Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Ben je de gerichte advertenties op Facebook beu? Hier ziet u hoe u er vanaf kunt komen

Let op: het volgende artikel zal je helpen: Ben je de gerichte advertenties op Facebook beu? Hier ziet u hoe u er vanaf kunt komen

Ben je de gerichte advertenties op Facebook beu? Hier ziet u hoe u er vanaf kunt komen

Veel klanten zijn ervan overtuigd dat hun webbrowsers en sociale media-accounts hun gesprekken afluisteren. Gezien de nauwkeurigheid van sommige advertenties die gebruikers tegenwoordig zien, is deze overtuiging begrijpelijk. Er is echter een mechanisme dat ervoor zorgt dat de advertenties van marketeers door de juiste mensen worden gezien. Om dit te doen, werken ze nauw samen met sociale mediaplatforms (zoals Facebook) of online browsers (zoals Google).

Gerichte reclame zorgt ervoor dat u reclame ontvangt die verband lijkt te houden met uw interesses. Gegevens op basis van uw geslacht, leeftijd en inkomen, evenals psychografische kenmerken zoals voorkeuren en interesses, worden gebruikt om advertenties op u af te stemmen.

Facebook, Google en Twitter analyseren uw gedrag, locatie en zoekopdrachten in de loop van de tijd om uw interesses te voorspellen en u relevante advertenties en banners van derden te tonen.

Laten we zeggen dat je door het thuisgedeelte van TJ Maxx aan het bladeren bent op zoek naar iets om aan je woonruimte toe te voegen en je opties met een paar vrienden hebt besproken. Minder dan een week later verschijnt deze selectie in display-advertenties naast uw nieuwsfeed. Hier zijn enkele opties:

  • Toen u de artikelen verkende, was u ingelogd op uw sociale account.
  • Ze komen overeen met de demografische groep waarvoor het bedrijf heeft verzocht zijn advertenties weer te geven.
  • U heeft al bij het bedrijf gekocht en zij richten zich opzettelijk op u.
  • Omdat u gebruik maakt van een van de vele webgebaseerde diensten van Google (Google Maps, Google Chrome, Gmail, Waze), beschikken zij over een volledig profiel van uw voorkeuren.

Hoe vervelende gerichte advertenties op Facebook oplossen?

Download adblocker-add-ons om uw browser op te schonen en te voorkomen dat vervelende advertenties en banners in uw zijbalk verschijnen. Tenzij u echter bereid bent de verbinding met sociale media en zoekmachines te verbreken, kunt u niets doen om te voorkomen dat ze u volledig volgen.

Adverteerders gebruiken e-mailadressen of telefoonnummers om een ​​klantenlijst naar Facebook te uploaden. U heeft deze verzameld via nieuwsbrieven of aanbiedingen waarvoor u zich heeft aangemeld, of via aankopen die u bij een winkelier heeft gedaan. De adverteerder weet niet wie je bent, omdat Facebook het matcht met jouw profiel.