Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Beste tijd om op Instagram te posten in 2023

Let op: het volgende artikel helpt je: Beste tijd om op Instagram te posten in 2022

Instagram, gelanceerd in 2010, was dat zeldzame instant succes dat iedereen verrast.

Natuurlijk beschouwen we het nu allemaal als vanzelfsprekend. Iedereen en hun tante hebben daar een rekening. De zinsnede “Doe het voor de gram!” is nu een natuurlijk onderdeel van de popcultuur.

Sommigen vatten deze oproep tot actie tot het uiterste op. Nou ja, we worden tenminste vermaakt door de gekke dingen die mensen doen voor een coole selfie.

En hoewel een waanzinnig coole selfie de aandacht trekt, zijn er manieren om deze te optimaliseren. Je hoeft alleen maar het beste moment te vinden om het op Instagram te plaatsen.

Het is niet alleen een onderdeel van ons dagelijks leven geworden, maar ook een belangrijk stukje van de marketingpuzzel.

Tegenwoordig zijn sociale media en influencer marketing een van de populairste marketingkanalen. Mensen onthouden foto’s beter dan woorden, waardoor Instagram voor veel marketeers de eerste keuze is.

Influencer of niet, we willen allemaal de beste ervaring op Instagram hebben. Leven voor gelijken en voor iedereen. Met dat in gedachten, heb je je ooit afgevraagd wanneer het beste moment is om te posten?

Instagram?

Laten we dit artikel beginnen met het beantwoorden van deze vraag.

 • Zondag is de slechtste dag om op Instagram te posten.
 • Studies raden aan om tijdens de lunch tussen 11.00 en 13.00 uur en in de avond te posten.
 • Instagram-gebruikers zijn doorgaans meer betrokken tijdens de week, van maandag tot en met vrijdag.
 • Woensdag en donderdag zijn de hoogste verlovingsdagen.
 • Maandag en dinsdag genereren de hoogste betrokkenheid voor technologiebedrijven.
 • Vermijd vrijdagen voor alles wat met onderwijs te maken heeft.
 • Stories genereren twee tot drie keer de betrokkenheid van een normale post.

Het nieuwe algoritme

Het Instagram-algoritme is veranderd. Als je het maximale uit de app wilt halen, zullen de volgende inzichten een game changer zijn.

Oké, dus het algoritme dat werd gebruikt om de meest recente berichten eerst weer te geven. Nu… niet zo veel. De timing van de release is nog steeds belangrijk, maar het is verre van de enige factor die een rol speelt.

De foto’s en video’s die u hierboven ziet, zijn afkomstig van de accounts waarmee u het meest contact heeft gehad. Likes, tags, DM’s (en actief stalken) zijn sleutelfactoren voor Instagram om te bepalen welke gebruikers belangrijk voor je zijn en welke je als eerste ziet.

Wat er komt na berichten van de mensen met wie je ‘dicht’ bent, hangt af van wat je denkt dat Instagram wil zien. Als je bijvoorbeeld veel foto’s met puppy’s leuk vindt, is de kans groter dat je honden boven je feed ziet.

Dat brengt ons bij de releaseplannen.

Heeft het eigenlijk wel zin om op bepaalde dagen en tijden te posten?

Welnu, dat is zo.

Als u wilt dat gebruikers meer van uw inhoud zien, heeft u een zorgvuldig gepland schema nodig.

Je vraagt ​​je nu waarschijnlijk af wanneer het beste moment is om op Instagram te posten.

En hier kom ik je te hulp. Lees verder en ik beloof je dat je aan het einde van dit artikel weet wat de beste tijden zijn om op Instagram te posten en hoe je het meeste uit de app kunt halen.

Laten we beginnen.

Beste dagen en uren om tijdens de week te posten

Om te bepalen wat de beste tijd is om op Instagram te posten, moet je de gewoonten van je publiek kennen. Het goede nieuws is dat die van hen waarschijnlijk vreemd genoeg op die van jou lijken.

Mensen scrollen meestal door sociale media terwijl ze hun ochtendkoffie drinken of tijdens of vlak na hun lunchpauze. De meeste mensen grijpen ook aan het einde van de werkdag naar de telefoon als we geen energie meer hebben en alleen maar afleiding nodig hebben.

Uit onderzoek blijkt dat maandag niet de beste dag is om op Instagram te posten. De meest gehate dag van de week is meestal de drukste, waardoor mensen niet echt tijd hebben om op sociale media te surfen. Met andere woorden: vermijd montage.

Bovendien brengen mensen het eerste uur vaak op kantoor door met het drinken van koffie en het kletsen met collega’s. Dit betekent dat het posten rond 10.00 uur de gewenste resultaten zou moeten opleveren. Een onderzoek van Later ondersteunt deze bewering, omdat uit onderzoek is gebleken dat het plaatsen van berichten tussen 09.00 uur en 11.00 uur EST de hoogste betrokkenheid oplevert.

Hubspot daarentegen beweert dat de beste tijd om te posten tussen 14.00 en 15.00 uur CDT (Central Daylight Time) is. Maar volgens haar zijn niet alle werkdagen hetzelfde.

Dus laten we het opsplitsen.

Maandag

Wie houdt er van maandag?

Niemand?

Dat is wat ik dacht.

Maandagen zijn hectisch. Ze zijn stressvol. Zodra mensen het kantoor binnenkomen, worden ze bestookt met taken.

Daarom is maandag niet het beste moment om op Instagram te posten. Als je absoluut op maandag moet posten, kies dan een tijdstip van 11.00 uur of 17.00 uur

Dinsdag

Dinsdag is misschien niet zo hectisch, maar het is nog steeds een van de drukste dagen van de week. Dit wordt duidelijk als het gaat om Instagram-engagement. Uit onderzoek blijkt dat dinsdag van 09.00 uur tot 18.00 uur CDT de beste tijden zijn om op Instagram te posten.

Woensdag

Woensdag is veel gunstiger voor sociale media dan maandag en dinsdag. Sprout Social ontdekte dat woensdag eigenlijk de beste dag is voor Instagram-posts. De beste tijden zijn wederom tijdens de lunchpauze – tussen 11.00 en 15.00 uur

Donderdag

Door Hubspot uitgeroepen tot de beste dag om op Instagram te posten. Lunchpauzes zorgen wederom voor de meeste betrokkenheid, dus het woensdagadvies werkt ook hier. Verrassend genoeg levert donderdag 16.00 uur ook goede resultaten op.

Vrijdag

Ieders favoriete dag. Hoewel er over het algemeen betere dagen zijn om te posten, heb je op vrijdag een groter tijdsbestek om te posten: van 9.00 tot 16.00 uur CDT. Ik denk dat we allemaal dat weekendgevoel hebben en dat we op vrijdag allemaal rustiger en sneller afgeleid zijn.

Zaterdag

Op zaterdag zijn mensen meestal op pad om vrienden te ontmoeten of persoonlijke taken uit te voeren. 11.00 uur CDT-tijd is ook de aanbevolen beste tijd om op zaterdag op Instagram te posten. Direct nadat u uit bed komt en voordat u naar buiten gaat om uw persoonlijke leven terug te krijgen.

Zondag

Later kwamen we erachter dat zondag misschien wel de slechtste tijd is om op Instagram te posten. Als je echter absoluut een bericht moet maken, kun je dit beter doen tussen 10.00 uur en 14.00 uur CDT, wat op zondag de beste tijd is om op Instagram te posten.

Dit alles laat zien dat de beste tijd om op Instagram te posten voor likes woensdag of donderdag om 11:00 uur CTD is. Gebruikers lijken van maandag tot en met vrijdag meer betrokken te zijn dan in het weekend.

Oh, de dingen die we doen om het werk uit te stellen.

Nu is er nog een belangrijke vraag die we moeten stellen.

Hebben verschillende sectoren verschillende beste tijden om op Instagram te posten?

Dat zoeken we uit.

Beste tijden om te posten voor verschillende sectoren

technologie

Uit onderzoek van Hootsuite blijkt dat de beste tijd voor techbedrijven om op Instagram te posten op maandag en dinsdag om 14.00 uur is. Andere onderzoekers beweren dat techbedrijven de meeste likes krijgen op woensdagen van 9.00 tot 11.00 uur. Iedereen is het er in ieder geval over eens dat zondag de slechtste dag is voor tech-posts.

Media en amusement

Lunchpauzes zijn hier opnieuw de duidelijke winnaar. De tijdslots tussen 12.00 en 13.00 uur en vervolgens op weekdagen tussen 14.00 en 15.00 uur zijn hier de duidelijke winnaars.

Opleiding

Vrijdag en weekend zijn over het algemeen de slechtste tijd om iets over onderwijs te posten.

De kinderen op scholen kunnen niet wachten tot de dag voorbij is, terwijl de leerlingen het weekendfeest al aan het plannen zijn.

Uit onderzoek blijkt dat de beste tijd om op Instagram te posten op donderdag tussen 16.00 en 17.00 uur is. Ook hier geldt de lunchpauzeregel.

Consumentengoederen

Retail- en e-commercebedrijven zouden de hoogste betrokkenheidspercentages zien als ze op woensdag om 15.00 uur posten. Weekdagen en zaterdagen worden ook aanbevolen. Ook hier zijn de lunchpauzeregeling en de afstudeerscriptie onverkort van toepassing.

Non-profit

De winnaar is opnieuw woensdag, de optimale tijd is 14.00 uur. Weekdagen en lunchpauzes zorgen uiteraard voor de hoogste betrokkenheid. Op zondag zie je het minste verkeer.

Gezondheidszorg

De beste dag voor mensen met een zorgaccount om te posten is dinsdag. De aanbevolen uren zijn van 07.00 uur tot 16.00 uur, waarbij 13.00 uur de hoogste betrokkenheid genereert.

cosmetica

Op make-up gerichte merken profiteren het meest van posten in de vroege middag aan het einde van de werkweek. Idealiter betekent dit donderdag of vrijdag rond 15.00 uur

eten en drinken

In het begin was Instagram populair als platform waarop mensen hun lunch konden documenteren voordat ze gingen eten. De meeste mensen doen het nog steeds. Lunch Vrijdag is de beste tijd om een ​​foto van je maaltijd te posten, zeggen onderzoekers. (Het soort dingen dat mensen onderzoeken!)

Nou dan.

Middag- en vroege middaguren genereren de meeste betrokkenheid, ongeacht de branche. De meeste kans op succes heb je als je tussen maandag en vrijdag rond 12.00 uur post

Hoe zit het met verhalen?

Hier gelden dezelfde regels. Ken uw publiek en hun gewoonten en u krijgt de hoogst mogelijke betrokkenheid. De uren vóór het werk, maar ook de lunchpauzes en de late namiddagen, bieden je de meeste uitzichten.

Hoewel mensen in het weekend meer verhalen posten, is de kans kleiner dat ze door de verhalen van andere gebruikers bladeren. De meeste mensen zijn immers in het weekend op pad, wat ertoe leidt dat er meer verhalen worden gegenereerd en minder verhalen worden gelezen.

Je kunt immers niet echt naar beneden scrollen op Instagram terwijl je bezig bent met plezier maken, toch?

Dus als je meer views wilt, plaats dan tijdens de werkweek rond lunchtijd verhalen.

Een ander ding dat je moet weten over Stories is dat ze twee tot drie keer meer betrokkenheid krijgen dan gewone berichten. Dus als je een merkeigenaar bent, zijn verhalen je vriend.

Hoe je het meeste uit Instagram kunt halen

Weet je, leren posten op Instagram is in zekere zin wetenschap. Het is niet alleen de timing.

Het gaat ook over hashtags.

Maar het kiezen van de juiste kan lastig zijn. Gebruik een zeer populaire en je bericht zal verloren gaan in de zee van foto’s. Maak er zelf een en je krijgt geen verkeer.

Hashtagfox schiet te hulp.

Met deze ongelooflijk eenvoudig te gebruiken tool kun je naar een hashtag zoeken en alle gerelateerde hashtags vermelden. Je wilt bijvoorbeeld een stijlvolle foto van je koffie plaatsen. Open de website (desktopgebruik wordt aanbevolen) en zoek naar ‘koffie’. Hashtagfox laat je dan alle opties zien en verdeelt ze in 4 categorieën:

 • Uitstekend
 • Goed
 • OK
 • Inefficiënt

U kunt collecties opslaan voor gemakkelijke toegang. Maar de kers op de taart is de zogenaamde nerdmodus. Het laat zien hoeveel en welke soorten betrokkenheid je kunt krijgen met elk van de genoemde hashtags. Schoon!

Als je hulp nodig hebt of niet weet waar je moet beginnen, kun je de instructievideo bekijken of via livechat met het ondersteuningsteam praten.

Nu je alles weet over de piekmomenten op Instagram en Hashtagfox aan je zijde hebt, staat niets jouw likes meer in de weg!

De centrale stellingen

Wat is het belangrijkste dat je uit dit artikel kunt meenemen?

Weekdagen zijn het beste voor betrokkenheid. Als het gaat om de beste tijden om op Instagram te posten, moet je eerlijk gezegd de tijd aanwijzen waarop mensen zich vervelen. Dit is meestal het moment waarop ze door hun sociale media-feeds scrollen.

Meestal kletsen we met onze collega’s en drinken we koffie voordat we aan het werk gaan, dus rond 9.00 uur is een goed moment om te posten.

Het beste moment om op Instagram te posten is ongetwijfeld je lunchpauze. We zijn allemaal zo geobsedeerd geraakt door onze telefoons dat we geen goede maaltijd kunnen nuttigen zonder tegelijkertijd op sociale media te zijn. Dit garandeert dat u op elk moment tussen 11.00 en 13.00 uur de beste betrokkenheidspercentages krijgt.

Aan het einde van de dag, om 17.00 uur, is de mentale energie van mensen meestal op en pakken ze de telefoon weer. Het is een andere gewoonte waarop u kunt vertrouwen.

Hoewel Instagram zijn algoritme heeft veranderd en het moeilijker heeft gemaakt om precies de beste tijd om te posten te bepalen, kun je het beste vertrouwen op de gewoonte van mensen. Denk eens aan alle momenten gedurende de dag waarop u naar uw telefoon greep op zoek naar entertainment. Je bent lang niet de enige die dit doet. Houd rekening met deze dagelijkse patronen bij het plannen van uw volgende bericht.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het navigeren door de gekte van sociale media. Tot de volgende keer!