Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Bestanden kopiëren of verplaatsen op basis van extensie en datum.

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Bestanden kopiëren of verplaatsen op basis van extensie en datum.

Een paar dagen geleden vroeg een klant me om een ​​groot aantal bestanden naar een andere locatie (station) te verplaatsen op basis van hun extensie en leeftijd om ruimte op de bronschijf te besparen. Na wat zoeken ontdekte ik dat de betrouwbaardere manier om deze taak uit te voeren het gebruik van het ROBOCOPY-hulpprogramma van Microsoft is.

Deze tutorial biedt instructies voor het kopiëren of verplaatsen van een groot aantal bestanden naar een andere locatie met behulp van ROBOCOPY.

Hoe u bestanden batchgewijs kopieert of verplaatst met ROBOCOPY.

1. Open PowerShell of Opdrachtprompt als beheerder.2. Afhankelijk van de actie die u wilt ondernemen, voert u een van de volgende opdrachten in:

A Om alleen de bestanden (exclusief de submappen) van de ene map naar de andere te kopiëren, voert u deze ROBOCOPY-opdracht in:

  • ROBOCOPY “Bron” “Bestemming”

B. Om alle inhoud (bestanden en submappen) van de ene map naar de andere te kopiëren, voert u deze ROBOCOPY-opdracht in:

  • ROBOCOPY “Bron” “Bestemming” /S

C Om alle bestanden die vóór een bepaalde periode zijn gemaakt van de ene map (en de submappen ervan) naar een andere map te kopiëren, voert u deze ROBOCOPY-opdracht in:*

  • ROBOCOPY “Bron” “Bestemming” /S /MINAGE:n

* MINAGE: n = MINIMUM bestandsleeftijd – sluit bestanden uit die nieuwer zijn dan n dagen/datum.


D Om alle bestanden die na een specifieke datum zijn gemaakt van de ene map (en de submappen ervan) naar een andere map te kopiëren, voert u deze ROBOCOPY-opdracht in:*

  • ROBOCOPY “Bron” “Bestemming” /S /MAXAGE:n

* MAXAGE:n = MAX bestandsleeftijd – sluit bestanden uit die ouder zijn dan n dagen/datum


E Om bestanden van de ene map naar de andere te kopiëren op basis van hun extensie, waarbij dezelfde mapstructuur wordt gecreëerd als de bronmap, voert u deze ROBOCOPY-opdracht in:

  • ROBOCOPY “bron” “bestemming” .bestandsextensie /S

F Om bestanden van de ene map naar de andere te kopiëren op basis van hun extensie en leeftijd (waarbij dezelfde mapstructuur op de bestemming wordt gemaakt als de bronmap), voert u deze ROBOCOPY-opdracht in:

  • ROBOCOPY “bron” “bestemming” .bestandsextensie /S /MINAGE:n

Dat is het! Laat me weten of deze gids je heeft geholpen door een reactie achter te laten over je ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!