Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Brazilië onderzoekt Google wegens het gebruik van gegevens van kinderen zonder ouderlijke toestemming

Het Braziliaanse ministerie van Justitie maakte vrijdag bekend een onderzoek te zijn gestart tegen Google om vast te stellen of het zonder toestemming van de ouders de navigatiegegevens van kinderen en tieners, gebruikers van YouTube in het land, verzamelt en deze vervolgens gebruikt in gerichte advertentiecampagnes.

Google werd op de hoogte gebracht van het besluit van de Braziliaanse autoriteiten via een verklaring van het Ministerie van Consumentenbescherming en Defensie, een agentschap aangesloten bij het Nationale Consumentensecretariaat van het Ministerie van Justitie.

Volgens een verklaring van het ministerie van Justitie zal het bepalen of YouTube, het dochtervideoplatform van Google, de gegevens van zijn subgebruikers verzamelt, waaronder locatie, gebruikt apparaat en telefoonnummer, om aan zakelijke klanten aan te bieden die gerichte advertenties leveren.

Hoewel YouTube-gebruikers dit soort procedures autoriseren wanneer ze accounts op het platform openen. Voor minderjarigen moet, althans in Brazilië, toestemming aan hun ouders worden gevraagd.

“Google heeft een termijn van tien dagen om uitleg te geven aan het Nationaal Consumentensecretariaat, gerekend vanaf de ontvangst van de melding. Afhankelijk van de aangeboden informatie zal het Secretariaat de genomen maatregelen in overweging nemen”, aldus het ministerie.

Volgens de mededeling was het ministerie van Consumentenbescherming ervan op de hoogte dat Google, waarnaar om dezelfde reden in de Verenigde Staten een onderzoek liep, een overeenkomst had ondertekend met de Federal Trade Commission (FTC) van dat land, waarvan de goedkeuring werd goedgekeurd door de Federal Trade Commission Trade Commission (FTC) in afwachting van het Amerikaanse ministerie van Justitie

Volgens de overeenkomst die woensdag door het Amerikaanse Openbaar Ministerie is aangekondigd, zal Google een ‘recordboete’ van 170 miljoen dollar betalen nadat het beschuldigd is van het schenden van de privacy van minderjarigen en het profiteren van grote voordelen in Duitsland door YouTube te hebben verkregen door illegaal uw persoonlijke gegevens te verzamelen.

Net als in Brazilië vereist de Amerikaanse wet dat websites die op kinderen zijn gericht, gegevens openbaar maken en toestemming van de ouders verkrijgen om informatie te verzamelen.

Het Braziliaanse ministerie van Justitie had Google in augustus vorig jaar al laten weten dat het een onderzoek startte naar andere schendingen van de gegevensbescherming voordat “de gegevens van zijn gebruikers mogelijk niet correct zijn verzameld via locatiebepaling.”

Bron: EFE