Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Android 10 wordt vandaag gelanceerd voor Pixel-apparaten

Android 10 wordt vandaag gelanceerd voor Pixel-apparaten 2

Na een reeks bèta’s komt vandaag de nieuwste hoofdversie van Android van Google uit. Het heet Android 10 en Google introduceert een aantal nieuwe functies met de nieuwste update. Met Android 10 breekt het bedrijf af van het traditionele naamgevingsschema voor Android-releases en maakt het een einde aan wat al jaren een interessante jaarlijkse traditie is.

Maar ja, Android 10 is vandaag beschikbaar. Als u Pixel-apparaten van Google bezit, kunt u een van de eerste gebruikers zijn die de nieuwste hoofdversie van Android gebruikt. Er zijn veel nieuwe functies in de release, met enkele belangrijke wijzigingen in het hele systeem.

De belangrijkste nieuwe release voor Android 10 is uiteraard het nieuwe systeembrede donkere thema, dat een echte zwarte ervaring biedt over het hele besturingssysteem en de meeste Google Stock-apps.

Android 10 wordt vandaag gelanceerd voor Pixel-apparaten 3

Google introduceert met Android 10 ook een verbeterd gebarennavigatiesysteem. Het gebarennavigatiesysteem van Google is op dit moment eerlijk gezegd een puinhoop, en Google heeft vorige maand zelfs wijzigingen in het systeem aangebracht in de Android 10-bèta. Ja, Google lijkt nog niet bijzonder blij te zijn met dit nieuwe navigatiesysteem.

Android 10 beschikt ook over een verbeterde Smart Reply-ervaring die beter werkt met apps van derden, een nieuwe Live Caption-functie die automatisch video’s, podcasts en audioberichten opneemt voor betere toegankelijkheid, een ingebouwde geluidsversterker en verbeterde en gedetailleerdere privacyfuncties en een nieuwe focusmodus waarmee je alle afleidende apps kunt dempen.

Google verbetert zelfs de manier waarop het beveiligingsupdates levert aan apparaten met Android 10. Het bedrijf introduceert een nieuwe update, het Google Play System genaamd, waarmee het bedrijf beveiligingspatches rechtstreeks naar Google Play-gebruikers kan uitrollen, zonder dat providers of telefoonfabrikanten daarbij betrokken zijn. Dit is misschien wel een van de belangrijkste veranderingen in Android 10, om eerlijk te zijn.

Getagd met Android 10, Android Q, Pixel