Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Amazon introduceert de functie ‘Klanten vragen Alexa’

Opmerking: het volgende artikel kan u helpen: Amazon lanceert de functie “Klanten vragen Alexa”.

Amazon wil dat Alexa-gebruikers meer items kopen. Met Customers Ask Alexa, een nieuwe Alexa-functie die vandaag werd onthuld tijdens de Accelerate-conferentie van Amazon, kunnen marketeers antwoorden geven op veelgestelde vragen, zoals “Hoe kan ik haren van huisdieren van mijn tapijt verwijderen?” en “Hoe verwijder ik geuren uit vuile vlekken?” Voorheen reageerde Alexa op soortgelijke vragen met algemeen advies van internet en andere bronnen. Klanten vragen Alexa daarentegen zet antwoorden om in productplaatsingen.

De nieuwe functie wordt in oktober 2022 aan geselecteerde verkopers aangeboden, hoewel deze in eerste instantie alleen op uitnodiging beschikbaar zal zijn. In 2023 hebben alle in aanmerking komende merken toegang tot de functie.

Alle antwoorden die door bedrijven worden aangeboden, worden beoordeeld door ‘Alexa’s contentmoderatie en kwaliteitscontroles’, en Alexa zal zogenaamd alleen de meest relevante antwoorden geven. Amazon zei in hetzelfde artikel dat alle antwoorden die via “Customers Ask Alexa” worden gegeven, altijd zullen worden toegeschreven aan de bedrijven waar ze vandaan komen en “niet zullen worden betaald of gepromoot” – maar het voelt voor ons veel als gesponsorde inhoud.

Amazon gebruikt persoonlijke spraakgegevens om hogere advertentiebiedingen van marketeers te verkrijgen, wat mogelijk niet voor alle klanten acceptabel is. Volgens een in april gepubliceerd rapport – waarvan belangrijke aspecten door een Amazon-woordvoerder aan bronnen zijn bevestigd – verzamelen Amazon en derde partijen, zoals reclame- en monitoringbedrijven, gegevens over de interacties van gebruikers met Alexa via luidsprekers, televisies en andere apparaten.