Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Android 13 wordt officieel met een gepolijst uiterlijk en privacyfuncties

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: Android 13 wordt officieel met een gepolijst uiterlijk en privacyfuncties

Eindelijk is het wachten voorbij. Googlen is uitgekomen Androïde 13 na ruim acht maanden testen. Terugkijkend is het duidelijk dat Google Android 13 vrij vroeg uitbracht vergeleken met Android 12, dat pas in oktober officieel werd. De geheel nieuwe Androïde 13 heeft een zeer verfijnde look bedacht, samen met enkele nieuwe veelbelovende functies.

Android 13-functies

Android 13 lijkt een kleine upgrade te zijn ten opzichte van Android 12. Het heeft een aantal veranderingen en functies met zich meegebracht. Laten we ze eens bekijken.

Verfijnd ‘Material You’-thema

Qua uiterlijk ondersteunt het iconische Material You-thema van Android nu meer iconen van apps van derden. Het beschikt over de widget voor het afspelen van media die dynamisch van kleur verandert op basis van de muziek waarnaar u luistert. Daarnaast kun je ook verschillende talen aan verschillende apps toewijzen. De bedtijdmodus krijgt ook een donkere modus en een functie voor het dimmen van achtergronden.

Nieuwe privacyfuncties

Met deze nieuwste update hebben apps nu geen toegang meer tot uw volledige mediagalerij wanneer ze een item daaruit willen delen. Het beste is dat gevoelige klembordgeschiedenissen zoals telefoonnummers, e-mails of inloggegevens automatisch ‘na een bepaalde tijd’ worden verwijderd. Bovendien moeten apps nu ook toestemming verkrijgen voordat ze meldingen kunnen verzenden.

Ruimtelijke audio en Bluetooth LE-audio

De nieuwste update biedt ondersteuning voor Spatial Audio en Bluetooth LE Audio. Deze werken echter alleen met accessoires die ermee compatibel zijn. Het maakt Bluetooth-verbindingen met een lagere latentie, verbeterde audio en audiotransmissie naar meerdere apparaten tegelijk mogelijk.

Nieuwe taakbalk

De taakbalk is vernieuwd. Je kunt al je apps in één oogopslag zien en apps eenvoudig naar de gesplitste schermmodus slepen, vergelijkbaar met de taakbalk van de Galaxy Z Fold 4.

Thematische symbolen

Themapictogrammen toegevoegd in Android 12 als onderdeel van Material You zijn nu beschikbaar voor alle ontwikkelaars. Je kunt verwachten dat je favoriete apps zich binnenkort ook zullen aanpassen aan themapictogrammen.

Nieuwe mediaspeler

Android 13 heeft een meer afgewerkte en geavanceerde mediaspeler gebracht met een kronkelige “zoekbalk” als aanvulling op het funky Material You-thema.

Androïde 13

Lijst met in aanmerking komende telefoons die Android 13 krijgen

De stabiele versie van Android 13 is eindelijk uitgebracht voor de Google Pixel-apparaten, wat veel nieuwe functies en verbeteringen heeft opgeleverd ten opzichte van Android 12. De lijst met Google Pixel-telefoons die in aanmerking komen voor de update is als volgt:

  • Google Pixel 6 Pro
  • Google Pixel 6a
  • Google Pixel6
  • Google Pixel5
  • Google Pixel 5a 5G
  • Google Pixel4
  • Google Pixel 4a
  • Google Pixel 4a 5G
  • Google Pixel 4 XL Alle overige OEM’s waaronder Samsung, Xiaomi, Oppo, Vivo, OnePlus en Motorola krijgen “later dit jaar” de nieuwste update. Het hangt allemaal af van hoe snel deze bedrijven wereldwijd updates uitbrengen.

Slecht nieuws voor Google Pixel 6-gebruikers!

Het slechte nieuws is dat Google Pixel 6-gebruikers niet kunnen terugkeren naar Android 12 vanwege een recente bootloader-update.

“De Android 13-update voor Pixel 6, Pixel 6 Pro en Pixel 6a bevat een bootloader-update die de anti-rollback-versie vergroot. Nadat je een Android 13-build op deze apparaten hebt geflasht, kun je geen oudere Android 12-builds meer flashen.”

Als je er meer over wilt weten, ga dan naar de onderstaande link:

Alles wat je moet weten over de Tiramisu-update voor Android 13 – PhoneWorld