Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

AMD steelt NVIDIA’s aandeel op de grafische kaartmarkt!

We hadden het hier over de prestaties van AMD op de grafische markt, nadat we NVIDIA voor het eerst sinds 2014 hadden ingehaald! Deze gegevens waren echter van toepassing op alle GPU’s die het bedrijf verkoopt, rekening houdend met zowel de iGPU’s van zijn processors als de iGPU op alle PS4- en Xbox One-apparaten op de markt.

Wat eigenlijk geen eerlijke vergelijking is. Ten slotte is NVIDIA niet erg betrokken bij deze markt.Waarom vragen we ons dan af hoe AMD zich heeft gedragen tegenover de gigantische NVIDIA op de markt voor speciale grafische kaarten?

Ondanks de terugtrekking van alle geïntegreerde GPU’s die door AMD worden verkocht, heeft het bedrijf zich niet slecht gedragen op de markt. Het lijkt er immers op dat de fabrikant met de nieuwe Radeon RX 5700 ‘Navi’ een zeer interessant marktaandeel heeft kunnen herwinnen.

Maar heel nieuwsgierig, het ging niet om de verkoop van de borden die nog niet waren afgerekend! Maar vanwege de prijsdaling van de vorige modellen.AMD Radeon is erin geslaagd een aanzienlijk percentage van de markt van NVIDIA af te pakken!

Daarom laten de resultaten voor het tweede kwartaal van 2019 zien dat AMD bijna 105% van de AIB kon veroveren, nu met 32,1% van de markt. NVIDIA is al gedaald van 77,3% naar 67,9%.

Blijkbaar bereikte de verkoop van RTX 20 eind 2018 een hoogtepunt… met een neerwaarts traject tot nu toe. Om deze reden besloot het bedrijf om de GTX 16 en RTX 20 Super in de eerste twee kwartalen van 2019 te lanceren. Het lijkt er echter op dat deze kaarten niet het verwachte succes hadden.


Trouwens, wat denk je van dit alles? Laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder.

bron