Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Beste draagbare projectoren 2023: mini, draagbaar en op batterijen

Beste koopgids voor draagbare projectoren: welkom bij What Hi-Fi? ‘S overzicht van de beste draagbare projectoren die je in 2019 kunt kopen.

Projectoren zijn niet handig. Om het beste uit jezelf te halen, moet je hele kamers zwart schilderen en misschien een onhandige montagebeugel aan het plafond bevestigen.

Om deze reden zijn draagbare projectoren en miniprojectoren voor velen een betere keuze. U zult niet de behoefte voelen om uw TV volledig te vervangen, maar u kunt hem wel meenemen naar het huis van vrienden voor filmavonden. Het installeren van een draagbare projector is niet ingewikkelder dan het vinden van een plat oppervlak en het uitlijnen van het object met een muur (hoewel een speciaal scherm veel beter is).

Een paar jaar geleden waren draagbare projectoren, ondanks dit gemak, nog steeds moeilijk aan te bevelen. Picoprojectoren hadden zwakke lichtbronnen die zelfs in een verduisterde ruimte geen recht deden aan de kleuren of het contrast.

De huidige miniprojectoren profiteren van verbeteringen in LED- en laserlichttechnologie. En dat betekent een groter, helderder beeld en geen zorgen meer dat u de lamp na ongeveer een jaar moet vervangen. Conventionele halogeenprojectorlampen gaan doorgaans 2000 tot 3000 uur mee. LED’s gaan tienduizenden mee.

Er zijn echter geen gloednieuwe technologieën in de lagere en mobiele wereld. Als een projector in de palm van je hand past, zal deze niet bijzonder helder zijn. Geen enkele microprojector werkt overdag goed met de ramen open.

Dit is een van de redenen waarom onze beste selectie draagbare projectoren bijna elke smaak in deze categorie omvat. Er is een plectrum die zo klein is dat hij in meerdere grote jaszakken past. Het is ideaal voor kamperen, reizen of het vermaken van de kinderen zonder dat er een tv op de kamer staat.

De nieuwere projector in lunchboxstijl past perfect bij velen. Ze bieden een redelijk compromis tussen draagbaarheid en prestaties en hebben vaak de beste software-extra’s omdat het echte lifestyle-technologie-aankopen zijn.

Bovenaan de boom staan ​​projectoren die de kloof tussen regulier en draagbaar ontwerp vervagen. Ze zijn slechts iets kleiner dan sommige gewone thuisprojectoren, maar hebben ingebouwde luidsprekers en andere handige functies, zoals lenzen voor korte afstanden. Hierdoor hoeft de projector minder ver van het scherm te staan ​​om een ​​groot, filmisch beeld te creëren.

Lees verder voor onze beste draagbare projectorkeuzes van 2019.

(Afbeelding tegoed: Grado)

1. LG CineBeam HU80KSW

Alles gaat goed met deze alles-in-één draagbare projector

SPECIFICATIES

Oplossing: 4K (met HDR) | Type: Lasers | Helderheid: 2500 lumen | Gooiverhouding: 1,3 – 1,56 | Focus: Handleiding | Zoom: Handleiding | Keystone-correctie: Auto | Dimensies: 47 x 17 x 17cm | Gewicht: 6,5 kg

Het is niet wat je ‘mini’ zou noemen, maar de LG CineBeam heeft een ingebouwd handvat zodat je hem gemakkelijk kunt dragen en is klein genoeg om gemakkelijk in een kast te worden verborgen als hij niet in gebruik is.

Dat is vooral indrukwekkend als je bedenkt dat het min of meer een compleet thuisbioscoopsysteem is: 4K HDR-beeld, stereogeluid, een scala aan slimme bronnen – alles in een apparaat dat je als reistas mee kunt nemen en altijd en overal mee naartoe kunt nemen. kan opzetten. Zelfs het netsnoer is opgerold in de basis, zodat u eigenlijk niets hoeft aan te sluiten als u dat niet wilt.

Dat is het mooie van de CineBeam: zijn veelzijdigheid en intuïtieve eenvoud. Zolang je een schone muur of plafond hebt waar je een foto naar kunt gooien, kun je hem elke keer dat je hem gebruikt binnen enkele minuten aan de slag krijgen.

De beeldprestaties zijn sterk: indrukwekkend scherp en gedetailleerd, met behoorlijke diepte en natuurlijke tinten. Het is helder genoeg zonder hard te zijn, levendig genoeg om doorvallend zonlicht tegen te gaan. En het klinkt verrassend goed, zelfs volgens de normen van de geïntegreerde luidsprekers.

Het enige nadeel is de prijs, maar als je het beste wilt, moet je ervoor betalen. Bovendien vindt u hieronder tal van goedkopere opties.

Lees de onze LG CineBeam HU80KSW recensie

Beste draagbare projectoren 2019: mini, draagbaar en op batterijen

(Afbeelding tegoed: Asus)

2. Asus F1

Projecteert een filmbeeld in donkere kamers.

SPECIFICATIES

Oplossing: 1920×1080 | Type: DLP | Helderheid: 1200 lumen | Gooiverhouding: 0,8:1 | Focus: Gemotoriseerde AF | Zoom: Digitaal | Keystone-correctie: +/- 30 graden | Dimensies: 25 x 75 x 21cm | Gewicht: 1,8 kg

De Asus F1 verlegt de grenzen van wat wij beschouwen als een draagbare projector. Er is geen batterij en je hebt een rugzak nodig om hem naar een vriend te brengen. Het is echter een zeer praktische projector die je mee kunt nemen tussen kamers in je eigen huis.

Hij weegt slechts 1,8 kg, vergelijkbaar met sommige laptops, en heeft een korteafstandslens. Hierdoor hoef je minder ver van een muur of projector te zitten om een ​​groot beeld te produceren. Op een afstand van 1,4m krijg je 80 inch films.

Het is ook minder waarschijnlijk dat het beschadigd raakt als het wordt verplaatst, omdat het een LED-lichtcluster gebruikt in plaats van een traditionele lamp.

Op dit formaat kom je veel dichter bij de beeldkwaliteit van een traditionele thuisprojector. De resolutie is Full HD, 1920 x 1080 pixels, en de helderheid van 1200 lumen vereist niets beters dan de lichtblokkerende voorbereiding van een kleiner model.

Als je overdag een projector wilt gebruiken, is de veel lichtsterkere Epson EF100 een betere keuze. Met de Asus F1 krijg je echter een veel filmischer beeld in een donkere kamer. Kleuren hebben een echte DLP-punch en de zwartniveaus zijn meer dan respectabel.

We zitten hier duidelijk niet in dezelfde klasse als het D-ILA-assortiment van JVC, maar als je op een grijze muur of een wit scherm met een zwarte rand kunt projecteren, kijk je naar een zeer aangename thuisbioscoopervaring.

In tegenstelling tot veel andere conventionele projectoren beschikt de Asus F1 niet over lens-shift of optische zoom, maar alleen over digitale zoom en keystone-correctie. Beide beperken de beeldkwaliteit, dus het is verstandig om een ​​meetlint mee te nemen om te controleren of deze geschikt is voor jouw woonkamer. Je hebt ook wat geduld nodig voor het menusysteem, omdat het erg traag kan reageren.

Beste draagbare projectoren 2019: mini, draagbaar en op batterijen

(Afbeelding tegoed: mist)

3. Nevel Mars 2

Een op batterijen werkend, echt draagbaar pakket dat leuk is.

SPECIFICATIES

Oplossing: 1280×720 | Helderheid: 300 lumen | Gooiverhouding: 1.2:1 | Focus: Gemotoriseerde AF | Zoom: Nee | Keystone-correctie: Automatisch +/- 40 graden | Dimensies: 18 x 12 x 14cm | Gewicht: 1,8 kg

De Nebula Mars 2 bevindt zich op een goede plek voor draagbare projectoren. Hij is verre van handpalmformaat, maar heeft een kunstleren band en een vergelijkbare vorm als de BeoLit 15 draadloze lunchboxluidspreker van Bang & Olufsen. Het is schattig.

Dit is ook veruit de meest vermakelijke draagbare projector in deze groep. Het heeft een batterij die tot vier uur meegaat en Android in plaats van een eenvoudig menusysteem. De voorkant is aangepast voor gebruik met de meegeleverde afstandsbediening en heeft een eigen app store in plaats van Google Play. Je kunt echter nog steeds Netflix, BBC iPlayer en talloze andere apps downloaden om rechtstreeks vanaf de Mars 2 te gebruiken.

Dit geldt ook voor games, maar hoop niet te veel. De meeste werken niet goed, hoewel je je telefoon kunt koppelen en het touchscreen als een laptop-trackpad kunt gebruiken.

Ook de beeldkwaliteit is respectabel. In een kamer met de gordijnen dicht en geen licht aan, kan de Mars 2 een controleerbaar beeld produceren op een 100-inch scherm. De projector wordt aanzienlijk gedimd als hij op batterijvoeding werkt. Ga echter naar het instellingenmenu en je kunt dit uitschakelen. Het duurt simpelweg dichter bij twee uur dan de geclaimde vier.

Ook scherpstellen is geen probleem omdat de autofocus gemotoriseerd is. De scherpte is niet perfect en er is enig verschil in beeldscherpte, maar dat merk je niet tenzij je goed kijkt. De 720p-resolutie biedt veel betere beelddetails dan een standaard 480p-model en is een enorme verbetering, vooral voor gaming. En je hoeft niet goed te kijken om het op te merken.

De slechte delen? De kleurweergave is niet bijzonder goed. Het mist finesse en levendigheid, en er zijn slechts kleine beeldbedieningen beschikbaar. Hoewel de Nebula Mars 2 groter is dan sommige andere, heeft hij een gedeeltelijk lichtgestuurde kamer nodig om voldoende beeldcontrast te bereiken.

Beste draagbare projectoren 2019: mini, draagbaar en op batterijen

(Afbeelding tegoed: Viewsonic)

4. Viewsonic M1+

Een kleine projector met ingebouwde Harman Kardon-luidsprekers.

SPECIFICATIES

Oplossing: 854×480 | Helderheid: 300 lumen | Gooiverhouding: 1.2:1 | Focus: Handmatig kiezen | Zoom: Nee | Keystone-correctie: Zeer sterk +/- 40 graden | Dimensies: 14,5×12,6x4cm

Veel praktischer dan de Viewsonic M1+ zijn miniprojectoren niet verkrijgbaar. Hij is klein en weegt slechts vier op een stapel gestapelde telefoons. Wi-Fi, een microSD-kaartsleuf en USB Type A- en USB Type C-poorten zijn inbegrepen.

Met de standaard wordt het projecteren van een afbeelding vanaf een schuin oppervlak of op schuine muren een fluitje van een cent. Zijn spreker is echter de echte verrassing. Hoewel het op maximaal volume hard en ruw klinkt, bieden de twee Harman Kardon-luidsprekers voldoende volume voor een filmavond als je het verstandig houdt. Het geluid is misschien alleen dat van een middelmatige Bluetooth-luidspreker, maar het is veel beter dan dat van de meeste kleine projectoren.

De beeldkwaliteit is gemengd en voldoet niet aan de traditionele tv- en projectornormen. Dit is niet verrassend aangezien de resolutie met 854 x 480 pixels erg laag is. Tekst ziet er vreselijk uit, maar we zijn aangenaam verrast over hoe onzichtbaar de pixelstructuur is, zelfs wanneer deze op 100 inch wordt geprojecteerd. Gezichten zien er eerder glad dan blokkerig uit, hoewel er natuurlijk weinig fijne details zijn. Dit is een projector van dvd-kwaliteit, geen HD-projector.

Focussen op de Viewsonic M1+ is ook problematisch. Het heeft een zwak wiel en de M1+ heeft de neiging de focus enigszins te veranderen zodra je je vinger van de bedieningselementen haalt. Om een ​​perfect scherp beeld te krijgen, is vingergymnastiek vereist.

Het is niet verwonderlijk dat de Viewsonic M1+ een redelijk donkere kamer nodig heeft om een ​​acceptabel beeld te produceren. Het is onwaarschijnlijk dat deze projector over iemand heen rijdt. Maar hij is compact, relatief betaalbaar, klinkt redelijk, heeft een batterijduur van drie uur en speelt films van SD-kwaliteit goed af. Als dat alles is wat u nodig heeft, wordt de klus geklaard.

MEER

Beste projectoren 2019

Projectieschermen: alles wat u moet weten