Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

China hoopt op een niet-discriminerende aanpak van de Indiase autoriteiten

Let op: het volgende artikel zal je helpen: China hoopt op een niet-discriminerende aanpak van de Indiase autoriteiten

Woensdag sprak China de hoop uit dat India het lopende onderzoek tegen de Chinese mobieletelefoonfabrikant Vivo in overeenstemming met de wet- en regelgeving zou uitvoeren en een “niet-discriminerend” ondernemingsklimaat voor Chinese bedrijven zou bieden. In dit verband zei de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken:

We hopen dat de Indiase autoriteiten zich aan de wet zullen houden bij het uitvoeren van onderzoeks- en handhavingsactiviteiten en een werkelijk eerlijk, rechtvaardig en niet-discriminerend ondernemingsklimaat zullen creëren voor Chinese bedrijven die in India investeren en actief zijn.

Invallen op Vivo: China hoopt op een niet-discriminerende aanpak van de Indiase autoriteiten

Het is belangrijk om hier te vermelden dat minstens 40 Vivo-kantoren in heel India zijn overvallen vanwege het witwassen van geld. De kantoren van de Chinese telefoonfabrikant werden overvallen door het Handhavingsdirectoraat (ED) in staten als Uttar Pradesh, Bihar, Madhya Pradesh en Maharashtra.

Achtergrond:

Het onderzoek komt op een moment dat de betrekkingen tussen India en China extreem gespannen zijn. In 2020 namen de grensspanningen tussen de twee buurlanden toe. Sindsdien heeft India talloze maatregelen genomen om klanten te ontmoedigen van Chinese goederen en diensten. Het verbood zelfs meer dan 300 Chinese aanvragen en legde strengere regels op aan Chinese investeerders in India.

Vivo is niet het enige slachtoffer:

Vivo, eigendom van BKK, is niet de enige smartphonemaker die onder deze omstandigheden op de proef wordt gesteld. In april beschuldigde de ED Xiaomi India van valutaschendingen en nam activa ter waarde van $ 725 miljoen in beslag. Deze beschuldigingen werden echter door het bedrijf weerlegd. Ze beweerde dat haar directeur tijdens het onderzoek met ‘fysiek geweld’ was bedreigd en heeft de zaak aangevochten bij een Indiase rechtbank. Daarnaast was de belastingdienst al begonnen met onderzoek naar mogelijke financiële onregelmatigheden bij twee andere Chinese bedrijven, Oppo en OnePlus. Dergelijke onderzoeken “hinderden de verbetering van het economische klimaat in India en bevroor het vertrouwen en de wens van buitenlandse marktdeelnemers, waaronder Chinese bedrijven, om in India te investeren en te opereren”, aldus een verklaring van de Chinese ambassade in India.

Uitchecken? China investeert in de Pakistaanse EV-sector