Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Apple Watch blijft leider op de groeiende mondiale smartwatch-markt

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: Apple Watch blijft leider op de groeiende wereldwijde smartwatch-markt

In een groeiende mondiale smartwatch-markt blijft de Apple Watch toonaangevend met meer dan drie keer zoveel marktaandeel als zijn naaste concurrent, Samsung. Volgens nieuw onderzoek is de wereldwijde verkoop van smartwatches in het tweede kwartaal van 2022 met 13% gestegen, vergeleken met hetzelfde punt in 2021. Op dezelfde manier steeg de verkoop in het eerste kwartaal van 2022 met dezelfde 13% op jaarbasis.

Apple Watch blijft de groeiende mondiale smartwatch-markt leiden

Zie ook: Apple’s volgende generatie iPhone 14 wordt over twintig dagen uitgebracht

Volgens Counterpoint Research stegen de leveringen van Apple jaar-op-jaar met 8%. Maar het lijkt erop dat de releasecyclus van de Apple Watch bijna voorbij is, aangezien de leveringen van de Apple Watch 7-serie een sterkere daling laten zien dan het voorgaande kwartaal. Het marktaandeel van Apple daalde naar 29,3%, vergeleken met 30,6% een jaar geleden. Hoe het ook zij, Apple bleef nog steeds bovenaan de lijst staan ​​wat betreft wereldwijde smartwatch-leveringen.

Uit Counterpoint Research blijkt ook dat de belangrijkste oorzaak van de daling van de verkoop van smartwatches in China de economische neergang is. De VS blijven echter de grootste afnemer van smartwatches, terwijl India naar de tweede plaats is opgeschoven. China staat op de derde plaats en Europa op de vierde plaats.

Bovendien heeft Samsung zijn aandeel nu vergroot van 7,4% naar 9,2%, waardoor het overall van de derde naar de tweede plaats is gestegen. Huawei, dat vorig jaar op de tweede plaats stond, klom nu naar de derde plaats met een daling van 9% naar 6,8%.

Counterpoint merkt op dat de smartwatch-nummers budgetmodellen omvatten.

Apple organiseert op 7 september een evenement om zijn nieuwe Apple Watch Series 8 samen met de iPhone 14-serie te onthullen.

Zie ook: Hier vindt u alles wat u moet weten over de Apple Watch 8