Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Apple laat de technologie achterwege die het mogelijk zou hebben gemaakt om sms-berichten buiten het netwerk te versturen

Volgens rapporten heeft Apple technologie voor iPhones op de plank gezet waarmee gebruikers sms-berichten naar andere iPhones konden sturen via een radiofrequentiespectrum van 900 MHz, dat over het algemeen wordt gebruikt door coördinatoren in de publieke sector en productiesectoren. Telefoons kunnen fungeren als walkietalkies voor tekst berichten.

Het lijkt erop dat dit anders zou zijn geweest dan de Walkie-Talkie-functie van Apple voor zijn Apple Watch, die in wezen een PTT-audiogesprek (FaceTime Push-to-Talk) is.

Volgens de informatie werkten Apple en Intel samen aan technologieën die in Intel-chips op toekomstige iPhones zouden zijn geïntegreerd voordat deze werden stopgezet.

Volgens rapporten verliep het project van Apple via het OGRS-project (uitgesproken als “ogre”), dat waarschijnlijk verwijst naar de patenten die het een jaar geleden indiende met betrekking tot iets dat de Off Grid Radio Service (“OGRS”) wordt genoemd.

De patenten beschrijven een draadloos communicatiesysteem tussen apparaten dat klinkt alsof het buiten het netwerk zou werken, net zoals de zogenaamd gearchiveerde technologie dat zou doen. (Intel noemde het Shrek-project naar verluidt een poging).

Het rapport zegt dat de interne kampioen van het project, Rubén Caballero, Apple eerder dit jaar verliet. Het baanbrekende nieuws dat Apple zich eerder dit jaar bij Qualcomm heeft aangesloten, samen met de verwachte overstap van Apple van Intel-modems naar Qualcomm-modems, kan ook een belangrijke rol hebben gespeeld. Deze verandering was zo groot dat Intel uiteindelijk zijn volledige smartphonemodemactiviteiten verkocht, die Apple vervolgens voor $ 1 miljard kocht.

Bellen met een walkietalkie is geen nieuw idee: industriële werknemers gebruiken al jaren telefoons met PTT-knoppen en daarom hebben ze voorrang op walkietalkiegesprekken op mobiele netwerken. Er zijn ook telefoons met ingebouwde walkietalkie als je dat soort dingen wilt. Met informatie van The Verge.

In deze betekenis