Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Citra Nintendo 3DS-emulator krijgt shader-cache voor minder vertraging in de game

Citra, de Android-compatibele Nintendo 3DS-emulator, is vorig jaar in de Play Store beland en werkt aan het verbeteren van de gebruikerservaring voor gamers. De emulator geeft Nintendo-fans nog een reden om populaire titels op hun Android-apparaat te blijven spelen. Een probleem dat spelers al lange tijd melden, is frequent stotteren, wat enigszins vervelend is. Ondersteuning voor Shader-cache is nu ingeschakeld voor de app dankzij de Citra-bèta.

Dit neemt de grafische belasting van de GPU weg bij het compileren van shaders op de telefoon, waardoor de algehele prestaties tijdens het gamen worden verbeterd. De shader wordt één keer op het apparaat gecompileerd en daarna leest de app indien nodig uit het telefoongeheugen.

XDA-ontwikkelaars hebben de Citra-app getest op de nieuwste Xiaomi Mi 11 Ultra- en OPPO Find X3 Pro-telefoons. Ze ontdekten enkele vertragingen in sommige gebieden toen de shader voor het eerst werd gecompileerd, maar wanneer je hetzelfde gebied opnieuw bezoekt, werkt deze prima.

Ze voelden het diep in Pokemon X toen ze voor het eerst de brug van Aquacorde Town overstaken terwijl het scherm een ​​paar seconden bevroor. Wanneer u het echter opnieuw doet, bevriest het niet en loopt het boterzacht.

De shader-caches kunnen worden overgedragen naar nieuwe apparaten, aangezien ze zijn opgeslagen in de citra-emu-map van de telefoonopslag. Om het uit te proberen, moet je de Citra Beta 15 installeren vanuit de Play Store.

Volgens de tests heeft XDA ontdekt dat games als Animal Crossing: New Leaf en Pokemon X een aanzienlijke prestatieverbetering laten zien wanneer shader cache is ingeschakeld op de Snapdragon 888-telefoon. Reddit-gebruikers hebben ook verbeterde in-game prestaties gemeld, zelfs op apparaten uit het middensegment met Qualcomm SoC’s.

Het is echter niet zo geweldig voor Mali GPU-telefoons met de Exynos- of Kirin-chipsets. In dit geval is het dus beter om de onofficiële Citra MMJ te proberen, aangezien deze wordt geleverd met mods en patches om de prestaties te verbeteren.