keer worden de eigendomsgegevens van beide domeinen momenteel echter verborgen door de gegevensbeschermingsdienst Privacy Protect LLC. De reden hiervoor is momenteel onduidelijk. Gezien het feit dat domeinen nu worden omgeleid naar ACE en ook de naamservers van de MPAA gebruiken, lijkt het vrij duidelijk dat de overdracht van voormalige Vader-activa in volle gang is.

De dienst heeft eerder beloofd gebruikersgegevens te beschermen en zei: “We zullen ervoor zorgen dat geen enkel e-mailadres, IP-adres, account + resellernaam in verkeerde handen valt.” zou beschermen. Alles wordt schoongeveegd en dat is alles. “

Hoewel dit misschien is gebeurd zoals beloofd, weten we ook dat ACE een geheim gerechtelijk proces heeft gebruikt en effectief een of meer Vader-operators/personeel in een hinderlaag heeft gelokt met een Anton Piller-bevel. bewijsmateriaal voordat het kan worden vernietigd of ermee kan worden geknoeid.