Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Brazilië schort de verkoop van iPhones zonder power brick op voorafgaand aan het iPhone 14-evenement

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: Brazilië schort de iPhone-verkoop zonder power brick op voorafgaand aan het iPhone 14-evenement

Het lanceringsevenement van de iPhone 14 is nog maar een paar weken verwijderd. Hoewel mensen behoorlijk enthousiast zijn over het evenement, heeft het Braziliaanse ministerie van Justitie de verkoop van iPhones zonder power brick stopgezet. De Braziliaanse regering heeft het bedrijf uit Cupertino ook een boete van 2,3 miljoen dollar opgelegd. Dit nieuws werd gepubliceerd in het Braziliaanse federale register.

In de Braziliaanse publicatie schreef het ministerie van Justitie:

“Oplegging van een boete van BRL 12.274.500, annulering van de registratie van iPhone-smartphones die op de markt zijn gebracht vanaf het iPhone 12-model, en onmiddellijke opschorting van de levering van alle iPhone-smartphones, ongeacht model of generatie, die niet vergezeld van de power brick,”

Deze keer gaf de regering de voorkeur aan Apple en zei dat zij Apple geen boete zal opleggen als zij de verkoop van iPhones zonder power brick niet opschort. Als het bedrijf de richtlijnen in de nabije toekomst echter niet volgt, zal het de consequenties moeten volgen.

Dit is niets nieuws. In januari 2021 zei het ministerie van Justitie tegen Apple en Samsung dat ze moesten onthullen waarom ze power bricks uit hun smartphonelijnen hadden verwijderd. Kennelijk hebben zij niet op het verzoek gereageerd, aangezien de regering de Braziliaanse Consumentenbescherming heeft gevraagd de administratieve procedure tegen Apple voort te zetten.

iPhone-verkopen zonder power brick – is dat schadelijk?

Apple gaf ook commentaar op de zaak en kondigde aan dat het in beroep zou gaan tegen de beslissing van de Braziliaanse regering. Het zei dat het basisidee achter het verwijderen van de stekkeradapters uit de iPhone-doos was om de ecologische voetafdruk van de planeet te verkleinen.

De verklaring voegde verder toe: