Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Berichten verwijderen uit Facebook Messenger

Heb je ooit iets verzonden en wil je een bericht in Facebook Messenger verwijderen? Of het nu een beschamend bericht is of een nog beschamender foto, je hebt binnenkort maximaal 10 minuten de tijd om deze voor altijd van internet te verwijderen.

Dat is zeker waar Je kunt Messenger-berichten verwijderen, ze verdwijnen gewoon van je eigen apparaat en niet van degenen die ze ontvangen.

De update waarmee je een bericht uit je Messenger-chats kunt verwijderen, komt binnenkort, zei hij. Facebook deze week

Bevestiging dat je Facebook-berichten kunt verwijderen

Bevestiging van de volgende functie is te vinden in de release-opmerkingen die bij de vorige horen onafhankelijke update van de berichtentoepassing van Facebook. De laatste paragraaf luidt: “Zeer snel: verwijdert een bericht uit een chatthread nadat het is verzonden. Als u per ongeluk een onjuiste foto, onjuiste informatie of een bericht met een onjuiste thread verzendt, kunt u dit eenvoudig corrigeren door het bericht binnen tien minuten na verzending te verwijderen. “

Facebook’s andere berichtentoepassing, WhatsApp geeft je een vol uur de tijd om te beslissen of je een bericht wilt ophalenHet is dus een beetje verrassend dat je maar 10 minuten de tijd hebt om een ​​beslissing te nemen via Messenger. Interessant is dat toen WhatsApp de functie in 2017 lanceerde, het slechts zeven minuten had om deze te verwijderen, maar het bedrijf verlengde de deadline eerder dit jaar tot een uur.

De functie is al een tijdje beschikbaar op het Messenger-platform, maar alleen voor de topgebruikers van Facebook. Het incident kwam in april aan het licht toen bekend werd dat Facebook-CEO Mark Zuckerberg er gebruik van maakte. Het bedrijf heeft nooit openbaar gemaakt dat het de verzonden berichten kon verwijderen en heeft de ontvangers ook niet geïnformeerd, waardoor het bedrijf blootstaat aan beschuldigingen van schending van het vertrouwen van gebruikers. Kort daarna maakte Facebook plannen bekend om de functionaliteit voor alle gebruikers van de berichtenapplicatie te lanceren.

Maar pas op. De functie vertraagt ​​het verzenden van het bericht niet gedurende 10 minuten (wat zou leiden tot lastige uitwisselingen in realtime chats), waardoor de ontvanger deze tijd krijgt om het te lezen en, indien gewenst, de inhoud ervan op te slaan. Met andere woorden: alle mogelijke schade kan worden aangericht.

In WhatsApp worden ingetrokken berichten vervangen door een opmerking met de tekst ‘Dit bericht is verwijderd’.al is het nog onduidelijk of dit ook zal gebeuren in Messenger-chats.

Facebook heeft onlangs een nieuwe look en feel voor Messenger geïntroduceerd, die ook veel nieuwe functies voor de berichtentoepassing bevat.