Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

AMD komt met een nieuwe RDNA-gebaseerde ‘budget’ grafische kaart!

AMD is er eindelijk in geslaagd enige impact te maken op de markt voor grafische kaarten met de recente Radeon RX 5700 en RX 5700 XT, die gebaseerd zijn op de 7nm Navi-architectuur. Het lijkt er echter op dat het bedrijf ook wil inzetten op de laagste bereiken op de markt en al bezig is met de voorbereiding van de Navi 14 GPU, die prestaties zou moeten bieden die sterk vergelijkbaar zijn met die van de RX 570/580.AMD bereidt een markt voor voor mid/low-end grafische kaarten gebaseerd op de Navi 14 GPU met 24 CU’s die bedoeld zijn om dezelfde prestaties te leveren als de Polaris 11 of Polaris 21 GPU.

Nieuwe AMD Radeon RX op weg naar de budgetmarkt! RX 570-prestaties

Daarom zijn zojuist 3 Navi 14 GPU-datasets met 3 GB, 4 GB en 8 GB geheugen in de Compubench-database verschenen. Borden op basis van deze chip zouden echter onder de merknaam Radeon RX 5600 of 5500 op de markt moeten komen. (Navi 14 heeft 24 CU’s met 1536 streamprocessors en ondersteuning voor GDDR6-geheugen)

Hier zijn de drie Compubench-inzendingen:

Kortom, AMD heeft hier mogelijk een zeer interessante kaart, vooral als het de low-end markt van NVIDIA wil stelen. De meeste gamers kopen immers grafische kaarten tussen de 150 en 250 euro. Het lijkt dus een uitstekende gok. (Om nog maar te zwijgen van het feit dat de prijs van de huidige RX 580 opnieuw zal dalen.)

Trouwens, wat denk je van dit alles? Laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder.

bron


AMD blijft goedkoper dan Intel. Waarom?

AMD heeft een nieuwe RDNA-gebaseerde 'budget' grafische kaart op komst!  2

AMD heeft een nieuwe RDNA-gebaseerde 'budget' grafische kaart op komst!  3

AMD probeert nu de processormarkt te domineren na een aantal jaren van moeilijkheden! Dit bedreigt NVIDIA met zijn nieuwe Navi-architectuur. Iets wat tot voor kort onmogelijk leek.

Dat gezegd hebbende, als er iets is dat AMD de afgelopen jaren heeft gedefinieerd, is het zijn agressieve prijsstrategie!

In feite is AMD de afgelopen tien jaar gedwongen een ‘budget’-alternatief te zijn. Waar we op de achtergrond minder betalen om erg op elkaar te lijken of hooguit iets lager dan wat we aan de andere kant zouden kunnen hebben.Lees hier de rest van het artikel.