Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Bugatti overschrijdt 490 km / u met een Chiron en trekt zich terug

De dag na het breken van een geweldig record dat de barrière van 490 km / u doorbrak met zijn Chiron Sport, heeft Bugatti aangekondigd dat het een einde maakt aan dit soort tests. Het bedrijf trekt zich terug uit pogingen om nog meer snelheidsrecords te vestigen

Dit is een behoorlijk verrassende advertentie voor een merk dat bekend staat om zijn absoluut verwoestende tijden. Bugatti zette in 2010 een recordsnelheid neer in hun Veyron Super Sport met een snelheid van 429 km/u, een paar jaar later gevolgd door een record voor de dakfabricageauto die met de Veyron Grand Sport Vitesse sneller opende en een snelheid bereikte van maximaal 408 km / H.

De president van het bedrijf, Stephan Winkelmann, maakte in een persbericht bekend dat het snelheidstijdperk van Bugatti helaas tot een einde is gekomen:

Ons doel was om de eerste fabrikant te zijn die de magische grens van 490 kilometer per uur zou bereiken. Nu zijn we erin geslaagd om onszelf, het hele team en ik ongelooflijk trots te maken.

We hebben meerdere keren laten zien dat we de snelste auto’s ter wereld maken, maar in de toekomst gaan we ons op andere gebieden richten.

Het is het einde van een tijdperk.

Het zou logisch kunnen zijn: de wereld is vol met fabrikanten die de snelste auto ter wereld willen produceren: Jesko uit Königsegg, Venom F5 uit Hennessey, Tuatara uit SCC Noord-Amerika. Waarom ga je over je grenzen heen, wanneer heb je genoeg erkenning en een schare fans voor tientallen jaren?

De beslissing heeft in ieder geval een enorm open einde. Op welke “andere gebieden” zal Bugatti zich richten? De meest efficiënte? De duurste productieauto? De meest gecompliceerde aerodynamica? Het minste aantal schermen? Zal oplettend moeten zijn