Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

AT&T breidt de uitrol van 5G uit naar in totaal 19 steden, maar kan nog geen telefoon gebruiken

Opmerking: het volgende artikel kan u helpen: AT&T breidt de uitrol van 5G uit naar in totaal 19 steden, maar kan nog geen telefoon gebruiken

In het 5G-netwerkspel zijn het niet alleen grote OEM’s die racen om als eerste 5G-compatibele smartphones op de markt te brengen. Ook dienstverleners zijn grote spelers als het gaat om de introductie van deze nieuwste technologie.

AT&T heeft dinsdag aangekondigd dat het de uitrol van het 5G-netwerk heeft uitgebreid naar zeven extra steden, waardoor het totaal vanaf vandaag op 19 Amerikaanse steden komt. Maar er is één groot probleem: er is nog geen smartphone die verbinding kan maken met het netwerk.

Nog zeven Amerikaanse steden voor de uitrol van AT&T’s 5G-netwerk

Het 5G-netwerk zou 10x sneller zijn dan het standaard 4G LTE-netwerk. De eerste twaalf steden die het 5G-netwerk van AT&T ontvangen, zijn sinds december 2018 beschikbaar.

Deze steden omvatten Atlanta, Charlotte en Raleigh in North Carolina; Dallas, Houston, San Antonio en Waco in Texas; Indianapolis, Indiana; Jacksonville, Florida; Louisville, Kentucky; Oklahoma Stad, Oklahoma; en New Orleans, Louisiana.

De zeven extra steden die AT&T onlangs heeft aangekondigd, zijn Austin, Texas; Los Angeles, San Diego, San Francisco, San Jose in Californië; Nashville, Tennessee; en Orlando, Florida.

Een belangrijk ding is echter dat AT&T specifiek zegt dat slechts “delen” van de zeven steden 5G-dekking zouden hebben. Dit betekent dat de 5G-netwerkdekking van AT&T mogelijk niet in al deze steden beschikbaar is.

Tot op heden heeft AT&T het record voor het langste bereik van het 5G-netwerk. De andere operator met een actief 5G-netwerk is Verizon, dat slechts twee steden heeft voor zijn dekking: Chicago in Illinois en Minneapolis in Minnesota.

Er is nog geen smartphone beschikbaar om verbinding te maken met het 5G-netwerk

Hoewel het 5G-netwerk volop in beweging is, is er één groot probleem waarmee gebruikers worden geconfronteerd. Er is nog steeds geen smartphone die verbinding kan maken met het netwerk.

De enige 5G-compatibele smartphone die tot nu toe dit jaar in de VS verkrijgbaar zal zijn, is de Verizon-exclusieve Samsung Galaxy S10, die nog geen exacte releasedatum heeft.

AT&T belooft zijn klanten dat de netwerkoperator dit voorjaar toegang krijgt tot de 5G-variant van de Samsung Galaxy S10. En later dit jaar nog een Samsung 5G-smartphone, die de Samsung Note 10 zou kunnen zijn of een nieuwere variant van de Galaxy S10.

AT&T heeft momenteel geen smartphone die verbinding kan maken met het 5G-netwerk. Maar in de tussentijd heeft AT&T een apparaat dat 5G-compatibel is, en dat is de 5G mobiele hotspot van Netgear.

Gebruikers kunnen hun smartphones verbinden met de mobiele hotspot en genieten van het razendsnelle 5G-netwerk.

Welnu, het is veilig om te zeggen dat gebruikers die reikhalzend uitkijken naar het 5G-netwerk nog wat langer zullen moeten wachten om eindelijk van de 5G-snelheden te kunnen genieten.

Mục lục