Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Apple Hij verontschuldigt zich voor het luisteren naar Siri en verwijdert alle opnames

Gerelateerd nieuws

Apple Het bevindt zich midden in een van de ergste controverses rond de privacy van zijn gebruikers nadat het ontdekte dat aannemers buiten het bedrijf naar de verzoeken van Siri konden luisteren.

Wanneer we een persoonlijke assistent zoals Siri gebruiken, denken we dat we met een robot praten. De marketing van Apple heeft zich immers geconcentreerd op de manier waarop zijn systemen onze stem kunnen herkennen en op al onze vragen of verzoeken kunnen reageren.

Maar zelfs Siri is niet zo geavanceerd. Er zit nog steeds veel mensenwerk achter deze persoonlijke assistenten; en het gebrek aan transparantie in de technologiesector heeft ertoe geleid dat deze simpele waarheid het resultaat is van een schandaal.

Apple legt uit waarom hij naar de opnames van Siri luisterde

Na een korte luisterpauze legde Apple vandaag de resultaten uit van het interne onderzoek dat hij naar deze controverse heeft uitgevoerd; Naast de veranderingen die hij zal aanbrengen in de manier waarop Siri werkt.

Om te beginnen: ja, het is mogelijk dat een mens iets heeft gehoord dat je tegen Siri zei, of zelfs dat de assistent werd geactiveerd toen je het merkte. Apple noemt dit ‘grading’ en het is een kwaliteitsbeoordelingsproces dat controleert of de assistent correct reageert.

Een kleine selectie van de audiobestanden en bijbehorende transcripties (minder dan 0,2% volgens Apple, maar 1% volgens lekken) werd opgeslagen en beoordeeld door medewerkers die aan derden waren ingehuurd; Ze moesten beslissen of Siri goed was geactiveerd, of hij het verzoek had begrepen en of hij goed had gereageerd.

De waarheid is dat de technologie nog niet perfect op onze verzoeken kan reageren. Van Amazon Volgens Google heeft Microsoft de afgelopen maanden ontdekt dat al deze bedrijven vergelijkbare processen hebben.

Maar Apple, het is anders, omdat precies De fundamentele pijler van de marketing van Apple is privacy. Het bedrijf aarzelt niet om de vergelijking te maken met Google en Facebook, door bijvoorbeeld kritiek te leveren op de manier waarop onze informatie zich “tegen ons keert”, aldus Tim Cook.

Daarom doet deze onthulling Apple meer pijn, en de reden dat ik de tijd niet voorbij kon laten gaan om te zien of hij vergeet hoe ze de rest doen. Vandaag maakte Apple bekend welke maatregelen het gaat nemen.

Nieuwe maatregelen van Apple

Om te beginnen zal Apple Siri-audio-opnames niet langer opslaan, hoewel de automatische teksttranscripties blijven bestaan.

Belangrijker is echter dat het evaluatieproces opnieuw wordt ingezet Deze keer is het optioneel; Om de dienstverlening te verbeteren, moeten wij onze audio-opnamen expliciet toestaan.

Bovendien kunnen alleen Apple-medewerkers naar deze opnames luisteren en als wordt overwogen dat Siri niet geactiveerd mag worden, worden ze onmiddellijk verwijderd.

Zullen ze voldoende zijn om het vertrouwen van de gebruiker te herwinnen?