Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Bewapen plannen om Qualcomm aan te klagen wegens licentieschendingen

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Arm is van plan Qualcomm aan te klagen wegens licentieschendingen

Computerarchitectuurbedrijf Arm klaagt Qualcomm en Nuvia (een bedrijf dat in 2021 door Qualcomm is gekocht) aan wegens vermeende schending van hun rechten om de CPU-ontwerpen en -architectuur van Arm te gebruiken. Arm beweert dat de rechten die zij vóór de overname aan Nuvia heeft verleend, ongeldig zijn vanwege de nieuwe eigendom van Nuvia. Als Arm de rechtszaak wint, kan van Qualcomm worden geëist dat het al het werk dat het met de betreffende licenties heeft gedaan, verwijdert, wat een aanzienlijke klap zou zijn voor zijn plannen om desktop- en serverprocessors te ontwikkelen op basis van de technologie van Nuvia.

Volgens de rechtszaak van Arm heeft het bedrijf Nuvia in 2019 licenties verleend om zijn “kant-en-klare” processorontwerpen te gebruiken en zijn eigen ontwerpen te maken met behulp van de architectuur van Arm. Arm bood ook “substantiële, kritische en op maat gemaakte ondersteuning” voor de inspanningen van de startup om CPU’s van serverkwaliteit te produceren. Arm genereert inkomsten uit royalty’s en royalty’s uit de verkoop van goederen die gebruik maken van zijn technologie, zoals: B. Computerapparatuur van Nvidia met Arm-chips en MacBooks en iPhones van Apple met Apple Silicon. Nuvia is opgericht door ingenieurs die eerder werkten aan de halfgeleiders uit de A-serie die in iPhones en iPads worden gebruikt.

Arm is van plan Qualcomm aan te klagen wegens licentieschendingen

Qualcomm is duidelijk geweest over zijn doelstellingen en de rol die de aankoop van Nuvia speelt bij het bereiken van die doelstellingen. In januari van dit jaar zei CEO Cristiano Amon tegen een bron: “Zodra ik CEO werd, heb ik een bedrijf met de naam Nuvia overgenomen omdat we het beste CPU-team op de markt wilden.” “We verwachten dat Qualcomm prestatieleiderschap nastreeft.” We zullen het moeten doen. Ons eerste product zou het jaar daarop worden bemonsterd. Het zal in 2023 op de markt worden gebracht. Wij hebben deze informatie gepubliceerd en anderen zullen deze kunnen meten.”

Blijkbaar begonnen de problemen toen Qualcomm Nuvia overnam voor 1,4 miljard dollar. Volgens de klacht vertelde Arm aan Qualcomm dat het de licenties van Nuvia niet kon gebruiken zonder toestemming van Arm, nadat Qualcomm had gezegd dat het van plan was de technologie van de startup op veel apparaten te gebruiken. De advocaten van Arm beweren dat het bedrijf “meer dan een jaar” heeft besteed aan het onderhandelen over een licentieovereenkomst voor Qualcomm’s gebruik van Nuvia’s patenten.

Arm beweert de rechten in februari 2022 te hebben beëindigd en vertelde Qualcomm dat het niet langer ontwerpen kon gebruiken die met de licenties waren gemaakt. Het bedrijf vreest echter dat Qualcomm chips blijft maken met gebruikmaking van de licenties en is van plan deze te verkopen.

Dat zegt Ann Chaplin, algemeen adviseur van Qualcomm, in een verklaring

Arm heeft geen contractuele of andere bevoegdheid om zich te bemoeien met de uitvindingen van Qualcomm of NUVIA. Arm’s zaak negeert het feit dat Qualcomm uitgebreide, goed gevestigde licentierechten heeft voor zijn op maat gemaakte CPU’s, en we hebben er vertrouwen in dat deze rechten zullen worden gerespecteerd.

Nou ja, we zullen moeten afwachten en zien wie hier echt de schuldige is.

Uitchecken? De lanceringsdatum van Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 is gelekt