Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Apple maakt een einde aan wachtwoorden – Hier leest u hoe u in plaats daarvan kunt inloggen

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: Apple maakt wachtwoorden kapot – Hoe je in plaats daarvan kunt inloggen

Apple is slechts enkele dagen verwijderd van het elimineren van wachtwoorden en het geven van een andere manier om in te loggen. Alle iPhone-bezitters hebben de mogelijkheid om te stoppen met het gebruik van wachtwoorden ten gunste van het handige nieuwe alternatief van Apple. Het nieuwe wachtwoordalternatief is Passkeys. Binnenkort kunnen iPhone-gebruikers wachtwoordsleutels gebruiken in plaats van wachtwoorden om in te loggen bij apps en websites.

Cybersecurity-experts waarschuwen al jaren voor wachtwoordfouten. Wachtwoorden zijn het gemakkelijkst te raden en te hacken. Daarom heeft Apple een oplossing ontwikkeld: inloggen zonder wachtwoord.

Apple maakt een einde aan wachtwoorden – hier leest u hoe u in plaats daarvan kunt inloggen

Tijdens Apple’s WWDC 2022-evenement kondigde Apple aan dat het er in september aan zou gaan werken. Apple heeft wachtwoordloze logins geïntroduceerd op iOS 16 voor iPhone en macOS Ventura voor Mac. In plaats van u aan te melden (of in te loggen) op een website met een wachtwoord, gebruikt u een wachtwoordsleutel.

Dit is een digitale sleutel die u niet hoeft te onthouden. U authenticeert eenvoudig wie u bent door uw vingerafdruk (Touch ID) of gezicht (Face ID) op een iPhone of Mac te gebruiken. Het betekent dat u een login heeft die eenvoudigweg niet kan worden geraden of gelekt. Uw toegangscodes worden op uw apparaten opgeslagen, maar worden met meerdere gadgets gesynchroniseerd met behulp van Apple’s iCloud-sleutelhanger, die al bestaat om wachtwoorden bij te houden. Apple heeft verder onthuld dat niemand uw toegangscodes kan lezen, ook Apple zelf niet.

Het uiteindelijke plan is om wachtwoordsleutels te laten werken op niet-Apple-apparaten, waaronder Windows-laptops en Android-telefoons. Zowel Microsoft als Google ontwikkelen al jaren wachtwoordloze systemen. Het kan u behoeden voor gevaarlijke cyberaanvallen.

Zie ook: Apple vraagt ​​aanvullende ‘reality’-handelsmerken aan voor AR-headsets