Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Computerfout in Frankrijk vertraagt ​​honderden vluchten buiten Frankrijk

Een computerstoring ontwrichtte kortstondig al het vliegverkeer in Frankrijk en veroorzaakte zondag, de laatste dag van de Europese zomervakantie, een waterval aan vertraagde vluchten in verschillende landen.

Honderden vluchten zijn vertraagd op luchthavens van Groot-Brittannië naar Marokko en daarbuiten. Uren nadat het probleem met een Frans geautomatiseerd vluchtplanningssysteem was opgelost, bleven de vluchtplannen elders nog steeds achter.

Een woordvoerder van de Franse burgerluchtvaartautoriteit DGAC zei dat de oorzaak van de ochtendcrash wordt onderzocht.

Het probleem had “geen invloed op de vliegveiligheid” en was vóór de middag opgelost, waardoor het verkeer weer kon hervatten, aldus de woordvoerder. Volgens de regels van het agentschap was hij niet gemachtigd om publiekelijk te worden genoemd.

De DGAC stopte echter tijdelijk al het luchtverkeer onder Franse controle, inclusief vliegtuigen boven Frankrijk. Het beleid had betrekking op vliegtuigen die van en naar Parijs vlogen vanaf Charles de Gaulle, een van de drukste luchthavens van Europa.

Vooral passagiers uit buurlanden zoals Groot-Brittannië werden getroffen doordat de luchtverkeersautoriteiten moeite hadden om vluchten door het drukke Europese luchtruim te leiden.

British Airways zei in een verklaring: “We verwachten dat sommige van onze vluchten naar Frankrijk en Spanje, evenals vluchten via deze landen, zullen worden verstoord.” Iedereen die naar Frankrijk, Spanje, Italië of Portugal reist, kan zijn ticket gratis omruilen.

Terwijl hij wachtte om van de Marokkaanse stad Casablanca naar Parijs te vertrekken, beschreef een piloot van Royal Air Maroc de ineenstorting als “buitengewoon”. Na een verwarrende vertraging werd zijn vlucht vervolgens omgeleid naar Milaan.