Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Android 14 zou directe satellietondersteuning voor smartphones moeten bieden

Let op: het volgende artikel zal je helpen: Android 14 zou directe satellietondersteuning voor smartphones moeten bieden

Elk nieuw onderzoek wordt doorgaans door alle fabrikanten van mobiele telefoons uitgevoerd. En in een poging om de eerste te zijn, horen we zo nu en dan dat een merk van mobiele telefoons aan deze specifieke functie werkt. Naar verluidt werken T-Mobile en SpaceX al enkele maanden aan telefoons met satellieten. Hoewel het algemene idee overweldigend lijkt, lijkt het erop dat zij niet de enigen zijn die meedoen, aangezien Google zich ook bij de marathon heeft aangesloten door satellietondersteuning op smartphones toe te voegen.

Satellietondersteuning op smartphones – een nieuwe technologische interventie

Deze ondersteuning zal naar verwachting in de volgende versie van Android terechtkomen. Google’s Senior Vice President Platforms en Ecosysteem, Hiroshi Lockheimer, tweette de details en onthulde de huidige positie van het bedrijf en de volgende plannen met betrekking tot deze satellietconfiguratie.

In de tweet zei Lockheimer:

“Gek om na te denken over gebruikerservaringen voor telefoons die verbinding kunnen maken met satellieten. Toen we G1 in 2008 lanceerden, was het een fluitje van een cent om 3G + Wifi aan de praat te krijgen. Nu ontwerpen we voor satellieten. Koel! We zijn blij dat we onze partners kunnen helpen dit allemaal mogelijk te maken in de volgende versie van Android!”

Eerdere onthullingen zeiden dat de volgende Android-versie die Lockheimer in de bovenstaande tweet noemt, Android 14 zou zijn.

Momenteel worden satellietverbindingen alleen gebruikt voor noodgevallen of dode zones, dus het aanleggen van 5G-glasvezel of het bouwen van zendmasten is een financiële en fysieke uitdaging geweest. Als de rol van satellieten echter wordt versterkt door de connectiviteit van smartphones aan te pakken, zal dit niet alleen een financiële uitdaging zijn, maar ook het groeiende aantal verbindingen in plattelandsgebieden vergemakkelijken.

De satellieten zullen op dit moment geen enkele connectiviteitsbelasting dragen, daarom heeft T-Mobile aangekondigd dat het een nieuw netwerk zal creëren met een middenbandspectrum dat sms, mms en deelnemende berichtenapps zal ondersteunen tijdens de bètafase, die begint in 2023. en eindigt.