Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

BatteryHistoryView – Een hulpmiddel om de geschiedenis van de laptopbatterij in Windows te bekijken

“BatteryHistoryView” is een klein hulpmiddel om alle details van de laptopbatterij op te halen en te bekijken die zijn opgeslagen in de C:\Windows\System32\sru\SRUDB.dat-database van Windows 11 en Windows 10. Het hulpprogramma kan u helpen de huidige toestand van een batterij te achterhalen, een vervanging te plannen of de reden voor een probleem te achterhalen. Nirsoft is een populaire site voor het ontwikkelen van handige freeware voor Windows, zoals RuntimeClassesView, IPPathTableView, CredHistView en meer. In die volgorde is deze BatteryHistoryView een verbazingwekkend informatief hulpmiddel.

Deze kleine app laat je zien: tijdstempel, aantal cycli, geplande capaciteit, volledig opgeladen capaciteit, laadstatus, laadpercentage, actieve AC-tijd, CS-AC-tijd, actieve DC-tijd, CS-DC-tijd, actieve ontlaadtijd, CS-ontlaadtijd , actieve energie, CS-energie. Zoveel gegevens zijn voldoende om de batterijstatus van een laptop met Windows te kennen. Dit hulpprogramma werkt met succes op Windows 11 en Windows 10. Zowel 32-bits als 64-bits compatibele systemen. U kunt controleren: Hoe u een batterijgebruiksrapport maakt op een Windows 10-laptop.

BatteryHistoryView van Nirsoft om de batterij-informatie van de laptop te kennen

Hoe BatteryHistoryView op Windows te gebruiken –

  1. Download de app via deze link.
  2. Pak batteryhistoryview.zip uit en open de uitgepakte map.
  3. Dubbelklik BatteryHistoryView.exe Houd er rekening mee dat deze tool slechts een klein, zelfstandig uitvoerbaar bestand is dat u op elk systeem kunt uitvoeren zonder iets te installeren.
  4. Als de SRUDB.dat-database bij het opstarten is vergrendeld, heeft het hulpprogramma uw toestemming nodig als u het als beheerder wilt uitvoeren om toegang te krijgen tot het vergrendelde bestand. BatteryHistoryView laadt de informatie snel wanneer het bestand wordt ontgrendeld.
  5. In dit verband geeft de applicatie een pop-up weer met de vraag: “Kan geen toegang krijgen tot de SRUDB-database op uw systeem. Wilt u deze tool als beheerder uitvoeren?” Klik Ja.
  1. Houd er rekening mee dat BatteryHistoryView de batterijgeschiedenis uit twee verschillende tabellen laadt. Op deze manier ziet u in deze tool twee soorten records. Het eerste recordtype geeft alleen de volgende velden weer: tijdstempel, aantal cycli, geplande capaciteit, volledige laadcapaciteit, laadstatus en laadpercentage. Het tweede recordtype toont de overige velden.

Lezen – Testen welke apps de batterij snel leeg laten lopen in Windows 10

Databron

Zoals hierboven vermeld, worden de gegevens over de batterijgeschiedenis geladen vanuit het databasebestand: C:\Windows\System32\sru\SRUDB.dat. De volgende tabellen bevatten informatie over de batterijgeschiedenis: {FEE4E14F-02A9-4550-B5CE-5FA2DA202E37}LT en { FEE4E14F-02A9 -4550-B5CE-5FA2DA202E37}

Venster Geavanceerde opties.

In het venster Geavanceerde opties (F9) kunt u de SRUDB.dat-database laden vanaf een flash- of USB-stick of een externe computer in uw netwerk. Houd er ook rekening mee dat het laden van informatie over de batterijgeschiedenis alleen werkt als het databasebestand niet is vergrendeld op de externe computer.

U kunt er ook voor kiezen om batterijgeschiedenisinformatie van de afgelopen xx dagen, uren of van een specifiek datum-/tijdbereik te laden.

Zien –

1]Hoe u de batterij van Windows 11 kunt repareren die niet wordt opgeladen (opgelost!) 2]Hoe u het back-upbatterijniveau in Windows 10 kunt wijzigen

Dat is alles!!