Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Apple verzamelt minder gegevens vergeleken met Google en andere bedrijven: rapport

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Apple verzamelt minder gegevens vergeleken met Google en andere bedrijven: rapport

Appel staat algemeen bekend om zijn drang naar privacy en verklaart dat dit een ‘fundamenteel mensenrecht’ is. Het verschilt aanzienlijk van de meeste Big Tech-bedrijven over de hele wereld, omdat het geen bedrijf is dat wordt gedreven door reclame. Het betekent duidelijk dat het uw gegevens niet hoeft te verzamelen om producten te verkopen. Onlangs bleek uit een nieuw onderzoek dat Apple eigenlijk het enige bedrijf is dat minder data verzamelt vergeleken met andere bedrijven.

Google staat bovenaan de lijst van dataverzamelaars, terwijl Apple op de laatste plaats komt

Uit een recente analyse is gebleken dat van de vijf grote digitale bedrijven, waaronder Google, Twitter, Apple, Amazon en Facebook, Google aan de top staat en de meeste gegevens over zijn gebruikers verzamelt, terwijl Apple de laatste plek inneemt. Uit de rapporten blijkt dat Google voor elke gebruiker 39 datapunten verzamelt en Apple slechts 12. Dat is inderdaad een groot verschil. Wat hier indrukwekkend en het vermelden waard is, is dat uit de StockApp-analyse blijkt dat Facebook slechts twee punten meer verzamelt dan Apple. Is het niet geweldig? De verklaring voor dit feit is:

Zowel Twitter als Facebook slaan meer informatie op dan nodig is. Bij Facebook zijn de meeste gegevens die zij opslaan echter informatie die gebruikers invoeren.

Volgens het rapport slaat Apple alleen de informatie op die nodig is om gebruikersaccounts te beheren. Het gaat verder met te zeggen:

Apple zit in een competitie met Amazon als het gaat om het beschermen van de privacy van gebruikers. Het is het meest privacybewuste bedrijf dat er is. Apple slaat alleen de informatie op die nodig is om gebruikersaccounts te beheren. Want jouw website is niet zo afhankelijk van advertentie-inkomsten als Google, Twitter en Facebook.

StockApp zei verder dat elk van de databedrijven zich richt op een specifieke categorie gegevens in plaats van op de hoeveelheid gegevens. Feit is dat Google verschillende soorten informatie verzamelt voor individuele gebruikers. Het bedrijf vertrouwt op deze gegevens voor gerichte advertenties in plaats van op trackers van derden.

Laten we het diagram eens bekijken:

De nieuwe analyse raadt aan om applicaties te gebruiken die u kunnen helpen uw gegevens te beschermen. Geef dus altijd de voorkeur aan de apps die bekend staan ​​om hun streven naar privacy. Gebruik bijvoorbeeld de DuckDuckGo-browser in plaats van Google Chrome. Er zijn nog veel meer opties die u moet controleren op het gebied van privacy voordat u er een kiest.

Lees ook: Gebruikers kunnen nu genieten van de gratis e-mailprivacyservice van DuckDuckGo (phoneworld.com.pk).