Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Als je niet kunt slapen vanwege een gebrek aan Android-update, koop dan een Nokia-smartphone

Nokia en Samsung zijn de belangrijkste partners van Google bij het aanbieden van nieuwe versies van Android aan hun klanten. Jonge Chinese producenten moeten hun prestaties verbeteren.

De flexibiliteit van Android heeft één groot nadeel. Het is mooi dat iedere fabrikant iets aan dit systeem kan bijdragen, wat het vaak aanzienlijk verrijkt. Dit betekent echter dat elke keer dat Google een nieuwe versie van hun systeem uitbrengt, fabrikanten deze aan hun wijzigingen moeten aanpassen. Sommigen werken heel efficiënt, anderen werken met veel tegenzin, weer anderen verspillen tijd en geld.

Het is waar dat Android-updates naar nieuwe versies niet zo nodig zijn – beveiligingspatches volgen een apart pad en een aanzienlijk deel van de software wordt bijgewerkt vanuit de Play Store – maar de waarheid is dat het beter is om nieuwe producten te krijgen. Dankzij hen wordt ons apparaat moderner.

En de meest efficiënte nieuwe versies van Android bieden Nokia-klanten.

Volgens de analyse van Counterpoint voor de periode herfst 2018 – zomer 2019 voorzag Nokia gebruikers op de meest efficiënte manier van updates. 96 procent van de telefoons die het toen lanceerde, werken al onder de controle van de nieuwste Android, dat wil zeggen Pie Edition. Samsung komt op de tweede plaats: 89 procent. Ook de telefoons die in deze periode gelanceerd zijn, zijn geüpdatet naar de Android Pie-versie.

Ook voor de meeste andere marktleiders ziet de situatie er niet slecht uit. Ruim 80% van de Xiaomi- en Huawei-telefoons die tijdens de rapportageperiode zijn verkocht, beschikken al over Android Pie of hebben een upgrade ontvangen. De meest teleurstellende gebruikers zijn wellicht Lenovo, Oppo en Vivo: meer dan de helft van de telefoons heeft Android Pie nog nooit gezien en zal het waarschijnlijk ook niet meer zien.

Het is de moeite waard om te onthouden dat Pixel-telefoons nog steeds bestaan. Deze ontvangen Android-updates op dezelfde dag dat ze door Google worden uitgebracht. Helaas zijn deze apparaten in ons land niet beschikbaar voor officiële distributie.