Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Audible Captions bevatten geen werken van grote uitgevers

Toen Audible Captions in juli werd aangekondigd, was de uitgeverswereld er snel bij om mee te doen. Ze dachten dat een audioboek dat ook tekst produceerde, hun e-boeken zou devalueren. Dit was voor de Association of American Publishers aanleiding om namens grote uitgevers een rechtszaak aan te spannen. Het lijkt erop dat dat schaakspel zijn vruchten heeft afgeworpen, nu Audible vandaag aankondigt dat zijn nieuwe ondertitelsysteem voorlopig werken van grote uitgevers zal uitsluiten.

In een verklaring aan Good e-Reader zei Audible: “Audible schakelt de functie voor ondertiteling niet in voor alle audioboeken waarvan de uitgever de eigenaar of exclusieve licentiehouder is.” Audible zal op 13 september zijn kant van het verhaal presenteren.

Audible heeft ontkend dat zijn ondertitelingsprogramma, dat een paar woorden van een door AI gegenereerde transcriptie afspeelt samen met de vertelling van een audioboek in de Audible-app, rechten of overeenkomsten schendt. Het programma zou al op 10 september zijn gestart en kan nog worden gestart voor werk waarvoor geen geschiktheidsproblemen bestaan. Het zal waarschijnlijk worden uitgebracht met volledige ondersteuning voor alle e-boeken van Amazon en zal in het publieke domein werken.