Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Britse breedband tot 35e snelste ter wereld

De breedbandsnelheden in Groot-Brittannië zijn zo slecht dat het land is gedaald naar de 35e plaats op de jaarlijkse ranglijst voor mondiale breedbandsnelheden, waardoor het het derde langzaamste land in de EU is, na Madagaskar.

Kabel, een vergelijkingswebsite voor breedband en tv, publiceert elk jaar de ranglijst. Uit de resultaten van 2018 blijkt dat Groot-Brittannië sinds 2017 vier plaatsen is gedaald.

Eerder dit jaar zei de regering dat ze haar belofte was nagekomen om ‘supersnelle’ breedband uit te breiden naar 95% van de huishoudens. Cable waarschuwde echter dat Groot-Brittannië het risico liep verder naar beneden te zakken op de ranglijst.

“Een aantal andere landen, waaronder Frankrijk en Madagaskar, hebben ons sinds vorig jaar ingehaald”, zegt Dan Howdle, analist bij Cable.

“Vergeleken met veel andere Europese en niet-Europese landen is het in Groot-Brittannië eenvoudigweg te laat om een ​​volledige glasvezeloplossing te ontwikkelen. Ondanks plannen om de komende tien jaar glasvezel in Britse huizen te introduceren, is dit waarschijnlijk in Groot-Brittannië.” blijven achterlopen terwijl we wachten. “

Voor het tweede jaar op rij was Singapore het enige land waar alle anderen op de ranglijst stonden. Zweden, Denemarken, Noorwegen en Roemenië vormden de rest van de top vijf.

Volgens de analyse die in de twaalf maanden tot 29 mei werd uitgevoerd, had Groot-Brittannië een gemiddelde snelheid van 18,57 Mbps, wat betekent dat het downloaden van een film van 5 GB ongeveer 36 minuten zou duren. Dit komt neer op een gemiddelde downloadsnelheid van 60,39 Mbps, wat slechts 11 minuten duurt om dezelfde bestandsgrootte in Singapore te bereiken.

Uit onderzoek van Ofcom is gebleken dat bijna een miljoen Britten last hebben van slechte downloadsnelheden van minder dan 10 Mbps. In het Connected Nations Report van 2018 waren ongeveer 925.000 huizen en bedrijven nog steeds niet in staat om downloadsnelheden van 10 Mbps te halen, wat neerkomt op 3% van de Britse huizen en bedrijfspanden.

In januari zei de regering dat meer dan 19 van de 20 Britse huishoudens en bedrijven nu de mogelijkheid hebben om hun internetverbindingen te upgraden naar supersnelle snelheden van 24 Mbps of meer, waarmee we slechts op de 22e plaats komen in de ranglijst van kabelbreedband. Madagaskar zou een achterstand oplopen.

Ondanks dat de Verenigde Naties het een van de minst ontwikkelde landen ter wereld noemen, is het eiland voor de kust van Afrika sinds de resultaten van 2017 67 plaatsen gestegen.

Top tien voor snelheden

1 – Singapore 60,39 Mbit/s2 – Zweden 46.003 – Denemarken 43.994 – Noorwegen 40.125 – Roemenië 38.606 – België 36.717 – Nederland 35.958 – Luxemburg 35.149 – Hongarije 34.1410 – Jersey 30,90

35 – VK 18.57

Afbeelding: Shutterstock