Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Artsen wijzen een AI-chatbot af die “nauwkeuriger is dan een huisarts”.

Het Royal College of General Practitioners (RCGP) heeft beweringen afgewezen dat een chatbot ziekten net zo nauwkeurig kan diagnosticeren als een huisarts.

Babylon Health onthulde gisteren zijn nieuwe bot tijdens een evenement in het Royal College of Physicians. Hiermee kunnen patiënten zonder afspraak contact opnemen met de bot via een app, waarbij de bot gezondheidsadvies geeft op basis van patiëntaanbevelingen.

Het bedrijf zei dat zijn Babylon AI-chatbot medische examenscores heeft behaald die minstens zo hoog zijn als die van een menselijke arts.

Haar claims werden echter betwist door de RCGP.

“Geen enkele app of algoritme kan doen wat een huisarts doet”, zegt professor Martin Marshall, vice-voorzitter van de RCGP.

“We zorgen elke dag voor meer dan een miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk, waarbij we rekening houden met de fysieke, psychologische en sociale factoren die van invloed kunnen zijn op de gezondheid van een patiënt.”

“Het potentieel van technologie om artsen te helpen de best mogelijke patiëntenzorg te bieden is fantastisch, maar uiteindelijk zijn computers computers en huisartsen hoogopgeleide medische professionals. De twee zijn niet met elkaar te vergelijken, en de eerste niet.” steun, maar zal deze laatste nooit vervangen”, zei hij.

Professor Marshall voegde eraan toe dat, hoewel een app een geautomatiseerde klinische kennistest kan doorstaan, klinische scenario’s uit de echte wereld niet altijd het antwoord “klaar en droog” hebben.

Babylon Health zei dat zijn nieuwe Babylon AI-tool heeft deelgenomen aan een reeks robuuste tests, waaronder de relevante onderdelen van het MRCGP-examen, de definitieve test voor een huisarts in opleiding en vastgesteld door het Royal College of GPs.

De afgelopen vijf jaar was het gemiddelde slagingspercentage voor echte artsen 72%, terwijl Babylons AI 81% bedroeg.

Ali Parsa, de oprichter en CEO van Babylon, zei dat de resultaten laten zien hoe AI de gezondheidszorg wereldwijd kan ondersteunen en accuraat gezondheidsadvies kan geven, ongeacht de omstandigheden.

“De resultaten van vanavond laten duidelijk zien hoe AI-ondersteunde gezondheidszorgdiensten de lasten voor gezondheidszorgsystemen wereldwijd kunnen verlichten”, aldus Dr. Parsa.

“Onze missie is om toegankelijke en betaalbare gezondheidszorgdiensten in handen te geven van iedereen op aarde. Deze baanbrekende resultaten brengen de mensheid een belangrijke stap dichter bij het bereiken van een wereld waarin niemand veilig en accuraat gezondheidszorgadvies wordt ontzegd.”

Het bedrijf staat ook achter de GP at Hand-app van de NHS, waarmee patiënten hun huisarts kunnen raadplegen via videogesprekken in vijf Londense klinieken.

Het college heeft echter ook publiekelijk kritiek geuit op de GP at Hand-app vanwege het “de kersen plukken” van patiënten, waardoor de traditionele huisartsendiensten zonder voldoende middelen de meest complexe patiënten moeten behandelen, en pleit niet voor het gebruik van Babylon of zijn GP at Hand-service in deze. weg in de NHS.

“Technologie heeft het potentieel om de NHS te transformeren, maar moet op een rechtvaardige manier worden geïmplementeerd, waar sommige patiënten baat bij hebben en niet aan anderen, en die niet ten koste gaat van de huisartsenpraktijk als geheel”, aldus Marshall.

Afbeelding: Babylon Health-oprichter Ali Parsa bij de lancering op woensdag