Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Amazon biedt hulp aan klanten die op zoek zijn naar zelfmoord

Amazon.com is van plan klanten die hun website in twijfel trekken over zelfmoord te informeren over het telefoonnummer van de hotline, zo vertelde het bedrijf donderdag aan Reuters, na zoekopdrachten op de website naar stroppen en andere potentieel schadelijke producten.

Vorige week resulteerde het zoeken naar het woord ‘zelfmoord’ op de Amerikaanse markt van Amazon erin dat de website gebruikers ‘zelfmoordpakketten’ en ‘stroppen’ liet zien.

De bevindingen van de Indiase website omvatten onder meer slaappillen, pesticiden en een boek met de titel ‘How To Commit Suicide’.

Het toezicht op grote technologiebedrijven neemt toe nu Amazon wordt geconfronteerd met uitdagingen bij het toezicht houden op de uitgestrekte markt waar verkopers lijsten met verboden of illegale goederen kunnen masseren, zodat deze onopgemerkt blijven.

Amazon heeft de vermeldingen voor het boek en de touwstroppen verwijderd nadat ze erachter waren gekomen.

Het bedrijf verbiedt retailers om niet-mediaproducten te verkopen die zelfmoord promoten of verheerlijken, aldus de website.

Een Wall Street Journal-rapport van vorige week identificeerde ook meer dan 4.000 items op Amazon die door de Amerikaanse autoriteiten bedrieglijk waren geëtiketteerd of als verboden of gevaarlijk werden beschouwd.

Google, Facebook en Twitter van Alphabet hebben al hulplijnnummers toegewezen als reactie op vragen van gebruikers over de term ‘zelfmoord’.

Hoewel sociale-mediaplatforms de afgelopen maanden onder de loep zijn genomen vanwege hun moderatie van gewelddadige en potentieel gevaarlijke inhoud, heeft het debat tot nu toe weinig impact gehad op ‘s werelds grootste online retailer.

Amazon-klanten die zich zorgen maakten over een item, werden aangemoedigd om op het feedbackvak onderaan de detailpagina van een item te klikken.

Informatie over de Suicide Helpline wordt toegevoegd aan specifieke productdetailpagina’s en informeert klanten dat er gratis en vertrouwelijke ondersteuning beschikbaar is via organisaties zoals de National Suicide Prevention Lifeline.

Het bericht zal de komende weken worden vrijgegeven aan klanten die op zoek zijn naar zelfmoordgerelateerde zinnen en zal vanaf volgende week verschijnen op relevante boekproductdetailpagina’s in de VS en het VK.

© Thomson Reuters 2019