Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

AMD heeft voor het eerst in 5 jaar beter gepresteerd dan NVIDIA!

Marktonderzoeksbureau Jon Peddie Research heeft zojuist zijn resultaten over het tweede kwartaal voor de grafische kaartmarkt vrijgegeven en is officieel… AMD heeft NVIDIA overtroffen! Iets wat vijf jaar geleden nog niet was gebeurd. (AMD kon 9,85% meer GPU’s lanceren vergeleken met het eerste kwartaal.)

Terwijl NVIDIA haar cijfers over het eerste kwartaal handhaafde, noteerde AMD een zeer interessante stijging van bijna 10%!

Houd er echter rekening mee dat deze gegevens betrekking hebben op alle soorten GPU’s, inclusief degene die AMD verkoopt aan Sony, Microsoft en natuurlijk de iGPU’s die we in hun APU’s aantreffen. Zoals u wellicht weet, heeft NVIDIA op dit gebied geen grote marktaanwezigheid.Het blijkt echter dat de laatste keer dat AMD bovenaan de lijst stond, was toen de Radeon R9 290X de snelste grafische kaart op de markt was! Werd gelanceerd in 2013.

Hoe heeft AMD dit gedaan? NVIDIA is tenslotte de baas!

De terugkeer naar het succes van AMD grafische kaarten blijkt behoorlijk merkwaardig te zijn. Omdat AMD geen enkele grafische kaart heeft die in het hogere segment kan concurreren met NVIDIA. Daarnaast loopt het ook een beetje achter op de nieuwste technologieën zoals ray tracing.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat er niet eens een brede selectie grafische kaarten is! De nieuwe Navi-architectuur bracht slechts twee grafische kaarten voort, de RX 5700 en de RX 5700 XT. De overgrote meerderheid van de borden is nog steeds gebaseerd op oude architecturen.

Niettemin zou de prijs sommige klanten moeten overtuigen… Wanneer producten tegen een zeer lage prijs worden verkocht, is het echter normaal dat NVIDIA veel hogere winstmarges behaalt, ondanks de verkoop van minder eenheden.

Toch kan het een kwestie van tijd zijn voordat AMD zich bedreigd voelt op de markt voor grafische kaarten. Wat natuurlijk ronduit wreed is voor de consument! Concurrentie = betere producten + lagere prijzen.


AMD heeft voor het eerst in 5 jaar beter gepresteerd dan NVIDIA! “Bovendien, wat denk je van dit alles?” Laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder.

bron