Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Apple is u mogelijk $395 schuldig als u een MacBook met een vlindertoetsenbord heeft

Opmerking: het volgende artikel kan je helpen: Apple is je mogelijk $395 schuldig als je een MacBook met een vlindertoetsenbord hebt

In 2015 introduceerde Apple zijn toen nieuwe MacBook-modellen, die waren uitgerust met een opnieuw ontworpen toetsenbord dat gebruik maakte van de zogenaamde “vlindertoetsen”. Het bedrijf verving destijds feitelijk de traditionele schaartoetsen van de MacBook. Appel had er alle vertrouwen in dat zijn gloednieuwe MacBooks slanker zouden zijn en in de slanke behuizingen van laptops zouden passen. De droom om de dikte van de MacBook met ongeveer 40 procent te verminderen met behulp van de vlindertoetsen veranderde in een nachtmerrie toen MacBook-gebruikers problemen meldden met de Apple vlindertoetsenbord.

Apple Butterfly-toetsenbord Had plakkerige en soms niet-reagerende toetsen

Een van de belangrijkste redenen voor de plakkerige en niet-reagerende toetsen was de opening tussen het laptoppaneel dat de toetsen bevat. De toetsen waren zelfs zo klein dat elk kruimeltje of stof ervoor kon zorgen dat de toetsen niet meer reageerden, wat tot vaker voorkomende typefouten leidde.

Apple probeerde het vlinderprobleem op te lossen in de volgende generaties MacBook-modellen. Het is gelukt om enkele problemen te verbeteren, maar het kon niet 100% succesvol zijn. Apple-gebruikers werden aangespoord om het puin op te ruimen. Het bedrijf lanceerde zelfs een serviceprogramma voor gebruikers die door het probleem werden getroffen en bracht later wijzigingen aan in het ontwerp. Het kernprobleem van het vastzitten van toetsen bleef echter bestaan ​​en de defecte toetsenborden bleven verschijnen op de MacBook uit 2019, inclusief de Pro en Air.

Als gevolg van al deze problemen kreeg Apple in de VS te maken met verschillende class action-rechtszaken. Een meerderheid van de rechtszaken eiste schadevergoeding. Eén van hen beschuldigde Apple er echter van op de hoogte te zijn van de problemen met het toetsenbord, maar deze verborgen te houden. Dus nu betaalt het bedrijf $50 miljoen om deze rechtszaak te schikken. Volgens de bronnen biedt het bedrijf vier jaar lang gratis sleutelreparaties aan getroffen klanten van MacBook-modellen met vlindersleutels. Bovendien zal het ook vervangingen bieden aan verschillende klanten, zoals vermeld in de rechtszaak. Advocaten zeiden dat ze maximale uitbetalingen verwachten van $395 aan mensen die meerdere toetsenborden hebben vervangen, $125 aan mensen die één toetsenbord hebben vervangen en $50 aan mensen die keycaps hebben vervangen.

Dus als jij degene bent die een Apple Butterfly Keyboard heeft en met dergelijke problemen wordt geconfronteerd, wacht dan tot Apple de details bekendmaakt over uitbetalingen, geschiktheid en indiening.

Lees ook: Apple lanceert dit najaar MacBook Pro 14 en 16 met nieuwe M2-processor – PhoneWorld