Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Beosound Stage markeert de intrede van B&O op de soundbar-markt

Naarmate tv’s dunner worden, valt de taak van het leveren van meeslepende audio van hoge kwaliteit in plaats daarvan naar externe luidsprekers. Maar hoewel woofers en subwoofers de meerderheid van de consumentenoplossingen vormen, hebben velen van hen moeite met de elegantie en eenvoud van dunne tv’s, vooral die aan de muur gemonteerd, die erin lijken te verdwijnen. Dit is waar soundbars in het spel komen, en een van de nieuwste nieuwkomers is Bang & Olufsen met zijn Beosound Stage bar, een van de oudste spelers op de luidsprekermarkt.

Soundbars zijn zowel decoratieve meubels als huishoudelijke apparaten. Elk merk zorgt ervoor dat ze zelfs op afstand herkenbaar zijn, zonder dat er een onaangename branding ontstaat. Hiervoor gebruikt B&O op de Beosound Stage eenvoudige geometrische vormen en een kenmerkende samensmelting van materialen, in dit geval de stoffen luidspreker en het aluminium of eikenhouten frame eromheen. De opening van 2 mm tussen de twee luidsprekers is echter bedoeld om de visuele illusie te creëren dat de luidspreker binnen dit frame zweeft.

Net als bij hele dunne tv’s is de uitdaging voor dergelijke soundbars het bieden van de breedte en diepte van geluid die nodig zijn voor een bioscoopervaring op kamerschaal. Qua hardware levert de Beosound Stage dit via elf 3-kanaals speakerdrivers, elk met een eigen versterker van 50 watt. Op het Beosound-podium ontbreken vreemd genoeg luidsprekers die naar boven schieten. In plaats daarvan wordt Dolby Atmos-technologie gebruikt om het geluid naar behoefte te ‘verplaatsen’ en het zelfs te laten lijken alsof het van bovenaf komt.

De eerste soundbar van B&O heeft zoveel handige trucjes. Met ToneTouch kunt u bijvoorbeeld een van de vier vooraf ingestelde modi selecteren, afhankelijk van de inhoud, en vervolgens een equalizer gebruiken om het geluid naar wens af te stemmen. Ook ondersteunt de soundbar Google Chromecast, Apple AirPlay 2 en Bluetooth, waardoor je de speaker ook blijft gebruiken als de tv uitstaat.

Zoals je van Bang & Olufsen mag verwachten, kan de prijs van de Beosound Stage je portemonnee doen kreunen. De Beosound Stage Aluminium en Beosound Stage Bronze Tone zullen vanaf het einde van de herfst van dit jaar verkrijgbaar zijn voor € 1.500,- overal waar B&O zijn producten verkoopt. De Beosound Stage Smoked Oak zal echter een hogere prijs hebben van € 2.250,- en zal uitsluitend exclusief in de B&O-winkels worden aangeboden.