Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Audiokwaliteit in een klein pakket met Google Assistant

We hebben deze no-nonsense luidspreker honderden uren lang getest met meerdere bronnen en audioformaten. En we hebben ook vragen gesteld en gevraagd om onze opdrachten uit te voeren… Hoe antwoordt u?

Voor degenen die het geluid begrijpen, roepen de woorden Harman Kardon prestige en kwaliteit op. 65 jaar kijk naar dit embleem. Het is waar dat als het een praktisch premiummerk is of een vergelijkbaar merk met vrij hoge prijzen, het na de eigendomsoverdracht aan Samsung producten op de markt heeft gebracht die dichter bij de terrestrische consumentenmarkt staan, ja, geen spoor van PVP’s met minder dan drie cijfers

De familie

De One maakt deel uit van de Citation-serie, die bestaat uit vier desktopspeakers (One, 100, 300 en 500), een soundbar, een soundtower en een subwoofer. Behalve de laatste, alle anderen zijn slim, dat wil zeggen dat ze zowel Google Assistant als Chromecast bevatten. Voor de vier desktops nemen het geluidsvermogen (40, 50, 100 en 200 W) en de grootte toe naarmate u verdergaat in de hierboven aangegeven volgorde. De verleiding van Harman Kardon is logischerwijs dat je bijvoorbeeld een 300, 500 of de Sound Tower in de woonkamer kunt brengen, een One in de slaapkamer en de bar, en de subwoofer in de tv. Het is een gemakkelijke manier om een ​​meerkamersysteem voor thuisgebruik te installeren, met de garantie dat, aangezien alles dezelfde vader heeft, er waarschijnlijk geen compatibiliteitsproblemen zijn (hoewel niet alles roze is in gezinnen…).

Sober ontwerp

Geen eigenzinnige esthetiek voor de Citation One. De soberheid ervan is opzettelijk zo gedefinieerd dat het alleen opvalt door zijn geluid en onopgemerkt blijft in elke vorm van decoratie, zolang het niet dat van Rappels huis is (hey, alles gaat over smaak…). De structuur heeft aluminium details en is bekleed met wol van Kvadrat, specialist in akoestisch textiel, dat zowel vuilafstotend als brandvertragend is.

Bovenop bevinden zich de fysieke bedieningselementen (volume, trackbeheer en koppelen via Bluetooth) en twee microfoons. Aan de onderkant een USB-C-poort alleen voor technische doeleinden en een resetknop. Aan de voorzijde bevinden zich vier LED-lampjes, waarvan de kleurencombinatie en flikkerende vorm de status van de luidspreker aangeven (Ready, Standby, Pending…). De Citation One is verkrijgbaar in grijs en zwart.

Prestatie

Naast zijn eigen streaming-luidsprekermogelijkheden, integreert de Citation One, zoals vermeld, Google Assistant, wereldwijde stembesturing en Chromecast. Dit laatste verwijst naar het feit dat het mogelijk is om audiocontent van een mobiele telefoon naar de luidspreker te sturen en het afspelen vanaf de terminal te regelen. Volgens het bedrijf is het speciaal voorbereid op toegang tot meer dan 300 audio- en video-omroepdiensten in HD-kwaliteit. De belangrijkste verbindingsmethoden zijn WiFi en Bluetooth.

Gadget zegt

Met zijn formaat, in principe dezelfde functies en een geschatte prijs, vind je een flink aantal opties in de huidige showcase van slimme luidsprekers. Dus wat onderscheidt de Citation One van de rest? Afgezien van esthetische subjectiviteiten lijkt het ons dat de belangrijkste deugd ligt in de behandeling van serieuze mensen. Saai, verfijnd, overweldigend. Het zijn geen exclusieve bijvoeglijke naamwoorden. The One is in staat sommige elementen die het om zich heen heeft, te laten trillen. En al die tijd – of niet – is het een genot om te horen hoe het een thema reproduceert dat goed is uitgerust met akoestiek.

Harman Kardon Citation Een recensie in het Spaans

Aan de andere kant is het bij de hoge tonen schokkend om te zien hoe ze met een vergelijkbare kracht worden geïnjecteerd, iets dat we, moeten we toegeven, nog nooit eerder hebben meegemaakt bij luidsprekers van deze categorie. Het is vreemd om te zien dat zelfs een piccolo echt klinkt. Niettemin merkte een lid van het Gadget Lab op dat Harman Kardon op dit punt stopte met remmen: de hoogten zouden niet geschikt moeten zijn voor ernstige omstandigheden.

In het midden, dat zijn precies de middentonen, het lijkt ons dat één persoon ze met solvabiliteit behandelt, maar ze graag tot een van de uitersten afleidt. Het stelt niet teleur, maar trekt wel de aandacht.

We konden hem niet vergelijken met zijn krachtigste broers, maar we bevestigen dat deze voldoende is en blijft om een ​​middelgrote kamer met geluid te vullen. En met geweldige definitie, zuiverheid en natuurlijkheid. Hoewel het een monoluidspreker is, worden geluiden en stemmen redelijk goed verdeeld. Verwacht geen oogverblindende envelop. Het spreekt overigens voor zich dat zolang de bron en het muziekarchief over technische en codeermogelijkheden beschikken, de Citation One er het beste van zal maken.

Harman Kardon Citation Een recensie in het Spaans

En Google Assistent. Nu we in het tijdperk van virtuele assistenten leven, zal het binnenkort zo zijn dat je huis nog geen luidsprekers heeft. Onthoud, terwijl je telefoon het al heeft… Gebruik je het? Allereerst kunt u met de Citation One de microfoon fysiek in-/uitschakelen. Dit is een belangrijk detail omdat er bij het luisteren sprake is van een duidelijke en logische psychose. Op het niveau van het registreren van mondelinge commando’s is er, zolang u redelijk goed spreekt, op een behoorlijk volume en met een normale snelheid, geen probleem om vast te leggen en te begrijpen wat u werkelijk verzendt. Als je hem wilt testen, kun je hem aan het lachen maken. Wanneer de luidspreker zelf muziek op een hoog volume (zeer hoog) uitvoert, hebben we gemerkt dat hij in veel gevallen niet weet waar we het over hebben. Of heeft kunstmatige intelligentie al een punt van rebellie bereikt tegenover vermoeide gebruikers als resultaat van diepgaand leren? Grapje

Harman Kardon Citation Een recensie in het Spaans

Kortom, als het gaat om zijn belangrijkste functies als muziekluidspreker en virtuele assistent, heeft de Harman Kardon Citation One veel meer voordelen dan zijn weinige tekortkomingen. Het slechte nieuws is dat sommige van deze maren (we beschrijven ze in de sectie ‘We vinden ze niet leuk’) voor bepaalde gebruikers een specifieke betekenis kunnen hebben, wat hen zou aanmoedigen om voor andere modellen van vergelijkbare categorie en prijs te kiezen. En dat is precies wat er gebeurde bij Gadget Lab: een meerderheid van de leden vond sommige van deze tekortkomingen aanzienlijk, dus de Citation One verdient niet de vijfde ster.

In de zeer competitieve zakelijke omgeving waarin One opereert, lijdt het geen twijfel dat het een slimme luidspreker is met absolute solvabiliteit. Het geluid stelt niet alleen niet teleur, het verblindt ook. Daarnaast helpt hij je als gidsassistent dagelijks bij het oplossen van je twijfels of treedt hij op als tussenpersoon voor de aangesloten apparaten die je thuis hebt staan. Als je dit allemaal nog niet hebt meegemaakt, weet dan zeker dat het erg gaaf is.

Wij vinden het ook leuk
 • Zelfs als de bas de boventoon voert, produceert deze een kristallijn en natuurlijk geluid.
 • WiFi-statusachtergrondverlichting: Wanneer de luidspreker zich in de buurt van een muur bevindt, ontstaat er een subtiele gloed in de Ambilight-stijl van Philips TV’s.
 • Mobiele applicatie: intuïtief en met diverse configuratiemogelijkheden.
 • Chromecast: u hoeft alleen maar het pictogram aan te raken in apps voor het streamen van muziek.
 • Er worden verschillende audioformaten ondersteund.
Wij vinden het ook niet leuk
 • Bluetooth ‘alleen’ 4.2.
 • Zonder 3,5 mm extra stekker.
 • Equalizer met schaarse opties.
 • Het is niet compatibel met Alexa.
Er is iets voor iedereen
 • esthetiek
 • Het is niet draagbaar en moet op het netwerk worden aangesloten.

Harman Kardon Citation One: technische kenmerken

 • Uitgangsvermogen: 40 W RMS (maximaal).
 • Luidsprekers: één woofer van 89 mm; een tweeter van 20 mm.
 • Ondersteunde audioformaten: HE-AAC, LC-AAC, MP3, OPUS, Vorbis, WAV (LPCM) en FLAC.
 • 4.2 Bluetooth-connectiviteit en dubbele 2,4 en 5 GHz wifi.
 • 140x188x140mm / 2kg.

Harman Kardon Citation One: 199 euro (Prijs vanaf 26 augustus 2019).

www.harmankardon.com