Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

CEO van Best Buy prijst laptops als redders van de tabletmarkt

Er wordt vaak gezegd dat tablets de verkoop van laptops en pc’s kannibaliseren, maar Hubert Joly, CEO van Best Buy, heeft voorspeld dat het tegenovergestelde waar is en dat laptops de verkoop van tablets daadwerkelijk kunnen helpen stimuleren.

De verkoop van tablets bleef achter bij de verwachtingen ondanks de wijdverbreide adoptie door klanten, en Joly schrijft dit toe aan de toenemende populariteit van deze apparaten vanaf het begin. De vraag naar tablets is nu een ‘vervangingsmarkt’ geworden, vergelijkbaar met pc’s, en de technologie kan het tempo niet bijhouden.

Hij vertelde Re/Code: “Vanuit technologisch perspectief hebben klanten nu een ruime keuze aan tablets en telefoons. Sommigen van ons hebben dus een telefoon en een tablet en een laptop, maar veel mensen kunnen nu overstappen op een tablet en een telefoon, of op een telefoon en een laptop.

“De tablets zijn enorm gegroeid en crashen nu. Het volume is de afgelopen maanden flink gedaald. Maar ik denk dat de laptop een soort revival beleeft, omdat hij veelzijdiger wordt. “

Deze veelzijdigheid wordt geïllustreerd door Apple’s “Mac, die continuïteit introduceert met iOS-apparaten met het nieuwste besturingssysteem.”

Wat de huidige positie van tablets betreft, zijn consumenten zich veel minder bewust van wanneer ze moeten upgraden dan bij andere technologieën. Daarom is de vraag naar vervangende producten snel afgenomen sinds de aanvankelijke stijging van de verkoop.

“Ik denk dat vervanging het probleem is”, vervolgt hij. “De penetratie is zo snel geweest dat deze een duizelingwekkend niveau heeft bereikt en een vervangingsmarkt is geworden. Het innovatieniveau is het afgelopen jaar niet zo hoog geweest als in de afgelopen twee jaar.”

Apparaten zoals de Surface Pro 3 van Microsoft streven ernaar laptops en tablets te combineren tot één ervaring, wat de verkoop van beide de komende jaren zou kunnen stimuleren.